Lietuvos rinktinė Klaipėdoje nežais

Lietuvos rinktinė Klaipėdoje nežais

Pasirengimą 2013 metų Europos čempionatui netrukus pradėsianti Lietuvos vyrų rinktinė pirmąsias kontrolines rungtynes rugpjūčio 5 dieną 19.15 val. žais naujuosiuose Kėdainių sporto rūmuose. Rugpjūčio 6-ąją taip pat 19.15 val. geriausius Lietuvos krepšininkus išvys į Kauno sporto halę susirinkę žiūrovai. Abu kartus mūsų nacionalinė komanda susitiks su Belgijos rinktine, taip pat besirengiančia 2013 metų Europos čempionatui.

Pagal pirminį planą abu mačai su belgais turėjo būti žaidžiami Klaipėdoje, pirmasis turėjo būti uždaras.

„Klaipėdoje šiais metais vyks vienas didelis krepšinio renginys — pasaulio 19-mečių merginų čempionatas, todėl priėmėme sprendimą perkelti vyrų rinktinės rungtynes į kitus miestus, — sprendimą aiškino Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. — Kėdainiams tai bus dviguba šventė, nes vyrų rinktinė žais pirmąsias rungtynes naujojoje miesto arenoje. Na o Kauno sporto halė, vertinant nuomos kainą ir kitas sąlygas, yra labai gera vieta rengti tokias rungtynes. Manau, aistruoliams taip pat bus smagu vėl apsilankyti istorinėje arenoje.“

Lietuvos rinktinė pasirengimą Europos čempionatui pradės liepos 15 dieną. Prie komandos vairo sugrįžęs vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas į pirmąją treniruočių stovyklą pakvietė 15 krepšininkų, tarp kurių yra ir kylančios žvaigždės Jonas Valančiūnas, Donatas Motiejūnas bei Mindaugas Kuzminskas.

Prieš 2013-ųjų Europos čempionatą Lietuvos rinktinė sužais 12 kontrolinių rungtynių, 8 iš jų — Lietuvoje. Po mačo Kaune komanda apsilankys Panevėžyje ir šiame mieste du kartus susitiks su Švedijos rinktine (rugpjūčio 12 ir 14 dienomis). Rugpjūčio 21-23 dienomis Lietuvos krepšininkai kartu su Rusijos, Čekijos ir Suomijos rinktinėmis dalyvaus turnyre Vilniuje, o pasirengimą Europos čempionatui užbaigs rugsėjo 1 dieną Kauno „Žalgirio arenoje“ maču su gruzinais.

Bilietais į visas draugiškas Lietuvos rinktinės rungtynes prekiauja „Tiketa“.

„Norime, kad Lietuvos rinktinė ir į komandą sugrįžęs treneris J. Kazlauskas pajustų kuo didesnį palaikymą, todėl visų draugiškų rungtynių bilietų kainos prasideda nuo 5 litų (plius mokesčiai). Visi, norintys įsigyti itin pigius bilietus, tai gali padaryti iki liepos 15 dienos 12 valandos. Vėliau bilietai brangs“, — pasakojo M. Balčiūnas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder