Lietuvos plaukimo federacija dėl Rūtos Meilutytės diskvalifikacijos svarsto kreiptis į FINA

Lietuvos plaukimo federacija dėl Rūtos Meilutytės diskvalifikacijos svarsto kreiptis į FINA

Antrojo pasaulio taurės etapo Vokietijos sostinėje Berlyne starte Lietuvos plaukikai liko be apdovanojimų. Pirmąją varžybų dieną į finalus pateko Danas Rapšys ir Deividas Margevičius, o Rūta Meilutytė atrankoje buvo diskvalifikuota.

R. Meilutytės rezultatą teisėjai anuliavo 200 m plaukime krūtine. Plaukimą prižiūrėję teisėjai nusprendė, kad Lietuvos plaukikė atliko papildomą judesį kojomis panėrus po vandeniu, tačiau neatskleidė, kuriuo metu pažeidimas buvo atliktas – ar startuojant, ar po kažkurio posūkio.

Lietuvos plaukimo federacija po tokio sprendimo svarsto kreiptis į Tarptautinę plaukimo federaciją (FINA) dėl išsamesnio taisyklių apibrėžimo, kadangi šie plaukikės judesiai yra nevalingi ir juos daro nemaža dalis sportininkų, tuo tarpu pranašumo starte ar posūkiuose jie nesuteikia.

Šie R. Meilutytės judesiai plaukimo specialistams įtarimą sukėlė dar pasaulio čempionate Vengrijoje, tačiau Budapešte lietuvė nubausta nebuvo.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder