KU tęsia kovą dėl kelialapio į LSKL finalo ketverto varžybas

KU tęsia kovą dėl kelialapio į LSKL finalo ketverto varžybas

Lietuvos studentų krepšinio lygoje (LSKL) iki reguliaraus čempionato pabaigos likus dviem turams nežinomas tik vienas finalo ketverto dalyvis. Jau aišku, kad kovas dėl medalių tęs Mykolo Romerio universitetas (MRU), Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) ir Lietuvos sporto universitetas (LSU). Dėl paskutinio kelialapio į finalinio ketverto varžybas dar kovoja dvi ekipos: Šiaulių universitetas (ŠU) ir Klaipėdos universitetas (KU).

Visos kitos LSKL komandos šiemet apie medalius jau gali tik pasvajoti – jos jau jokių šansų tai realiai įgyvendinti nebeturi.

KU namuose įveikė LEU

Svarbią pergalę, siekiant tęsti kovą dėl kelialapio į LSKL finalo ketverto varžybas, iškovojo Klaipėdos universiteto (KU) krepšininkai. Ryčio Vaišvilos auklėtiniai Klaipėdoje rezultatu 84:69 (18:17, 24:13, 17:18, 25:21) nugalėjo Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) ekipą.

Pajūrio atstovams po 24 taškus pelnė Valentas Tarolis (17 atk. kam., 8/12 dvit., 1/1 trit., 5/6 baudos, 2 rez. perd., 37 naudingumo balai) ir Laurynas Liučinskas, 12 taškų (11 rez. perd.) pridėjo Tadas Maželis.

LEU gretose išsiskyrė 22 taškus pelnęs Tadas Rimkūnas, 15 – Darius Marcinkevičius, 9 – Gediminas Povilavičius.

„Dvikova įtampos nekėlė: sprendėme savo uždavinius, ruošėme namų darbus prieš NKL atkrintamąsias rungtynes ir tiek. Žinome, kad dar turime šansų pakovoti dėl kelialapio į LSKL finalo ketverto varžybas. Darysime viską, kas nuo mūsų priklausys. Visgi, gali būti taip, jog pritrūks vos vienos pergalės... Ne kartą žaidėjams anksčiau sakiau, kas svarbios kiekvienos rungtynės, tačiau buvo taip, jog manęs nepaklausė ir rungtynių pabaigoje paleido pergalę iš rankų. Būtent dabar tos vienintelės pergalės ir gali pritrūkti“, – teigė KU ekipos treneris Rytis Vaišvila.

Šiauliečiams – antausis nuo čempionų

Šiaulių universiteto (ŠU) studentai patyrė itin skaudų pralaimėjimą namuose – Vaido Pauliukėno auklėtiniai namuose net 38 taškų skirtumu 72:110 (17:24, 16:27, 20:35, 19:24) nusileido praėjusio sezono čempionams Mykolo Romerio universiteto (MRU) krepšininkams.

Vilniečius į pergalę vedė „Lietuvos ryto“ ekipoje rungtyniaujantys MRU studentai: Gediminas Orelikas ir Eimantas Bendžius, atitinkamai pelnę 32 ir 28 taškus. Dominykas Domarkas prie pergalės pridėjo 10 taškų, Osvaldas Olisevičius – 9 tšk.

Šiaulių komandoje išsiskyrė Modestas Kumpys, pelnęs 24 taškus, Ignas Vaitkus surinko 18, Ignas Ramašauskas – 10 tšk.

MRU laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių (38:29) ir rečiau klydo (13:23).

„Tokią solidžią pergalę lėmė nusiteikimas rungtynėms. Po paskutinio pralaimėjimo Kauno technologijos universiteto komandai žaidėjai suprato, kad juokauti negalima. Reikia iš visų jėgų kautis su kiekviena ekipa. Pamokos duoda rezultatų. Mūsų tikslas – tapti LSKL reguliaraus čempionato nugalėtojais ir žinoma, taip pat norėtųsi apginti čempionų titulus“, – pabrėžė MRU treneris Mindaugas Sakalauskas.

Kol kas MRU su 12 pergalių ir 2 pralaimėjimais (26 taškai) užima antrąją LSKL čempionato poziciją. Juos vienu tašku lenkia Vytauto Didžiojo universiteto komanda, kuri yra sužaidusi vieneriomis rungtynėmis daugiau (12 pergalių, 3 pralaimėjimai). Šios ekipos tarpusavyje kausis jau kitame ture – kovo 3 dieną (pirmadienį) 19 val. VDU sporto salėje.

Pirmąjį šio sezono tarpusavio susitikimą Vilniuje rezultatu 92:88 laimėjo MRU komanda. Jei vilniečiai laimės ir antrą kartą, tada jie taps reguliaraus čempionato nugalėtojais. Jei didesniu, nei 4 taškų skirtumu pergalę švęs VDU studentai, tada jie liks pirmoje pozicijoje.

Šiaulių universiteto atstovai, nepaisant skaudaus pralaimėjimo, išliko ketvirtoje LSKL čempionato lentelės pozicijoje (9 pergalės, 5 pralaimėjimai). Šiuo pralaimėjimu ŠU suteikė šansų dėl kelialapio į finalinio ketverto varžybas dar pakovoti Klaipėdos universiteto (KU) studentams.

Tiesa, daugiau šansų tęsti kovas dėl medalių turi šiauliečiai. Jie ketvirtąją poziciją užleistų tik tuo atveju, jei pralaimėtų likusias dvejas rungtynes (kovo 3 dieną Kaune su LSU ir kovo 17 dieną namuose su LEU), o klaipėdiečiai iškovotų likusias dvejas pergales (kovo 3 dieną Klaipėdoje su VGTU ir kovo 17 dieną Klaipėdoje su VU).

Jei šiauliečiai tik kartą sukluptų, o pajūrio atstovai iškovotų abi pergales, tada abi komandos būtų surinkusios vienodai taškų, tačiau į LSKL finalo ketverto varžybas patektų Šiaulių atstovai. Taip yra, kadangi ŠU abu kartus šį sezoną įveikė klaipėdiečius (Klaipėdoje 93:83 ir Šiauliuose 83:74).

LSU sutriuškino KTU

Lietuvos sporto universiteto (LSU) komanda namuose be didesnio vargo rezultatu 98:61 (22:12, 26:11, 27:18, 23:20) sutriuškino LSKL turnyro lentelės dugne esančius Kauno technologijos universiteto (KTU) studentus.

LSU komandą į pergalę vedė 21 tašką pelnęs Karolis Babkauskas, 14 pridėjo Tomas Urbonas, po 13 – Šarūnas Beniušis ir Taurantas Tamošiūnas, po 10 – Šarūnas Vingelis ir Paulius Petrilevičius (12 atk. kam., 6 rez. perd.).

KTU komandoje dviženklį taškų skaičių surinko du krepšininkai: Mindaugas Jakšas (22) ir Nerijus Barauskas (19).

LSU akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių (47:24).

„Kitaip ir būti negalėjo, privalėjome įveikti KTU ekipą. Skirtumas didelis, kadangi pavyko komandą nuteikti rimtai kovai. Vietą LSKL finalo ketverto varžybose esame užsitikrinę, belieka išsiaiškinti, kaip išsidėstys ekipos ir su kuo teks kovoti pusfinalyje“, – po rungtynių kalbėjo LSU treneris Edas Nickus.

LSU komanda su 10 pergalių ir 4 pralaimėjimais LSKL čempionate užima trečiąją vietą, KTU (2 pergalės, 12 pralaimėjimų) – paskutinė, devinta.

VDU nugalėjo VU


Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai savo žiūrovų akivaizdoje rezultatu 88:66 (20:13, 23:9, 21:23, 24:21) nugalėjo Vilniaus universiteto (VU) komandą ir išsaugojo pirmąją LSKL čempionato poziciją.

VDU gretose išsiskyrė Vaidas Čepukaitis, pelnęs 23 taškus (12 atk. kam., 5 rez. perd.), Donatas Tarolis pridėjo 16 taškų, Justas Tamulis – 14, Paulius Beliavičius – 13 tšk.

VU komandai po 18 taškų pelnė Tautvydas Pipiras ir Karolis Brusokas (10 atk. kam.), 12 – Gabrielius Ramonas.

„VU komandai šios rungtynės jau nieko nelėmė, tad jie pernelyg „nesiplėšė“. Šįkart buvo lengvos rungtynės. Mes buvome truputį tikslesni ir laimėjome“, – situaciją ramiai komentavo VDU treneris Arūnas Juknevičius.

Jis pabrėžė, kad kitame LSKL ture sieks atsirevanšuoti MRU komandai.

„Norėtųsi laimėti didesniu nei 4 taškų skirtumu ir išsaugoti pirmąją poziciją“, – savo tikslų neslėpė VDU treneris.

LSKL čempionato lentelė (žaista rungtynių, pergalės, pralaimėjimai, taškai):
1. VDU     15     12     3     27     
2. MRU     14     12     2     26     
3. LSU     14     10     4     24     
4. ŠU       14      9     5     23     
5. KU       14      8     6     22     
6. VU       15      6     9     21     
7. LEU     14     3     11     17     
8. VGTU  14     2     12     16     
9. KTU     14     2     12     16

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder