Lietuva pelnė įvartį, bet pralaimėjo Liuksemburgui

Lietuva pelnė įvartį, bet pralaimėjo Liuksemburgui

Penktadienį Lietuvos futbolo rinktinė pradėjo 2020 m. Europos čempionato atrankos B grupės varžybas. Debiutinėse vyriausiojo trenerio Valdo Urbono rungtynėse Liuksemburge lietuviai išsiveržė į priekį po Fedoro Černycho įvarčio, bet šeimininkai sugebėjo atsitiesti ir laimėti dvikovą 2:1.

Rungtynių pradžioje liuksemburgiečiai siekė įmušti greitą įvartį, bet to jiems padaryti nepavyko. Lietuvos komanda žaidė kiek atsargiau ir laukė savo progos. 14 minutę Lietuvos rinktinė nepriekaištingai pasinaudojo pirma realia galimybė įmušti.

Saulius Mikoliūnas kairiajame krašte laimėjo dvikovą prieš varžovą, atliko perdavimą į priekį spurtavusiam Fedorui Černychui, kuris iš aštraus kampo puikiai pasiuntė kamuolį į dešinį vartų kampą.

Tai buvo devintasis kapitono įvartis Lietuvos rinktinėje.   V. Urbono auklėtiniai toliau teikė prioritetą atsargiam žaidimui, bet turėjo progų priekyje. 28 minutę po pavojingo Deimanto Petravičiaus perdavimo Saulius Mikoliūnas baudos aikštelėje atliko grėsmingą smūgį galva, bet varžovai smūgį blokavo.

Po pakelto kampinio Linas Klimavičius smūgiavo virš vartų. 45 minutę Liuksemburgui pavyko išlyginti rezultatą. Leandro Martinsas dešiniajame krašte pranoko lietuvių gynėjus ir nuginklavo priešais jį likusį Ernestą Šetkų. Pirmasis kėlinys Po pertraukos Lietuvos rinktinės situacija tapo sudėtinga.

55 minutę šeimininkams pavyko išsiveržti į priekį. Gersonas Rodriguesas kairiajame krašte atliko klastingą smūgį į tolimąjį vartų kampą ir E. Šetkui nepavyko šio kamuolio pasiekti.

Į tai lietuviai iš karto bandė reaguoti primesdami savo spaudimą. S. Mikoliūnas po dviejų minučių atsidūrė ties centru, ant baudos aikštelės linijos ir atliko stiprų smūgį į vartus, bet vartininkui pavyko atmušti kamuolį ir neutralizuoti pavojų. Vėliau realią galimybę pelnyti įvartį priešais vartus turėjo F. Černychas, bet smūgis buvo netikslus. Arti tikslo kampinio situacijoje buvo ir L. Klimavičius, bet jo smūgiuotas kamuolys skriejo virš vartų.

Kėliniui persiritus į antrąją pusę, kelis kartus savo vartus meistriškai išgelbėjo E. Šetkus. Tuo tarpu V. Urbonas bandė pagyvinti žaidimą į aikštę įleisdamas Artūrą Žulpą, Nerijų Valskį ir debiutavusį Justiną Marazą.

Lietuviai iki paskutinių minučių buvo užspaudę oponentų vartus, bet rungtynės baigėsi Liuksemburgo rinktinės pergale 2:1. Pirmadienį lietuviai sužais draugiškas rungtynes su Azerbaidžano rinktine Baku.

Kitos Europos čempionato atrankos rungtynės vyks birželio mėnesį.

Rungtynių statistika: Liuksemburgas – Lietuva 2:1 (1:1) Josy Barthel stadionas, Liuksemburgas, 3353 žiūrovai Teisėjas – Rol Reinshreiber (Izraelis) Įvarčiai: 14 min. F. Černych (0:1), 45 min. L. Martins (1:1), 55 min. G. Rodrigues (2:1) Įspėti: 45+1 min. S. Mikoliūnas (Lietuva) Lietuvos rinktinės sudėtis: Ernestas Šetkus, Linas Klimavičius, Algis Jankauskas, Vaidas Slavickas, Rolandas Baravykas, Vykintas Slivka, Deimantas Petravičius (61 min. Nerijus Valskis), Mantas Kuklys, Fedor Černych, Arvydas Novikovas (56 min. Artūras Žulpa), Saulius Mikoliūnas (76 min. Justinas Marazas). Atsargoje: Emilijus Zubas, Džiugas Bartkus, Mindaugas Palionis, Vytautas Andriuškevičius, Donatas Kazlauskas, Egidijus Vaitkūnas, Paulius Golubickas, Modestas Vorobjovas, Rimvydas Sadauskas.

www.futbolas.lt

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder