Kovinio sporto laureatams - mero padėka

Kovinio sporto laureatams - mero padėka

Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko padėkos, dovanų ir šiltų žodžių sulaukė Europos čempionatuose pergales skynę mūsų miesto graplingo imtynių atstovai ir karatistai.

Itin daug dėmesio sulaukė Europos graplingo imtynių absoliučios veteranų kategorijos čempiono diržą į Klaipėdą parvežęs Ramūnas Petraitis. Šis Klaipėdos "Kovos menų namų" sporto klubo atletas Senojo žemyno pirmenybėse iš pradžių kovėsi veteranų svorio per 90 kg grupės varžybose ir pranoko visus varžovus, o vėliau dar sugebėjo dominuoti varžybose ir dėl absoliučios veteranų kategorijos čempiono diržo.

"Vien iškovoto diržo dydis leidžia suprasti, kad pergalė itin svarbi ir reikšminga. Džiaugiuosi, kad per pastaruosius metus Klaipėda yra tapusi Europos graplingo imtynių čempionų uostu", - kalbėjo meras.

Jis prisiminė ir tai, kad prieš metus Europos graplingo imtynių absoliučios suaugusiųjų kategorijos čempiono diržą iškovojo taip pat klaipėdietis Marius Rudnickas.

"Kaip suprantu, jūs ir esate šios sporto šakos įkvėpėjas Klaipėdoje?" - pasiteiravo V. Grubliauskas.

M. Rudnickas pabrėžė, kad stengiasi suburti talentingus ir darbščius sportininkus, tačiau visų jų indėlis - ilgametis darbas dziudo ar sambo imtynių sporto salėse.

"Džiaugiuosi, kad sportininkai sugeba persikvalifikuoti į šiek tiek kitokį imtynių stilių - graplingą. Tikimės, kad klaipėdiečiai išsaugos šią tradiciją ir į Klaipėdą parveš dar ne vieną nugalėtojų diržą. 2017 metų gegužės mėnesį Klaipėdoje planuojame suorganizuoti Baltijos šalių graplingo imtynių čempionatą. Tikimės gero reginio ir pajėgių varžovų", - kalbėjo M. Rudnickas.

"Kovos menų namų" klubui dar atstovavo ir savo svorio bei amžiaus grupėse įvairių spalvų medalių iškovojo šie sportininkai: Lukas Pažusis (III vieta tarp svorio per 84 kg grupės septyniolikmečių), Artemijus Ponomoriovas (I vieta tarp svorio iki 84 kg devyniolikmečių, treneriai Jonas Tilvikas ir Mindaugas Raila), Rokas Jankauskas (II vieta tarp iki 80 kg pradedančiųjų suaugusiųjų grupės atstovų), Valdas Kanapeckas (II vieta tarp svorio iki 84 kg patyrusių suaugusiųjų grupės atstovų, treneriai Dmitrijus Čelpanovas, J. Tilvikas ir M. Raila) bei Raimondas Zeniauskas (III vieta tarp svorio iki 72 kg suaugusiųjų grupės atstovų).

Jie visi trečiadienio popietę buvo pakviesti į Miesto rotušę ir Klaipėdos mero bei Klaipėdos sporto vado Sauliaus Paliulio buvo apdovanoti pagyros raštais bei atminimo dovanomis.

Sveikinimų sulaukė ir sporto klubo "Okinavos" karatistas Kasparas Karalis, šiemt iškovojęs Europos jaunių čempionato kata rungties (kova su šešėliu) bronzos medalį.

"Smagu, kad auklėtiniai seka mano pėdomis ir garsina Klaipėdos vardą", - džiaugėsi į pagerbimo ceremoniją atėjusi "Okinavos" klubo prezidentė bei minėtojo karatisto trenerė Diana Mačiūtė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder