Legendinė jachta "Lietuva" – vėl tarp prizininkų

Legendinė jachta "Lietuva" – vėl tarp prizininkų

Legendinė jachta „Lietuva“ tarptautinėje didžiųjų burlaivių regatoje „Baltic Tall Ships Regatta 2015“ tapo viena iš greičiausių jachtų. Jie finišavo antri ir iškovojo prizinę vietą savo klasėje.

„Praėjus vos pusvalandžiui nuo regatos starto Klaipėdoje, pradėjo plyšti vienos burės įtvirtinimo elementas. Dėl to negalėjome plaukti visu pajėgumu, be to, aštuonias valandas plaukėme labai aštriai į vėją, o tai reiškia, kad turėjome plaukti lėčiau nei kiti. Tačiau sugebėjome aplenkti net 18 laivų ir bendroje įskaitoje finišą pasiekėme antri. Po perskaičiavimo B burlaivių klasėje tapome trečios vietos prizininkais“, – tiesiai iš regatos finišo miesto Ščecino įspūdžiais dalinosi jachtos „Lietuva“ kapitonas Osvaldas Kudzevičius.

Jachta „Lietuva“ su 7 žmonių įgula 260 jūrmylių regatos distanciją įveikė per nepilnas dvi paras.

„Mūsų įgulos narių turėjo būti daugiau, tačiau daliai jaunimo šiuo metu prioritetas – brandos egzaminai. Įguloje turėjome ir naujokų, ir jau patyrusių narių, todėl buvo ir kam mokytis, ir kam mokyti“, – pasakojo O. Kudzevičius.

Tarptautinėje regatoje Lietuvai atstovavo dar du burlaiviai: Klaipėdos universiteto mokomasis burlaivis „Brabander“ ir Visagino buriuotojų klubui atstovaujanti jachta „Tineke“. „Barabander“ savo grupėje iškovojo trečią vietą, o pirmą kartą šioje regatoje plaukusi „Tineke“ – 4-ąją vietą.

Didžioji dalis burlaivių regatos finišo Lenkijos uoste Ščecine nepasiekė – jų balai buvo anuliuoti, nes jie nespėjo pabaigti distancijos per regatos taisyklėse nustatytą kontrolinį laiką. Visos lietuvių jachtos regatos distanciją įveikė laiku.

Tarptautinė didžiųjų burlaivių regata „Baltic Tall Ships Regatta 2015“ startavo Klaipėdoje birželio 8 – 12 dienomis. Jos metu į Lietuvių uostamiestį suplaukė 20 burlaivių. Po laivų parado Klaipėdoje burlaiviai varžėsi iki pat Lenkijos uostamiesčio Šcecino.

„The Tall Ships“ regatas rengia tarptautinė mokomojo buriavimo organizacija Sail Training International (STI). Jos tikslas – ugdyti jaunimą jūrine dvasia, kuo daugiau jaunų žmonių sudominti buriavimu. Šiose regatose reikalaujama, kad pusę kiekvieno lenktynėse dalyvaujančio burlaivio įgulos sudarytų jaunimas nuo 15 iki 25 metų. Daugiau informacijos apie šias regatas rasite internete adresu www.sailtraininginternational.org.

Jachta „Lietuva“ – tai mokomasis jaunimo laivas. Ant jos denio pabuvojo vos ne visi geriausi Lietuvos buriuotojai. Iki šiol laivas kviečia jaunimą prisijungti prie įgulos ir pajusti buriavimo malonumą. Jachta yra daugkartinė Lietuvos kreiserinių jachtų, bei užsienio regatų dalyvė ir prizininkė. Iki šiol ji aktyviai dalyvauja varžybose. Didžiųjų burlaivių regatoje „The Tall Ships Races“ „Lietuva“ dalyvavo jau daugiau nei dešimt kartų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder