Lietuvos krepšinio lyga naująjį sezoną pasitinka su viltimis susigrąžinti Eurolygos licenziją

Lietuvos krepšinio lyga naująjį sezoną pasitinka su viltimis susigrąžinti Eurolygos licenziją

Pirmadienį Trakų rajone įvyko iškilmingas 22-ojo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezono atidarymas.

Prabangaus viešbučio teritorijoje surengtoje šventėje buvo pristatytos visos lygoje dalyvausiančios ekipos, savo sveikinimo kalbas tarė LKL prezidentas Remigijus Milašius ir LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.

Specialūs apdovanojimai buvo įteikti buvusiems LKL vadovams Šarūnui Kliokiui ir Linui Giliui. Taip pat buvo pristatyta nauja čempionų taurė, o ceremoniją užbaigė įspūdingi fejerverkai virš Ungurio ežero.

Šių metų turnyre dalyvaus 11 komandų: Kauno "Žalgiris", Klaipėdos "Neptūnas", Vilniaus "Lietuvos rytas", "Prienai", "Šiauliai", Kėdainių "Nevėžis", Utenos "Juventus", Pasvalio "Pieno žvaigždės", Panevėžio "Lietkabelis", Alytaus "Dzūkija" ir po 10 metų pertraukos į lygą sugrįžę "Mažeikiai".

LKL čempionate komandos žais keturių ratų sistema. Ketvirtfinaliuose ir pusfinaliuose bus žaidžiama iki trijų pergalių, finale - iki keturių.

LKL prezidentas džiaugiasi, kad išaugo lygos biudžetas ir tikisi daug atkaklių rungtynių.

"Noriu kitokio sezono. Geras produktas sukurtas praėjusiame sezone, kuomet vienas taškas lėmė, kas bus finale, kas bus pusfinalyje. Šiemet įnešėme naujovių. Atkrintamosiose varžybose bus daugiau rungtynių. Lygoje yra daug panašių komandų savo biudžetais, žaidėjais. Kas bus pirmas, antras ir trečias, aš nežinau. Tikriausiai vyks įnirtinga kova, nes krepšinio lygis Lietuvoje yra aukštas", - naujienų agentūrai ELTA sakė R. Milašius.

Šiais metais stipriausias Europos klubų turnyras Eurolyga panaikino Lietuvai skirtą B licenziją, todėl naujajame sezone Lietuvos čempionu tapsiantis klubas gaus vietą tik Europos taurės varžybose.

"Negalima sakyti, kad praradome vietą Eurolygoje. Tokie yra Eurolygos sprendimai, kuriuos mums reikia priimti. Šiuo klausimu vyksime į Barseloną, kur kalbėsimės su Eurolygos vadovais. Šiemet Eurolygoje žais dvi mūsų komandos. Pasaulio krepšinio reitinge Lietuva yra ketvirta, todėl bandysime ieškoti bendrų sprendimų ir licenziją grąžinti kam priklauso", - aiškino R. Milašius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder