Lietuvos rankinio rinktinės pagrindas - "legionieriai"

Lietuvos rankinio rinktinės pagrindas - "legionieriai"

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė kitą savaitę žais pirmąsias dvejas 2012 metų Europos rankinio čempionato atrankos varžybų antrosios grupės rungtynes su Ispanijos ir Kroatijos komandomis. Iš šešiolikos į Lietuvos rinktinės žaidėjų trylika atstovauja užsienio klubams.

Iš Lietuvos klubų į rinktinę pateko tik Vilius Rašimas (Kauno "Lūšis"), Robertas Švedas (Kauno "Granitas-Gaja-Karys") ir Tadas Stankevičius (Klaipėdos "Žemaitijos dragūnas").

Mūsų šalies rinktinės "legionieriai" rungtyniauja Austrijoje, Baltarusijoje, Ispanijoje, Šveicarijoje ir Vokietijoje.

Kol kas neaišku, ar galės rungtyniauti Valdas Novickis. Jis atstovaudamas "HSG Duesseldorf" (Vokietija) klubui patyrė traumą.

Pagal naujus Europos rankinio federacijos nuostatus, į rungtynių protokolą nuo šios atrankos leidžiama įtraukti nebe 14, o 16 žaidėjų.

Lietuvos rinktinė su ispanais žais svečiuose spalio 27 dieną, o su pasaulio ir Europos vicečempionais kroatais rungtyniaus Vilniuje, "Siemens" arenoje, spalio 31-ąją.

Antrojoje grupėje dar žais Rumunijos komanda.

Kroatijos rinktinė 1996 ir 2004 metais tapo olimpine, o 2003 metais - pasaulio čempione. Ispanijos rankininkai 2005 metais laimėjo pasaulio čempionatą, o Pekino olimpinėse žaidynėse pelnė bronzą. Rumunijos rinktinė pernai pasaulio čempionate užėmė 15-ąją vetą.

Į finalinį etapą pateks dvi stipriausios grupės komandos.

Lietuvos rinktinės sudėtis: Arūnas Vaškevičius ("GC Amicitia", Šveicarija), Vilius Rašimas (Kauno "Lūšis"), Aurelijus Sabonis ir Vaidotas Grosas (abu - "Cuenca 2016", Ispanija), Andrius Žigelis (Bresto "Meshkova", Baltarusija), Andrius Račkauskas ir Povilas Babarskas (abu - Insbruko "HIT-Medalp", Austrija), Robertas Švedas (Kauno "Granitas-Gaja-Karys"), Gintaras Cibulskis ("Villa de Aranda", Ispanija), Tadas Stankevičius (Klaipėdos "Žemaitijos dragūnas"), Remigijus Čepulis (Minsko "Dinamo", Baltarusija), Rolandas Bernatonis ("Bidasoa", Ispanija), Mindaugas Andriuška (Švaco "ULZ Sparkasse", Austrija), Valdas Novickis ("HSG Duesseldorf", Vokietija), Aidenas Malašinskas ("Granolers", Ispanija), Augustas Strazdas (Toledo "Labaro", Ispanija).

Komandos vyriausiasis treneris - Gintaras Savukynas, treneriai - Artūras Juškėnas ir Miglius Astrauskas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder