"Lietuvos rytas" su „Neptūnu" kausis be 4 legionierių

"Lietuvos rytas" su „Neptūnu" kausis be 4 legionierių

Klaipėdos "Neptūnas" Lietuvos krepšinio lygos (LKL) mažojo finalo iki trijų pergalių serijoje kausis su nukraujavusiu Vilniaus "Lietuvos rytu". Sostinės klubas trečiadienį pranešė, kad kovoje dėl bronzos medalių nerungtyniaus keturi jų legionieriai.

Koris Fišeris (Corey Fisher), Klevinas Hana (Clevin Hannah) ir Teiloras Braunas (Taylor Brown) nušalinti nuo komandos dėl komandos drausmės ir taisyklių pažeidimų, o Driu Gordonui (Drew Gordon) leista išvykti į JAV gydytis kojos traumos.

"Mane pribloškė šių žaidėjų elgesys atkrintamųjų varžybų metu. Legionieriai, kurie turėtų būti komandos vedliai, pažeidė drausmę ir komandos taisykles, pusfinalio serijos metu leisdami laiką iki paryčių baruose", - sakė "Lietuvos ryto" treneris Rimas Kurtinaitis.

Vilniaus komandos sudėtyje šiuo metu lieka devyni krepšininkai, tarp jų - du užsieniečiai: amerikietis Džimis Baronas (Jimmy Baron) ir lenkas Adamas Lapeta.

Trigiama, kad prie ekipos prisijungs keli "Lietuvos ryto" dubleriai iš dukterinės Vilniaus "Perlo" komandos.

Vilniečiai pusfinalio kovoje rezultatu 1:3 nusileido Panevėžio "Lietkabeliui", treniruojamam darbėniškio Kazio Maksvyčio. Taigi, mūsų krašto krepšinio specialistas, anksčiau treniravęs ir Klaipėdos "Neptūną", vėl perrašė LKL krepšinio istoriją.

"Kai labai nori ir dėl savo tikslo atiduodi savo širdį - viskas įmanoma", - "Vakarų ekspresui" sakė K. Maksvytis.

"Lietkabelis" LKL finalo iki keturių pergalių seriją su Kauno "Žalgiriu" pradės gegužės 28 dieną (sekmadienį) 17 val. Kaune.

Kitą dieną, gegužės 29-ąją, 18 val. Vilniuje bus žaidžiamos ir pirmosios rungtynės dėl bronzos medalių tarp "Neptūno" ir "Lietuvos ryto".

Antrosios mažojo finalo serijos rungtynės vyks birželio 1 dieną (ketvirtadienį) 18 val. Klaipėdoje. Trečiosios rungtynės - birželio 4 dieną (sekmadienį) 17 val. Vilniuje.

Jei reikės ketvirtų ir penktų serijos rungtynių, jos atitinkamai vyks birželio 7 (trečiadienį) ir birželio 10 (šeštadienį) dienomis.

Įdomu pastebėti, kad birželio 1 dieną mažojo LKL finalo metu "Švyturio" arenoje vyks 800-osios klubo rungtynės LKL čempionato istorijoje. Dabar yra sužaisti 798 mačai, iš kurių laimėti 346. Vien per pastaruosius 5 sezonus laimėta tiek, kiek pergalių buvo pasiekta 2000-2012 metais. Per pastaruosius 5 sezonus "Neptūnas" iškovotojo 129 pergales. Tik viena pergale daugiau (130) "Neptūnas" iškovojo per 12 sezonų (2000-2012). 1993-2000 metais buvo iškovotos 87 pergalės.

"Lietuvos rytas" praėjusį sezoną iškovojo bronzos, o "Neptūnas" - sidabro medalius. Priminsime, kad pernai klaipėdiečiai LKL pusfinalio serijoje 3:2 eliminavo vilniečius - lemiamos serijos iki trijų pergalių rungtynės buvo laimėtos ne bet kur, o "Lietuvos ryto" komandos aikštelėje.

Taigi, "Lietuvos rytas" žūtbūt sieks reabilituotis dėl šio sezono pusfinalio pralaimėjimo "Lietkabeliui" ir norės "Neptūnui" atkeršyti už pernykštį sezoną.

Jau pasidėjo "Neptūno" bilietų prekyba į Klaipėdoje vyksiančias LKL mažojo finalo rungtynes. Bilietus platina Bilietai.lt.

Primename, kad abonementų turėtojams bilietų pirkti nereikia. Šio sezono abonementai galioja ir į mažojo finalo serijos rungtynes.

Klaipėdos krepšinio sirgaliai, būkite aktyvūs. Jūsų palaikymas "Neptūnui" šioje serijoje - itin reikalingas. Istoriją kurkime kartu.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder