L. Williamsas: „Džiaugiuosi vėl galėdamas būti savimi“

L. Williamsas: „Džiaugiuosi vėl galėdamas būti savimi“

Į Klaipėdą iš Panevėžio persikėlęs Lorenzo Williamsas uostamiestyje rado keletą bičiulių – su Simu Galdiku gynėjas rungtyniavo Kazio Maksvyčio treniruotame „Lietkabelyje“, o su tautiečiu Jerai Grantu amerikietis 2014-aisiais žaidė „Ventspils“ komandoje bei laimėjo Latvijos čempionatą.

Kaip teigia pats įžaidėjas, pažįstamas treneris bei komandos draugai buvo pagrindinės priežastys, kodėl jis nusprendė pasirinkti „Neptūną“.

„Palaikome gerus santykius su treneriu – jis žino, kaip aš žaidžiu, koks mano žaidimo stilius ar ką galiu duoti komandai, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ sakė L. Williamsas. – Kita svari priežastis keltis į „Neptūną“ – Jerai Grantas. Laimėjome čempionatą Latvijoje, o aikštelėje mes gerai jaučiame vienas kitą.

Be to, Klaipėda yra gražus miestas, apie kurį esu girdėjęs daugybę gerų dalykų. Mano šeima juo jau mėgaujasi, o priimti „Neptūno“ pasiūlymą nebuvo sudėtinga.“

K. Maksvyčio diriguotas „Lietkabelis“ 2017-aisiais pasiekė istorinį klubo pasiekimą – iškovojo antrąsias vietas „Betsafe–LKL“ pirmenybėse bei Karaliaus Mindaugo taurėje.

Gynėjas iš JAV buvo viena svarbiausių sidabru papuošto Panevėžio komandos mechanizmo ašių, o šį patyrusį įžaidėją K. Maksvytis privilioti į Klaipėdą norėjo jau praėjusią vasarą.

„Mes bandėme tai padaryti pernai, tačiau tuomet tam nebuvo lemta išsipildyti. Džiaugiuosi, kad tai įvyko dabar, – sakė L. Williamsas. – Kazys yra ne tik vienas mano mėgstamiausių trenerių, bet ir žmonių. Man patinka žaisti jo vadovaujamoje komandoje, nes jis nėra tik geras strategas, bet ir nuostabus žmogus.

Treneris žino mane, o aš jį. Mes šiek tiek kalbėjomės apie mano rolę komandoje, manau, kad turiu rodyti pavyzdį kitiems ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų. Turiu vesti ekipą į priekį bei komandos draugus daryti geresniais žaidėjais – tai yra pagrindinė įžaidėjo užduotis.“

L. Williamsui praėjęs sezonas nebuvo pats sėkmingiausias, o tam kliudė trauma – įžaidėją kamavo nugaros skausmai. Naująjį sezoną būdamas „Neptūno“ nariu pasitinkantis gynėjas teigia, kad šie negalavimai – jau praeitis.

„Šios traumos nėra tokios, kaip žmonės galvoja, – teigė amerikietis. – Pernai man nepasisekė, tačiau dabar aš jaučiuosi puikiai – jaučiu, kad galiu demonstruoti sau įprastą žaidimą.

Draugiškos rungtynės davė man galimybę išbandyti kai ką naujo ir kai ką patobulinti. Džiaugiuosi vėl galėdamas būti savimi.“

„Neptūnas“ kontrolinių rungtynių ciklą baigė 116:72 sutriuškindamas Surguto „Unversitet-Yagra“ krepšininkus. Per aštuonerias draugiškas rungtynes klaipėdiečiai iškovojo septynias pergales.

L. Williamsas nėra linkęs kalbėti apie galutinį sezono tikslą. Kaip teigia įžaidėjas – tai kiekvieną dieną vykstantis procesas.

„Mums nereikia dairytis toli, turime žiūrėti į rytojų ir siekti gerinti žaidimą kasdien. Žinau, tai klišė, tačiau svarbiausia, kur būsime sezono pabaigoje, o ne kur esame dabar. Daug komandų rodo gerą žaidimą sezono pradžioje, tačiau vėliau patenka į duobę. Mes turime tobulėti kasdien ir spausti iš savęs maksimumą.

Turime patyrusių žaidėjų, turime ir jaunų vyrukų, kurie yra pasiruošę pademonstruoti, kad gali rungtyniauti šiame lygyje. Treniruotės vyksta intensyviai, o mūsų žaidimas vis gerėja. Tikiuosi, kad galėsime tai tęsti ir toliau“, – sakė 33-ejų gynėjas.

Pirmasis „Neptūno“ testas oficialiame sezone – sekmadienį namuose prieš Kėdainių „Nevėžį“. Visiems bilietams į šį susitikimą taikoma 30 proc. nuolaida, kuri nebegalios rungtynių dieną.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder