Lietuvos rankininkai kovos su rumunais

Lietuvos rankininkai kovos su rumunais

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė ketvirtadienį 19 val. Vilniuje, "Siemens" arenoje, žais 2012 metų Europos čempionato atrankos varžybų II grupės rungtynes su Rumunijos komanda.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Gintaras Savukynas trečiadienį spaudos konferencijoje teigė, jog jis tikisi pergalės. Treneris sakė, kad varžovų komandoje išsiskiria aukšti ir galingi antros linijos žaidėjai, kurių stabdymas bus vienas svarbiausių Lietuvos rinktinės žaidėjų uždavinių.

Paklaustas apie artimiausią rinktinės pamainą, G. Savukynas išskyrė vartininką Vilių Rašimą, žaidėjus Robertą Švedą ir Skirmantą Plėtą, kurie antradienį atstovavo Lietuvos klubų rinktinei, sužaidusiai lygiosiomis 24:24 su "BGK-Meškova" (Baltarusija) ekipa.

Treneris pasidžiaugė, kad jauni žaidėjai rodo didelį norą prasimušti į pagrindinės rinktinės sudėtį ir yra kupini entuziazmo.

Rinktinės žaidėjai Mindaugas Andriuška ir Valdas Novickis prieš dvikovą su rumunais taip pat buvo nusiteikę ryžtingai ir žadėjo kautis tik dėl pergalės. M. Andriuška pridūrė, jog mėgsta gintis prieš fiziškai galingus, bet ne itin greitus varžovų metikus. Pasak rankininko, jei pavyks sustabdyti toliašaudę rumunų artileriją, Lietuvos rinktinė turės visas galimybes iškovoti pergalę.

Lietuviai ir rumunai, sužaidę po dvejas rungtynes, taškų neturi. Kitos dvi II grupės komandos - Ispanijos ir Kroatijos rinktinės turi po keturis taškus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder