Kviečia į virtualų olimpinės mylios bėgimą

Kviečia į virtualų olimpinės mylios bėgimą

Praėjusiais metais birželio 1 dieną Klaipėdoje vykusi rekordinė Olimpinė diena šiemet bus kitokia ir, tikėtina, pasiskirsčiusi po gausybę skirtingų pasaulio šalių. Nesvarbu, kuriame pasaulio krašte gyventumėte - viso pasaulio lietuviai yra kviečiami kartu su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu ir Lietuvos olimpine komanda švęsti Olimpinę dieną.

2020 m. birželio 23 d. vyks nemokamas virtualus lietuviškos olimpinės mylios bėgimas, kurio tikslas - įveikti mažiausiai 1988 metrus (šis skaičius simbolizuoja LTOK atkūrimo datą).

"Tai - ne varžybos, o bėgimas, skatinantis žmones aktyviai judėti, net ir karantino metu neapleisti sporto ir mėgautis jo teikiamais malonumais. Žinodami, kad virtualiame bėgime dalyvaus ir olimpiečiai, ir profesionalūs bei pasišventę bėgikai, vienos mylios įveikimu jų neapribosime. Kiekvienas pagal savo galimybes galės įveikti dvi, penkias, dešimt, o galbūt ir dvidešimt lietuviškų olimpinių mylių", - pasakoja bėgimą organizuojančio Lietuvos olimpinio fondo direktorius Mantas Marcinkevčius.

Šis bėgimas tapo neatsiejamu jau 30 metų rengiamos sporto šventės akcentu. Šiemet Olimpinės dienos šventė turėjo vykti Vilniuje, bet visus planus pakoregavo koronaviruso pandemija. Visgi LTOK nutarė nesulaužyti bent vienos tradicijos - olimpinės mylios bėgimo.

"Žmonėms jau tapo įprasta vasaromis Olimpinę dieną minėti sportiškai, tad, nepaisant situacijos pasaulyje, nusprendėme tokią galimybę jiems suteikti ir šiemet, - sakė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė. - Ir jeigu ankstesniais metais planams dalyvauti sporto šventėje sukliudydavo atstumas, tai šį kartą bėgti kartu su visais bus galima būnant bet kuriame pasaulio kampelyje."

"Palaikome šią puikią LTOK iniciatyvą rengti virtualų lietuviškos olimpinės mylios bėgimą ir taip paminėti Olimpinę dieną ne tik Lietuvoje, bet ir kituose mūsų planetos kraštuose, kuriuose gyvena daug aktyvių tautiečių", - džiaugėsi Pasaulio lietuvių bendruomenės (PLB) sporto reikalų komisijos pirmininkas Laurynas Misevičius.

Dalyvauti virtualiame lietuviškos olimpinės mylios bėgime - itin paprasta. Birželio 23-iąją reikia bėgte įveikti mažiausiai 1988 metrų atstumą, tai užfiksuoti programėle ir savo rezultatu, naudojant grotažymę #OlimpinėDiena2020, pasidalinti socialiniuose tinkluose.

Dalyvavimas olimpinės mylios bėgime - nemokamas.

Visi virtualaus bėgimo dalyviai, įveikę bent vieną lietuvišką olimpinę mylią ir įvykdę pagrindines bėgimo taisykles, bus apdovanoti Olimpinės dienos suvenyrais ir rėmėjų dovanėlėmis.

Juos atsiimti bus galima dviem būdais - LTOK būstinėje, įsikūrusioje Vilniuje, Olimpiečių g. 15, arba bet kurioje šalies "Eurovaistinėje". Į užsienį prizai nebus siunčiami, tačiau užsienyje gyvenantys bėgimo dalyviai savo prizus galės atsiimti keliais būdais: PLB ir ŠALFASS organizacijų renginiuose arba už juos prizus atsiimti galės Lietuvoje gyvenantys nurodyti asmenys.

Norintiems gauti dovanas būtina užpildyti specialią registracijos anketą, kuri LTOK.lt svetainėje bus atvira nuo birželio 23 d. 00.00 val. iki birželio 24 d. 23.59 val. Dovanų dalijimas vyks birželio 29 - liepos 10 dienomis.

Pasaulį sukausčius iki šiol neregėtos COVID-19 pandemijos aplinkybėms, kaip niekada svarbu visiems palaikyti sportinę formą, kad neprarastume imuniteto. Todėl su dideliu malonumu skatinsime jame dalyvauti visus sportui neabejingus užsienyje gyvenančius lietuvius", - sakė L. Misevičius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder