LCC prasibrovė į ketvirtfinalį

LCC prasibrovė į ketvirtfinalį

Klaipėdos miestui atstovaujanti LCC tarptautinio universiteto komanda sugebėjo prasibrauti tarp aštuonių stipriausių Regionų krepšinio lygos (RKL) čempionato komandų. Penktadienį 18 val. Mariaus Tamolio auklėtiniai LCC tarptautinio universiteto sporto salėje ketvirtfinalio rungtynėse susitiks su  Trakų "TonyResort-Altitudė" komanda.   

LCC komanda rungtyniauti RKL lygoje pradėjo 2007 metais. Pirmieji metai lygoje nebuvo sėkmingi. 2008-2009 metų čempionate komanda sugebėjo patekti į atkrintamąsias varžybas, tačiau krito jau pirmajame etape. Nuo 2010 metų komandai pradėjus vadovauti Klaipėdos visuomenei pažįstamam, buvusiam krepšinio klubo "Neptūnas" trenerio asistentui Mariui Tamoliui, LCC krepšininkai antrus metus iš eilės rodo, kad yra verti būti tarp aštuonių stipriausių lygos komandų.

Trenerio teigimu, nors ir po praėjusio sezono komandą paliko lyderiai, tačiau sėkmingai sugebėjo įsijungti kiti žaidėjai.

LCC komandai praėjusį sezoną atstovavo Laimonas Chatkevičius - geriausias 2011 metų Klaipėdos miesto sportininkas, jaunimo pasaulio čempionato ketvirtosios vietos laimėtojas. L. Chatkevičius po LCC komandoje praleisto sezono sulaukė nemažai dėmesio iš Lietuvos krepšinio klubų, tačiau Laimono ir jo šeimos sprendimu,tęstikarjerąkrepšininkas nusprendėJAV. Išvyka svetur nebuvo blogas pasirinkimas nes jau po pirmojo sezono Laimonas susilaukė labai didelio JAV universitetų dėmesio. Kanzaso valstybinis universitetas pasiūlė jam prisijungti prie komandos. Šis universitetas 2010 metais pateko tarp aštuonių stipriausių NCAA pirmojo diviziono komandų.

L.Chatkevičiaus keliu pasuko ir Mindaugas Kačinas, kuris žaidžia JAV mokyklų lygoje ir sulaukia ne ką mažesnio dėmesio iš JAV universitetų. Šiuo metu M.Kačino statistiniai rodikliai - 25 taškai per rungtynes ir 12 atkovotų kamuolių.

Buvęs komandos lyderis Vitalis Pancerevas patraukė į aukštesnėje Lietuvos krepšinio lygoje NKL rungtyniaujančią Šilutės "Šilutė" komandą. Į aukštesnę lygą pasuko ir kitas buvęs LCC komandos žaidėjas Artūras Gudaitis.Po LCC komandoje praleisto sezono, jis pasirašė sutartį su Lietuvos krepšinio lygos grandu Kauno "Žalgiriu". Šį sezoną pradėjęs NKL rungtyniaujančioje Gargždų "Gargždai" komandoje, jis buvo tarp neabejotinų komandos lyderių. Šiuo metu palikęs Gargždų komandą, A.Gudaitis atstovauja Klaipėdos "Nafta-Universitetas" komandą.

Krepšininkų kaita nesutrukdė LCC komandai toliau siekti aukštumų RKL lygos čempionate. Šį sezoną komandą į priekį veda ir lyderių vaidmens ėmėsi ketvirtakursiai LCC studentai Paulius Žurna, Antanas Montrimavičius ir Vytautas Kamarūnas. P.Žurna yra rezultatyviausias ir vienas naudingiausių lygos žaidėjų. Nedaug nuo jo atsilieka A.Montrimavičius,kuris yra vienas geriausių kovotojų dėl atšokusių kamuolių lygoje. V.Kamarūnas taip pat atstovauja Palangos "Palanga" komandą BBL krepšinio čempionate ir RKL lygoje yra vienas geriausių žaidėjų, atliekančiu rezultatyvius perdavimus.

Trenerio M. Tamolio teigimu, šių metų komanda net ir netekusi savo lyderių sugeba rodyti gerus rezultatus ir kovoti kaip vienas kumštis. Jaunieji V.Knašiaus krepšinio mokyklos auklėtiniai,užpildėbuvusių komandos žaidėjų vietas. Žydrūnas Jurgutis(šešiolikmečių rinktinės narys)irMantas Montvila (jaunučių olimpinio festivalio nugalėtojas), savo amžiaus grupėje, yra vieni geriausių ir perspektyviausių įžaidėjo pozicijos krepšininkų Lietuvoje. Komandoje netrūksta talentingų bei puikių metikų kaipDomas Budrys bei Haroldas Saprykinas. Šiems jauniesiems talentas puikiai talkina kiti ne mažiau perspektyvūs jaunieji komandos žaidėjai Dainius Chatkevičius, Paulius Šakinis (šešiolikmečių rinktinės narys), Aurims Šeimys bei Martynas Miškinis. Tikimasi jau kitais metais sulaukti dar didesnio šių žaidėjų indėlio kovojant RKL čempionate.


Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder