LFF Kauno "Spyrio" komandai neleido vadintis "Žalgiriu“

LFF Kauno "Spyrio" komandai neleido vadintis "Žalgiriu“

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomojo komiteto (VK) posėdyje trečiadienį nutarta, kad kol bus išspręstas ginčas dėl "Žalgirio" pavadinimo naudojimo, Kauno "Spyrio" klubui teks išsaugoti esamą pavadinimą.

Vasario 19 dieną VšĮ futbolo klubas "Spyris" oficialiai pranešė apie siekį 2015 metų A lygos čempionate dalyvausiančios pagrindinės klubo komandos pavadinimą pakeisti į "Kauno Žalgirį", tačiau LFF varžybų nuostatai draudžia toje pačioje lygoje žaidžiančioms komandos turėti tapačius pavadinimas.

2015 metų A lygos čempionate dalyvaus VMFD "Žalgiris" komanda su pavadinimu Vilniaus "Žalgiris". Klubas pateikė pretenziją dėl šio vardo naudojimo.

LFF VK, atsižvelgdamas į abiejų klubų išdėstytą poziciją ir kilusį ginčą dėl pavadinimo naudojimo bei likusį laiką iki A lygos čempionato starto, priėmė nutarimą iki galutinio kompetentingų institucijų išaiškinimo arba geranoriško klubų susitarimo palikti iki šiol galiojusius komandų pavadinimus.

"Manome, kad dviejų klubų tarpusavio ginčo sprendimas dėl pavadinimo yra klubų susitarimo arba teisminių institucijų reikalas. Suprantama, kad klubai oficialiai gali naudoti tik tuos pavadinimus, kurių teisėtumą jie gali pagrįsti teisės aktų nustatyta tvarka. Vienokio ar kitokio sprendimo priėmimas dėl prekės ženklo ir vardo naudojimo nėra LFF kompetencija. Ankstesniu Vykdomojo komiteto sprendimu, Kauno futbolo klubas, kurio naują pavadinimą ginčija Vilniaus "Žalgiris", į A lygą buvo priimtas "Spyrio" pavadinimu. Jis toks liks, kol nebus susitarta taikiai arba priimtas juridinis nutarimas", - sakė LFF generalinis direktorius Edvinas Eimontas.

2015 metų A lygos čempionatas startuos šeštadienį

LFF VK trečiadienį taip pat nutarė leisti antrajame šalies futbolo divizione - I lygoje - dalyvauti 20 komandų. Dalis jų priimtos į lygą išimties tvarka, todėl neišvengė sankcijų.

LFF VK sprendimu, išimties tvarka teisė dalyvauti I lygoje suteikta "Panevėžio" klubui ir Panevėžio "Ekranui". Klubams skirta 6 taškų nuobauda, iki kovo 16 dienos jie turės įgyvendinti licencijavimo reikalavimus ir panaikinti turimus pradelstus įsipareigojimus.

Jau anksčiau teisė dalyvauti I lygoje išimties tvarka suteikta Gargždų "Bangai", Alytaus "Auskai" ir Alytaus "Dainavai". Šie klubai sezoną pradės su minus 3 taškais bei taip pat turės iki kovo 16-osios pateikti licencijavimo dokumentaciją ir įrodyti, kad neturi pradelstų įsipareigojimų.

I lygoje taip pat rungtyniaus praėjusio sezono dalyviai Vilniaus MRU, Kazlų Rūdos "Šilas", Jonavos "Lietava", Kėdainių "Nevėžis", Tauragės "Tauras", Radviliškio "Lokomotyvas", "Šilutė", Vilniaus "Žalgirietis" ir "Palanga", naujokai iš II lygos "FBK Kaunas", Telšių "Džiugas", Kretingos "Minija" ir Kelmės "Kražantė" bei Pakruojo "Kruojos" ir "Trakų" dublerių komandos.

I lygos varžybų startas numatytas kovo 28-ąją.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder