Lietuvos rinktinėje - septyni "Atlanto" žaidėjai

Lietuvos rinktinėje - septyni "Atlanto" žaidėjai

Vakar Palangoje pasiruošimą Baltijos taurės turnyrui pradėjo Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė. Mūsų šalies futbolininkai įsikūrė "Vanagupės" viešbutyje.

Žinia, pirmąsias Baltijos taurės turnyro rungtynes mūsiškiai žais šį sekmadienį - gegužės 29 dieną - Klaipėdos miesto centriniame stadione su Estijos rinktine. Šis susitikimas vyks nuo 16 valandos.

Ruoštis šioms varžyboms yra pakviesti net septyni Klaipėdos "Atlanto" žaidėjai. Tai Andrius Bartkus, Ovidijus Verbickas, Markas Beneta, Rolandas Baravykas, Donatas Kazlauskas, Vytas Gašpuitis ir Dovydas Norvilas. Toks gausus atlantiečių desantas rinktinėje yra ne tik šių žaidėjų meistriškumo, bet ir klubo trenerių darbo įvertinimas. Tiek daug kvietimų į rinktinę vienu metu "Atlanto" ekipa anksčiau nebuvo gavusi.

Didysis futbolas į mūsų uostamiestį sugrįžta po dvidešimt penkerių metų pertraukos. 1991 m. lapkričio 15 d. Klaipėdoje Lietuvos rinktinė taip pat žaidė su estais ir tai taip pat buvo Baltijos taurės turnyro rungtynės. Jas rezultatu 4:1 laimėjo mūsų šalies futbolininkai.

Mūsų rinktinei šios rungtynės buvo tik antrosios po Nepriklausomybės atkūrimo. Todėl nenuostabu, kad komandoje žaidė vien debiutantai. Jai atstovavo ir dabartinis Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Edgaras Jankauskas bei dabar "Trakus" treniruojantis Valdas Urbonas. Pastarasis pelnė vieną iš įvarčių.

Toje rinktinėje taip pat buvo klaipėdietiškų akcentų. Vartus gynė Marius Poškus, gynime žaidė Saulius Atmanavičius (abu iš "Sirijaus"), o puolimo grandyje triūsė "Granito" žaidėjas Remigijus Pocius.

Lietuvos ir Estijos rinktinės pirmą kartą susitiko 1923 m. birželio 24 d. Kaune. Tada estai mūsiškius įveikė gana lengvai - 5:0. Tai buvo draugiškas abiejų šalių futbolininkų susitikimas ir apskritai pirmas Lietuvos rinktinei per visą istoriją.

Tad Estijos futbolininkus, ilgai rungtyniavusius už lietuvius pranašiau, galime drąsiai vadinti Lietuvos rinktinės krikštatėviais.

Paskutinįsyk lietuviai ir estai buvo susitikę pernai rugsėjo 5 dieną Taline. Tai buvo 2016 m. Europos futbolo čempionato atrankos rungtynės. Jas rezultatu 1:0 laimėjo Estijos futbolininkai.

Sekmadienio dvikova bus jau 57-oji tarpusavio susitikimų istorijoje. 26 kartus laimėjo mūsų šalies futbolininkai, 10 susitikimų baigėsi lygiosiomis ir 20 rungtynių pergales šventė Estijos rinktinė. Įmuštų ir praleistų įvarčių santykis yra 87:83 lietuvių naudai.

Antrąsias Baltijos taurės rungtynes Lietuvos rinktinė žais birželio 1 d. Liepojos "Daugavos" stadione su Latvijos vienuolike.

Lygiagrečiai dėl savosios Baltijos taurės kovos ir jaunimo (iki 21 metų) rinktinės. Lietuvos jaunimo rinktinė pirmąsias rungtynes žais su Estijos bendraamžiais gegužės 28 d. Klaipėdos m. centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštėje. Šis susitikimas prasidės 18 valandą. Beje, sirgaliai, turintys bilietą į vyrų rinktinės rungtynes, galės stebėti jaunimo žaidimą nemokamai.

Į mūsų šalies jaunimo rinktinę yra pakviestas ir dar pernai "Atlanto" garbę gynęs vartininkas Edvinas Gertmonas. Dabar jis atstovauja Prancūzijos klubui "Stade Rennais".

Taigi uostamiesčio futbolo mėgėjų laukia išties puikus savaitgalis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder