Lietuvą keltu pasiekė istoriniai „Formula Junior“ bolidai

Lietuvą keltu pasiekė istoriniai „Formula Junior“ bolidai

Šią savaitę Lietuvos krantus pasiekė „Formula Junior“ bolidai. Į Lietuvoje pirmą kartą rengiamas lenktynes istoriniai automobiliai atkeliavo DFDS keltu, kuris juos perkėlė iš Kylio į Klaipėdą.  Šalies automobilių sporto aistruolių birželio 1-3 dienomis Kačerginės „Nemuno žiede“ laukia išskirtinis renginys.

Vyksiančiame retrotechnikos festivalyje, dalyviai galės ne tik pamatyti lenktyniaujančius istorinius gražuolius, bet ir giliau susipažinti su transporto bei senovinės technikos istorija.

Keltus renkasi prabangių automobilių savininkai

Beveik 30 garsiųjų retromobilių –  ne vienintelis išskirtinis DFDS keltų krovinys. Keltu yra keliavę ir virš 1 mln. eurų kainuojantys senoviniai automobiliai. Prabangių automobilių, tokių kaip „Ferrari“ ar „Maserati“, kurių vertė siekia 400 tūkst. eurų, savininkai keltu dažnai keliauja į Vokietiją. Ten garsių prekės ženklų keturrates transporto priemones jie patiki į specialią automobilių techninę apžiūrą, kokios Lietuvoje kol kas dar nėra galimybių atlikti.

Vykdami į kasmetinius festivalius ir kitas suvažiavimų šventes, keltus dažnai užplūsta „Mini Cooper“ automobilių ar „Harley Davidson“ motociklų vairuotojai. Yra buvę reisų, kai vienu metu keltu kėlėsi per 40 „Mini Cooper“ ir per 100 „Harley Davidson“ transporto priemonių.

Keliauja ir žmonės, ir gyvūnai

Maršrutais iš Klaipėdos į Vokietijos Kylio ir Švedijos Karlshamno uostus Baltijos jūra yra keliavęs ne vienas žymus politikas, visuomenės veikėjas bei garsios pramogų pasaulio žvaigždės.

„Keltais patogu keliauti ne tik žmonėms, bet ir gyvūnams, jie – taip pat nuolatiniai mūsų „keleiviai“. Dažniausiai vykdami atostogauti, šeimininkai kartu pasiima kates, šunis ar papūgėles. Kartą ypatingomis kelto viešniomis tapo pelės aktorės ir gorila. Kelionėms su gyvūnais keltai dažniausiai pasirenkami dėl saugumo, gabenimui tinkamų sąlygų ir galimybės kelionėje būti su savo augintiniais“, – sakė laivybos įmonės DFDS komunikacijų su Baltijos šalimis departamento vadovas Vaidas Klumbys.

V. Klumbys pasakojo, kad 2007 m. kompanijos keltu iš Vokietijos į Lietuvą buvo atplukdytas paauksuotas sarkofagas su šv. Teresės palaikais, prie kurio visos kelionės metu budėjo piligrimai. 2009 m. Vokietijos Veimaro miestas, kuris kasmet masiškai keliauja po Europos kultūros sostines, užsakė visą keltą. Tuomet daugiau nei 360 miestelėnų kartu su burmistru vyko į Vilnių.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder