Kova dėl vietos rinktinėje

Kova dėl vietos rinktinėje

Trakuose savaitgalį vyko pirmosios šį sezoną baidarių ir kanojų irklavimo varžybos - Lietuvos taurė - D.ir Z.Survutų memorialas. Po šio starto paaiškėjo ne tik tie sportininkai, kurie iškovojo trofėjus, bet ir rinktinės sudėtis, dalyvausianti pasaulio taurės varžybose.

Kadangi po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dviviečių baidarių 200 m rungtis buvo išbraukta iš žaidynių programos, olimpiniai prizininkai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas persėdo į vienvietes baidares. Taigi didžiausia intriga Trakuose ir laukė baidarių vienviečių 200 m varžybose, kur su šiais sportininkais kovojo Europos čempionato prizininkas Ignas Navakauskas.

Tituluotų varžovų kovoje pergalę iškovojo I.Navakauskas, jis distanciją įveikė per 35,5 sek. Antrą vietą užėmė Artūras Seja, kuris nuo nugalėtojo atsiliko 0,38 sek. Tad I.Navakauskas ir A.Seja atstovaus Lietuvos rinktinei pasaulio taurės etapuose Vengrijoje ir Serbijoje ir ten kovos dėl vienintelio šaliai skiriamo kelialapio į Europos čempionatą.

„Labai atsakingai ruošiausi šioms varžybos, nes jos lėmė, kas pateks į Lietuvos rinktinę. Nesėkmės atveju sezonas būtų nesėkmingas. Nesidairiau į varžovus, trasoje atidaviau visas jėgas ir iškovojau svarbią pergalę. Antra A.Sejos užimta vieta nenustebino, nes treniruotėse jis demonstruoja gerą sportinę formą“, - teigė I.Navakauskas.

E.Ramanauskas užėmė trečią vietą, A.Lankas liko penktas.

„Bursime keturvietės baidarės įgulą ir pasaulio taurės varžybose dalyvausime 500 m distancijoje, kuri turėtų tapti olimpine. Vienviete baidare galbūt dalyvausiu Lietuvos čempionate, kuriame bus kovojama dėl kelialapių į pasaulio čempionatą“, - pridūrė E.Ramanauskas.

Dar viena intriguojanti dvikova laukė vienviečių kanojų 200 m distancijoje, kur Henrikas Žustautas pasiekė revanšą prieš Vadimą Korobovą. Europos žaidynių čempionas ir Europos vicečempionas H.Žustautas sprinto distanciją įveikė per 39,58 sek. ir šios rungties pasaulio rekordininką V.Korobovą aplenkė 0,46 sek.

„Džiaugiuosi, kad laimėjau, nes laimėti visada yra smagu. Pavyko pasiekti gan gerą laiką, nors pastaruoju metu visas dėmesys skiriamas 1000 m distancijai. Specialiai sprintui nesiruošiau ir startui neskiriame dėmesio, nes ilgesnėje distancijoje jis nėra toks svarbus. Tvyro nežinomybė dėl distancijų, galbūt Europos čempionato dar bus 200 m distancija, tokiu atveju ruoščiausi sprintui“, - sakė H.Žustautas.

O jau 1000 m varžybose pergalę iškovojo V.Korobovas. Jis distanciją įveikė per 3 min. 56,987 sek. Antrą vietą užėmė latvis Robertas Lagzdinis. H.Žustautas finišavo trečias, jis čempionui pralaimėjo tik 1,485 sek. Būtent 1000 m distanciją planuojama įtraukti į olimpiados programą, o 200 m distancijos žaidynių programoje neliks.

Užtikrintą pergalę Trakuose iškovojo Rio de Žaneiro olimpiadoje penktą vietą užėmusi Ričardo Nekriošiaus ir Andrejaus Olijniko irkluojama dvivietė. 1000 m distanciją nugalėtojai įveikė per 3 min. 10,602 sek. ir antrą vietą užėmusius brolius Mindaugą ir Simoną Maldonius aplenkė daugiau negu 8 sek.

Gegužės pabaigoje prasidės pasaulio taurės varžybos. Pirmuose etapuose Vengrijoje ir Serbijoje startuos dvylika Lietuvos baidarininkų ir kanojininkų.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder