Ledo žaidynėse laukiama rekordinio dalyvių skaičiaus

Ledo žaidynėse laukiama rekordinio dalyvių skaičiaus

Klaipėdos prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ Ledo arena jau ketvirtą kartą taps azartiškų ir smagių uostamiesčio mokyklų komandų kovų vieta. Olimpinio dydžio čiuožykloje penktadienį, vasario 3 d., moksleivių komandos aiškinsis, kuri yra stipriausia tradicija jau tapusioje estafetėje ant ledo „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“.

Organizatoriai prognozuoja, kad šiemet Ledo žaidynės sulauks rekordinio dalyvių skaičiaus – likus kelioms dienoms iki varžybų starto, užsiregistravę jau buvo 35 komandos.

„Pramogos ant ledo per keletą metų tapo itin populiarios. Daug vaikų lanko ledo ritulio treniruotes, su draugais renkasi į čiuožimo sesijas, tad išbandyti save estafečių varžybose norinčių kasmet vis daugėja. Labai džiugu, kad daugelis komandų susiburia moksleivių iniciatyva, jie patys prašo mokytojų ir tėvelių užregistruoti komandas. Pernai tokia vaikų ir tėvelių iniciatyva susibūrusi komanda iš Martyno Mažvydo progimnazijos tapo mažiausiųjų pogrupio nugalėtojais“, - pasakojo Klaipėdos „Akropolio“ valdytojas Ovidijus Zibalis.

Tai, kad estafetės „Akropolio“ Ledo arenoje šiemet bus bekompromisės rodo ir tai, kad nemokamose treniruotėse prieš varžybas šiemet dalyvavo kaip niekada daug moksleivių.

Estafetės komandas sudaro 5 moksleiviai, kurių viena būtinai turi būti mergaitė. Varžybų metu komandos turės čiuoždamos mesti kamuolį į krepšį, įveikti kliūčių ruožą, įveikti rungtį susikibę „traukinuku“ ir iš nustatyto atstumo mušti ledo ritulį į vartus.

Estafetėse gali dalyvauti visų Lietuvos mokyklų ir gimnazijų moksleiviai, o komandos pagal amžių bus suskirstytos į 3 grupes. Prizines vietas užėmę moksleiviai bus apdovanoti taurėmis bei medaliais, o visos komandos – diplomais ir rėmėjų prizais. Tradiciškai specialiu organizatorių prizu bus apdovanota ir iš varžovų labiausiai išsiskyrusi komanda.

Pernai nugalėtojais 1-4 klasių pogrupyje tapo Klaipėdos M.Mažvydo progimnazijos komanda, 5-8 klasių pogrupyje – Klaipėdos „Gabijos“ progimnazijos penketukas, o vyriausiųjų, 9-12 klasių grupėje – Klaipėdos „Santarvės“ pagrindinės mokyklos komanda.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder