"Lietuvos dujos" nukarūnavo čempionus

"Lietuvos dujos" nukarūnavo čempionus

Klaipėda turi naujus miesto krepšinio A lygos čempionus - jais tapo "Lietuvos dujų" krepšininkai finale rezultatu 85:66 palaužę nugalėtojų titulą gynusius "Delikateso-Dexteros-Greencarier" ekipos atstovus.

Bronzos medaliais pasipuošė "Tekodos" žaidėjai, kurie paskutinę sekundę 68:67 nugalėjo daugkartinius šios lygos čempionus "Prometėjo" krepšininkus.

Dvikovos pradžia tarp "Lietuvos dujų" ir "Delikateso-Dexteros-Greencarier" daugeliui buvo netikėta - "Lietuvos dujų" atstovai spurtavo - 10:2, o vėliau skirtumas išaugo ir iki dviženklio pranašumo.

"Lietuvos dujų" komandos aukštaūgiai ryškiai pranoko savo varžovus po krepšiu – tai ir buvo viena svarbiausių pergalės priežasčių.

Prie "Lietuvos dujų" ekipos pergalės daugiausiai prisidėjo  M. Tamaševičius ir M. Valaitis, pelnę po 19 taškų,  M. Riklevičius pridėjo 16, R. Žilevičius - 14 taškų.

"Delikateso-Dexteros-Greencarier" komandoje E. Jurkus pelnė 18, D. Kvedaras - 9 taškus.

"Tekodai" - bronza

Kur kas atkaklesnė dvikova vyko tarp jaunųjų "Tekodos" žaidėjų ir patyrusių "Prometėjo" krepšininkų. Šįkart nugalėjo jaunatviškas maksimalizmas - 68:67.

Visas rungtynes tvyrojo įtampa - vyko taškas į tašką kova. Likus 7 sekundėms "Prometėjo" žaidėjas Remigijus Kasparavičius galėjo savo komandai išplėšti pergalę, tačiau lemiamas metimas iš vidutinio nuotolio iš lanko išsisuko ir "Tekoda" šoko pergalės šokį.

Prie "Tekodos" triumfo daugiausiai prisidėjo D. Straigis, surinkęs 14 taškų, T. Šaulis ir E. Gervelis ir L. Markaitis pelnė po 13 taškų.

"Prometėjo" gretose išsiskyrė R. Kasparavičius - 12 taškų, R. Arys - 9 tšk.

E. Jurkus - rezultatyviausias

Miesto krepšinio A lygos pirmenybėse, kuriose varžėsi 8 komandos, iš viso sužaista 70 rungtynių. Pirmenybės truko 5 mėnesius.

Rezultatyviausiu viso čempionato žaidėju pripažintas "Delikateso-Dexteros-Greencarier" ekipos narys Evaldas Jurkus. Jo sąskaitoje net 364 taškai.

Geriausias tritaškių metikas - KSM-94 komandos žaidėjas Daniel Jokubaitis. Jis per pirmenybes pataikė net 44 tritaškius.

Korektiškiausia čempionato komanda pripažinta KSM-94.   

"Pirmenybės kėlė daug intrigų. Šis čempionatas dar kartą įrodo, kad miestiečiams reikia panašių renginių, emocijų ir turiningo laisvalaikio. finalai paliko itin malonų įspūdį", - džiaugėsi vienas iš miesto pirmenybių organizatorių Vytautas Platūkis.


FINALO AKIMIRKA. "Lietuvos dujų" (tamsūs marškinėliai) atstovai nuo pat dvikovos pradžios perėmė iniciatyvą ir nebepaliko vilčių praėjusių metų čempionams "Delikateso-Dexteros-Greencarier" krepšininkams. 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder