Kraujuojančios "Atlanto" žaizdos vėl atsivėrė Kaune

Kraujuojančios "Atlanto" žaizdos vėl atsivėrė Kaune

Gilią krizę išgyvenantis Klaipėdos "Atlanto" futbolo klubas antradienį į Lietuvos A lygos čempionato turnyrinę lentelę įsirašė dar vieną - jau tryliktą - pralaimėjimą. Jį Kaune rezultatu 4:0 (2:0) sutriuškino niekuo čempionate neišsiskiriantis "Kauno Žalgiris".

Atlantiečiai per trumpą laiką į Kauną vyko antrą kartą. "Stumbrui" klaipėdiečiai šeštadienį pralaimėjo atkaklioje kovoje, o šįsyk gavo kur kas skaudesnį antausį.

Tris įvarčius į klaipėdiečių vartus įmušė buvęs "Atlanto" žaidėjas Linas Pilibaitis. Dusyk jis realizavo baudinius (33 ir 80 min.), o vieną įvartį pelnė po kampinio 23 minutę. Be L. Pilibaičio, dar pasižymėjo Gratas Sirgėdas (56 min.).

Nėra prasmės plačiau aprašinėti kitų šių rungtynių momentų ar šio skaudaus pralaimėjimo priežasčių. Juolab kad po šių rungtynių viską, kas buvo susikaupę, išsakė "Atlanto" vyriausiasis treneris Algimantas Briaunys.

Dabar A lygos čempionate dėl Lietuvos nacionalinės ir jaunimo futbolo rinktinių oficialių rungtynių iki rugsėjo 19 dienos yra skelbiama pertrauka.

"Nebe futbolininkai, o vergai"

Algimantas BRIAUNYS, "Atlanto" vyr. treneris

Man gaila komandos, gaila "Atlanto" vardo, kuris liko tik entuziastams ir tiems futbolininkams, kurie arba šiuo momentu niekam nereikalingi, arba klaipėdiečiai, kurie čia paliks širdį. Mes esame "iškoduoti". Įsivėlėme į avantiūrą - vieni rusai, kiti rusai.. Nesąmonė... geriau juos išvaryti.

Aš pats, kaip ir visi kiti, negaunu atlyginimo septynis mėnesius. Kaip išmaitinti šeimas? Aš nenoriu lįsti į politiką, bet noriu, kad išgirstų žmonės, kurie kalba, jog niekas nenori imti klubo dėl vieno žmogaus.

Taip, tas žmogus yra, bet dar yra 20 futbolininkų su 15 mergaičių, žmonų, vaikų. Apie rezultatą aš nenoriu kalbėti, nes aš negaliu jiems nurodinėti. Aš tik nusilenkiu jiems už tai, kad jie išeina žaisti. Jie nebe futbolininkai, jie vergai. Nėra žodžių... Aš nežinau, kas bus toliau, bet kol kas nematau jokių poslinkių. Niekas nenori kalbėti...

Vis girdžiu ryt - poryt pakalbėsime, bet jau pusę metų tas pats. Šnekam, šnekam, nuo to šnekėjimo jau turėtų būti dvigubas liežuvis. Merams, "perams", "šmerams", verslininkams reikia susimąstyti, nes mes pražudysime ne tik futbolą, bet ir asmenybes.

Turime jaunų futbolininkų, bet niekas nenori pas mus eiti. Turėjome imti atsarginį vartininką iš jaunimo, bet niekas nenori duoti, niekas su "Atlantu" nebenori bendrauti.

Tegul tie, kurie varo ant "Atlanto", sako, kad "lavonai" ir panašiai ateina į rūbinę, aš įleisiu juos. Tegul ateina ir išgirsta bent dalelę tos bėdos, kuri yra čia, "Atlante".

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder