Lietuvos smiginio čempionai -  D. Labanauskas ir R. Banaitienė (video)

Lietuvos smiginio čempionai - D. Labanauskas ir R. Banaitienė (video)

Lietuvos smiginio čempionate triumfavo kaunietis Darius Labanauskas ir jonaviškė Rytė Banaitienė, neturėję lygių visose trijose rungtyse. Jie laimėjo ne tik asmenines, bet ir porines bei komandines varžybas.

Apgynė čempiono vardą

Į čempionatą, vykusį prie Klaipėdos esančiame Virkštininkų dvare (Vydmantai, Kretingos rajonas) susirinko 61 vyras ir 21 moteris.

D.Labanauskas šį čempionatą buvo laimėjęs ir pernai, tačiau tuomet vyko kur kas labiau intriguojanti kova. Tuomet finale taip pat susitiko D.Labanauskas ir mažeikiškis Arūnas Čiplys. Jei šiemet finalas baigėsi rezultatu 5:2, pernai nė vienas neketino nusileisti iki pat lemiamo lego (5:4).

Stebint šių metų finalą tarp D.Labanausko ir A.Čiplio ne vienas dalyvis vis prisimindavo šių žaidėjų ne mažiau įspūdingą žaidimą Europos smiginio taurėje, kur jie žaisdami poroje iškovojo sidabro medalius.

Pernai metų pasiekimą pakartojo Kaune gyvenantis Tomas Šakys ir vilnietis Albertas Olechnovičius. Jie abu ir šiemet pasidalijo trečia ir ketvirta vietomis. A.Olechnovičius ketvirtfinalyje įveikė aukščiau už jį reitinge esantį šiaulietį Gintarą Nagevičių. T.Šakiui į pusfinalį patekti vos nesutrukdė jaunasis talentas iš Kauno Rokas Aniulis. Vienu momentu vis net buvo išlyginęs rezultatą 2:2. Dvikova baigėsi rezultatu 4:2. R.Aniulis buvo apdovanotas kaip geriausiai asmeninėje rungtyje pasirodęs jaunasis žaidėjas iki 18 metų.

Jonavietiškas finalas

Moterų grupėje nugalėjusi R.Banaitienė pernai užėmė antrąją vietą, nusileidusi tuomet čempione tapusiai vilnietei Rūtai Šereškovai. Šiemet ši žaidėja čempionate nedalyvavo.

Šiemet finalas buvo jonavietiškas. R.Banaitienė jame susitiko su klubo drauge Vyta Orloviene, tačiau ji turėjo pripažinti daugkartinės Lietuvos ir tarptautinių varžybų nugalėtojos bei prizininkės pranašumą.

Trečią ir ketvirtą vietas pasidalijo puikiai žaidusios kaunietė Violeta Povilaitienė ir vilnietė Aurita Sirvydytė.

Lietuvos smiginio asmeninių varžybų čempionai buvo apdovanoti ir papildomais prizais - "Vilniaus Legiono" įsteigtais Winmau "Blade 4" taikiniais.

Sužibėjo jaunimas

Porinėje rungtyje itin sužibėjo dar vienas jaunas žaidėjas – Ugnius Jankūnas iš Elektrėnų, žaisdamas poroje su Viktoru Neliubinu. Pusfinalyje jie susitiko su būsimais čempionais iš Kauno Darium Labanausku ir Audrium Rūte. Elektrėniškiams išlyginus rezultatą 2:2 (legą uždarė U.Jankūnas), kauniečiai susiėmė ir pergalės iš rankų nebepaleido. Jie laimėjo rezultatu 4:2.

Finale D.Labanauskas ir A.Rūtė susitiko su patyrusiais šiauliečiais Gintaru Nagevičium ir Osvaldu Kšaniu.

Trečią vietą kartu su elektrėniškiais užėmė vilniečiai Virginijus Vozbutas ir Jevgenij Judin, ketvirtfinalyje nugalėję daugkartinius porinių varžybų čempionus T.Šakį ir Leonidą Smirinenką.

Moterų porinių varžybų finale R.Banaitienė ir V.Orlovienė, susitikusios su vilnietėmis Aurita Sirvydyte ir Vida Tumėniene, įrodė esančios vertos čempionių vardų.

Trečia ketvirta vietomis pasidalijo jonaviškės sesės Erika Bagdonavičienė ir Renata Vaikutienė bei moksleivės iš Žiežmarių Rūta Morkūnaitė ir Sandra Rimkevičiūtė. PAstroji žaidėja apdovanota, kaip geriausiai asmeninėje rungtyje pasirodžiusi jaunoji žaidėja iki 18 metų.

Komandinę rungtį laimėjo Kauno "Trajektorijos" vyrų ketveriukė (D.Labanauskas, A.Rūtė, Algirdas Makauskas ir R.Aniulis), finale įveikusi Mažeikių Darts klubą (A.Čiplys, Jurijus Stekolnikovas, Darius Repšys ir Donatas Zaikauskas). Moterų komandinės rungties finale susitiko jonaviškės R.Banaitienė su V.Orloviene bei E.Bagdonavičienė ir R.Vaikutienė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder