Lietuvos krepšiniui toliau vadovaus Arvydas Sabonis (video)

Lietuvos krepšiniui toliau vadovaus Arvydas Sabonis (video)

Lietuvos krepšinio federacijai dar vieną kadenciją vadovaus Arvydas Sabonis. Tai nusprendė 85 LKF ataskaitinės-rinkiminės konferencijos dalyviai, antradienį Kaune vienbalsiai patvirtinę kandidatūrą.

„Esame treti pasauliniame reitinge po JAV ir Ispanijos, Olimpinėse žaidynėse dalyvausime septintą kartą iš eilės – tai unikalus pasiekimas mažai šaliai. Ir tai – krepšinio bendruomenės nuopelnas. Nuveikėme nemažai darbų olimpiniame cikle, nes veikėme kaip komanda. Labai tikiuosi palaikymo ir supratingumo siekiant vieno tikslo – išlaikyti Lietuvą pasaulio krepšinio elite“, – sake A.Sabonis.

Generalinio sekretoriaus pareigas ir toliau eis Mindaugas Špokas.

Taip pat buvo pateiktos teigiamos auditorių išvados.

Konferencijos dalyviams A.Sabonis paaiškino ir LKF poziciją dėl FIBA rengiamų varžybų ir Lietuvos klubų dalyvavimo jose.

Naujam olimpiniam ciklui A.Sabonis iškėlė svarbiausius tikslus: sukurti jaunųjų talentų ugdymo sistemą, sukurti LKF narystės ir licencijavimo sistemą, LKF duomenų bazę (nuo 1922-ųjų metų) perkelti į internetinę erdvę, padėti moterų klubams sugrįžti į Europos turnyrus, kovoti su sutartomis rungtynėmis ir korupcija bei įkurti krepšinio namus ir muziejų.

Šie dalykai numatyti ir 2016—2024 metų strategijoje, kurią patvirtino konferencijos dalyviai.

Jie taip pat patvirtino įstatų pakeitimus, reglamentuojančius licencijavimo sistemą, Etikos ir drausmės kodekso pakeitimus.

Daug dėmesio Etikos ir drausmės kodekse skiriama sutartoms varžyboms. Konferencijos dalyviai balsavo už tai, kad LKF padėtų įvairioms Lietuvos krepšinio lygoms kovoti su šia lyga.

Konferencijoje taip pat už nuopelnus Lietuvos krepšiniui buvo apdovanoti nusipelnę treneriai ir krepšinio bendruomenės nariai. LKF Garbės medaliais apdovanoti ilgametis rinktinės masažuotojas Juozas Petkevičius, treneris Aleksandras Kosauskas. Padėkos ženklas įteiktas vyriausiam amžiumi Lietuvos savanoriui Alfonsui Jakimavičiui. LKF I laipsnio atminimo medaliu apdovanotas treneris Antanas Sireika. 80-ies metų jubiliejaus proga pasveikintas Europos ir Pasaulio krepšinio veteranų čempionatų prizininkas, šeimų krepšinio turnyrų organizatorius bei puoselėtojas Kazimieras Budrys.

Padėkos ženklais apdovanoti pirmieji pernai metų Europos vicečempionų treneriai: Romualdas Petronis, Algimantas Sercofas, Regimantas Juška, Gintaras Razutis, Romualdas Bruneckas, Raimundas Kairys, Rolandas Radvila, A.Sireika, Sinilga Bartaševičiūtė, Arvydas Gronskis, Gitaras Vaitkus, Birutė Zakienė ir Gedutis Juozas Kukujevas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder