Krepšininkas Dovydas Redikas už nesąžiningą žaidimą diskvalifikuotas metams

Krepšininkas Dovydas Redikas už nesąžiningą žaidimą diskvalifikuotas metams

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) drausmės komisija 23-jų metų puolėjui Dovydui Redikui už nesąžiningą žaidimą skyrė vienerių metų diskvalifikaciją iš LKL organizuojamų varžybų.

LKL atlikto tyrimo metu buvo nustatyta, kad sutartį kitam sezonui su Pasvalio "Pieno žvaigždžių" klubu turintis krepšininkas pažeidė 2015-2016 metų žaidėjo/trenerio deklaracijos principus apie teisingą ir atsakingą žaidimą LKL organizuojamose varžybose.

LKL drausmės komisija, atlikusi tyrimą, išsiaiškino, kad LKL žaidėjo deklaraciją pažeidė ir Rolandas Alijevas. Atsižvelgiant į tam tikras lengvinančias aplinkybes, t.y., kad krepšininkas pripažino padarytus nusižengimus ir pats parodė iniciatyvą dalyvauti prevencinėje veikloje aiškinant jauniems žaidėjams sporto etikos principų svarbą ir jų nesilaikymo pasekmes, LKL skyrė švelnesnę sankciją - sąlyginę diskvalifikaciją metams. Jam leidžiama dalyvauti LKL čempionate, su sąlyga, kad jo atlikti drausmės pažeidimai per artimiausius metus nepasikartos ir bus įvykdytas pasižadėjimas dalyvauti švietėjiškoje veikloje. Kitu atveju LKL turės teisę skirti daug griežtesnes nuobaudas.

"Jau ne kartą esame minėję, kad netoleruosime tokių atvejų ir neleisime kenkti čempionato įvaizdžiui, komandų rezultatams. Apie tai garsiai vengiame kalbėti tol, kol nėra atliktas tyrimas ir nėra surinkti konkretūs įrodymai, kad krepšininkai galimai dalyvavo lažybose, susitarimuose ar kitaip darė poveikį rungtynių rezultatui. Tik atlikę tyrimą, galime viešai pasakyti, kad tiek D. Redikas, tiek R. Alijevas pažeidė LKL žaidėjo deklaraciją. Ar D. Redikas galės rungtyniauti kituose Lietuvos krepšinio lygų čempionatuose sprendžiame ne mes, o Lietuvos krepšinio federacija", - po LKL drausmės komisijos priimto sprendimo teigė lygos generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.

Šie sprendimai per septynias darbo dienas gali būti skundžiami LKF etikos, drausmės ir apeliacinei komisijai.

LKL ir toliau glaudžiai bendradarbiaus su klubų atstovais, teisėsaugos pareigūnais ir artimiausiu metu prisidės prie iniciatyvos, siekiant Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka reglamentuoti sankcijas už nesąžiningus susitarimus sporte.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder