Krepšinio rinktinė olimpinėms audroms ruošėsi jūroje

Krepšinio rinktinė olimpinėms audroms ruošėsi jūroje

Ilgametis Lietuvos nacionalinės krepšinio rinktinės rėmėjas „Švyturys“ trečius metus iš eilės pakvietė rinktinės trenerį Kęstutį Kemzūrą ir jo komandą išmėginti jėgas Baltijos jūroje. Olimpinėms žaidynėms Londone besiruošiantys krepšininkai priėmė komandinės dvasios išbandymo iššūkį ir šeštadienio popietę praleido buriuodami didžiausiu Lietuvoje burlaiviu „Brabander“.

„Mums, didelė garbė būti šalia jūsų ir išlydėti jus į olimpiadą. Lauksime iš jūsų pergalių, bet žinome – pergalės pasiekiamos tik, kai esame komanda ir kai turime kapitoną. Todėl kviečiu jus dar kartą išbandyti save kaip komandą. Vadovaujant kapitonui Kęstučiui Kemzūrai, kviečiame jus į reisą burlaiviu „Brabander“, pasaulio jūrose garsinančiu Lietuvos vardą, – linkėdamas rinktinei sėkmės Londono olimpiadoje kalbėjo UAB „Švyturys-Utenos alus“ generalinis direktorius Rolandas Viršilas.

Nepaisant permainingų orų prognozių, rinktinės vyrams pasisekė – švietė saulė, o išplaukus pro Klaipėdos uosto vartus teko patirti ir bangų. Ne vienas iš krepšininkų į treniruočių stovyklą Palangoje grįžo nuo jūros vandens sūriais marškinėliais.

„Jūroje, kaip ir krepšinio aikštelėje, niekad nebūna ramu. O kad būtų ramu, reikia daug dirbti, – plaukdamas sakė rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra. – Šiemet tokiu dideliu laivu plaukiame ne veltui, juk Olimpiados metai. Tikimės, kad ir jūros krikštas mums padės.“

Rinktinės vyrai komandinį susižaidimą demonstravo keldami bures. O burlaivio „Brabander“ kapitonas Valdemaras Vizbaras šturvalą buvo perdavęs vyriausiajam rinktinės treneriui K. Kemzūrai.

Tradiciniu tampantis „Švyturio“ vyrų krepšinio rinktinės plaukimas jachta yra skirtas komandinei rinktinės dvasiai ugdyti. Prieš dvejus metus susipažinę su legendine, pasaulį apiplaukusia jachta „Ambersail“, pernai rinktinės vyrai planavo išmėginti tris modernias kruizines jachtas „Jeanneau Sun Odyssey 36i“, tačiau užėjus audrai tik vos spėjo prie jų prisiliesti, tapdami tarsi šių jachtų krikštatėviais. Šiemet buvo plaukiama Klaipėdos universitetui priklausančiu didžiausiu Lietuvoje burlaiviu „Brabander“.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder