Kretingiškiui apgauti pareigūnų nepavyko

Kretingiškiui apgauti pareigūnų nepavyko

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) ir Kretingos rajono policijos komisariato pareigūnai sulaikė Kretingos rajono gyventoją, kuris neteisėtai disponavo šaunamaisiais ginklais bei šaudmenimis.

1963 m. gimęs įtariamasis gegužės mėnesį Kretingos RPK pareigūnams savanoriškai atnešė ir atidavė du revolverius. Tačiau policijos darbuotojams šis vyras pasirodė įtartinas, pareigūnams kilo įtarimas, kad šis Skaudalių kaimo gyventojas gali turėti ir daugiau ginklų.

Įtarimai pasitvirtino – kratos metu jo name rastas nenustatytos markės pistoletas, karabinas su optiniu taikikliu, 131 įvairaus kalibro šovinys bei sprogstamosios medžiagos – parako. Šiuo metu atliekamas aptiktų ginklų, šaudmenų bei sprogstamosios medžiagos kriminalistinis tyrimas.

Įtariamasis buvo uždarytas į Klaipėdos apskrities VPK areštinę. Po laikino sulaikymo jam paskirta švelnesnė už suėmimą kardomoji priemonė bei planuojama pareikšti įtarimą dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis dideliais kiekiais.

Už šį nusikaltimą LR BK numato laisvės atėmimą nuo 4 iki 8 metų.


Ikiteisminį tyrimą atlieka Klaipėdos apskrities VPK KPONTV. Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder