LCC „Briedžių“ ekipa – RKL pusfinalyje!

LCC „Briedžių“ ekipa – RKL pusfinalyje!

Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto „Briedžių“ komanda prasibrovė tarp keturių stipriausių Regionų krepšinio lygos (RKL) čempionato komandų ir dar tęsia kovą dėl medalių.

Mariaus Tamolio auklėtiniai lemiamose ketvirtfinalio rungtynėse Klaipėdoje 13 taškų skirtumu – 79:66 (24:13, 18:24, 14:14, 23:15) palaužė Kuršėnų "Grafų baldų-Kristalas" atstovus ir seriją iki dviejų pergalių laimėjo rezultatu 2:1.

Šiose rungtynėse klaipėdiečius į pergalę vedė Vincentas Aleksandravičius, pelnęs 20 taškų, Justas Grikštas pridėjo 16, Ignas Fiodorovas – 14 (10 atk. kam.), Mantas Montvila – 12 tšk.

Iš Kuršėnų komandos išsiskyrė Augustas Pampikas, surinkęs 19 taškų, Mantas Jankaitis pridėjo 15, Laimonas Mikšys – 10 tšk.

LCC ekipa akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 45:27 ir šiek tiek rečiau klydo – 16 ir 20 klaidų.

Sirgaliai palaikė puodais ir šaukštais

„Daug džiugių emocijų. Malonu, kad nepasidavėme jaunatviškam maksimalizmui, neįsivėlėme į varžovų fizine jėga paremtą krepšinį, o žaidėme pagal savo stilių. Pavyko susitvarkyti su jauduliu bei išplėšti pergalę. Reikia stengtis žengti toliau, norėtųsi pasivaržyti ir finale“, - neslėpė ambicijų Klaipėdos ekipos vyr. treneris Marius Tamolis.

Jis džiaugėsi, kad į LCC sporto salę palaikyti jo komandos susirinko itin gausus būrys sirgalių.

„Susirinko gal per 600 sirgalių. Skambėjo ir puodų, ir šaukštų, ir kitų stalo įrankių skleidžiamas triukšmas. Emocijų tikrai į valias. Malonu, kad pavyko iškovoti pergalę ir taip sirgaliam padovanoti savotišką šventę“, - kalbėjo M. Tamolis.

Priminsime, kad ketvirtfinalio seriją klaipėdiečiai pradėjo sėkmingai - šeštadienį Klaipėdoje 16 taškų skirtumu - 78:62 (22:12, 10:16, 26:15, 10:19) palaužė kuršėniškius, tačiau jau kitą dieną varžovų aikštelėje patyrė pralaimėjimą rezultatu 78:84 (20:26, 25:25, 16:16, 17:17). Džiugu, kad pajūrio atstovai pademonstravo charakterį lemiamose varžybose.

LCC komanda reguliariajame čempionate buvo viena iš favoričių - iškovojo 22 pergales ir patyrė 8 pralaimėjimus (3 vieta iš 16 komandų) bei kelialapį į ketvirtfinalį iškovojo be kovos aštuntfinalyje.

Kuršėnų atstovai reguliariajame čempionate užėmė šeštąją vietą (18 pergalių, 12 pralaimėjimų) ir dar turėjo įveikti aštuntfinalio barjerą.

LCC tarptautinio universiteto varžovai aštuntfinalio serijoje grūmėsi be suklupimų - dukart (namuose - 81:74, išvykoje - 83:96) nugalėjo Kauno raj. "ASU-Tornado" krepšininkus.

Pusfinalyje laukia telšiškiai

Klaipėdiečiai RKL pusfinalyje iki trijų pergalių kausis su Telčių „Telšių“ komanda, kuri ketvirtfinalyje sausu rezultatu 2:0 įveikė Biržų „Rinkuškių alaus“ ekipą. Telšiškiai namuose pergalę šventė rezultatu 88:76, o išvykoje laimėjo rezultatu 89:58.   

Telšių komanda RKL reguliariajame čempionate iškovojo 27 pergales, suklupo vos 3 kartus ir turnyro lentelėje liko antra (tik dėl prastesnio tarpusavio rungtynių taškų santykio reguliariojo čempionato nugalėtojo vardą užleido Tauragės krepšinio klubui).

„Pusfinalis ir kova dėl medalių – tai toks etapas, kai nebereikia žvalgytis atgal, o bandyti padaryti viską, kas įmanoma geriausiai. Stengsimės iš visų jėgų“, - sakė LCC „Briedžių“ komandos strategas M. Tamolis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder