Krepšininkai Renaldas Seibutis ir Robertas Javtokas lieka "Žalgiryje"

Krepšininkai Renaldas Seibutis ir Robertas Javtokas lieka "Žalgiryje"

Lietuvos krepšinio čempionas Kauno "Žalgiris" išsaugojo dar du praėjusio sezono žaidėjus - vidurio puolėją Robertą Javtoką ir gynėją Renaldą Seibutį, pranešama ekipos interneto svetainėje.

Su aukštaūgiu buvo sudaryta nauja vienerių metų sutartis. R. Javtokas žaliai baltą aprangą vilkės jau šeštąjį sezoną iš eilės.

"Džiaugiuosi galėdamas tęsti karjerą čempionų komandoje. Praėjęs sezonas dėl suprantamų priežasčių man nebuvo pats sėkmingiausias, todėl dar turiu noro ir jėgų padėti "Žalgiriui" ateities kovose. Eurolygoje laukia naujas formatas, į "Žalgirio" areną atvyks daug gerų komandų, o kovoti su pajėgiausiais varžovais visada yra įdomu", - kalbėjo šiuo metu pajūryje su nacionaline komanda sportuojantis Lietuvos rinktinės kapitonas R. Javtokas.

Praėjusį sezoną Eurolygoje R. Javtokas spėjo sužaisti devynerias rungtynes, per kurias rinkdavo po 4,9 taško ir atkovodavo po 3,7 kamuolio.

Grįžęs po traumos jis prisidėjo prie "Žalgirio" triumfo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finale. Iš viso LKL pirmenybėse vidurio puolėjo vidurkiai siekė 6,4 taško ir 3,9 atkovoto kamuolio per vidutiniškai 19 žaistų minučių.

Birželio pradžioje su "Žalgiriu" pirmą kartą Lietuvos čempionu tapęs R. Seibutis savo karjerą taip pat tęs Kaune.

"Net nebuvo minties išvykti. Praėjusiais metais rašydamasis sutartį su "Žalgiriu", turėjau intenciją rungtyniauti jame ne vieną sezoną. Kaip ir minėjau prisijungdamas prie komandos, žaisti "Žalgiryje" buvo viena mano vaikystės svajonių, todėl yra malonu likti Kaune", - teigė R. Seibutis.

Neseniai šeimos pagausėjimo sulaukęs žalgirietis šiuo metu irgi pluša olimpinėms žaidynėms besiruošiančios Lietuvos rinktinės stovykloje.

Praėjusį sezoną Eurolygoje R. Seibutis vidutiniškai pelnė po 8 taškus, atkovodavo po 2,1 kamuolio ir atlikdavo po 1,5 rezultatyvaus perdavimo.

LKL čempionate 30-ies metų 196 cm ūgio krepšininkas pelnydavo po 8,5 taško, atkovodavo po 2,1 kamuolio ir atlikdavo po 2,1 rezultatyvaus perdavimo.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder