Konstantinas Sarsanija: "Kitąmet noriu su "Atlantu" nuveikti daugiau"

Konstantinas Sarsanija: "Kitąmet noriu su "Atlantu" nuveikti daugiau"

Užvakar Vilniuje Klaipėdos "Atlanto" futbolininkams buvo įteikti bronzos medaliai, kuriuos jie iškovojo neseniai pasibaigusiame 2014 m. Lietuvos futbolo A lygos čempionate. Atlantiečius ant prizininkų pakylos antrus metus iš eilės atvedė vyriausiasis treneris Konstantinas Sarsanija su savo pagalbininkų štabu.

"Daug nervų kainavo paskutinės rungtynės su Pakruojo "Kruoja", bet viskas baigėsi gerai", - apie sėkmingą čempionato pabaigą kalbėjo K. Sarsanija.

Vadinasi, neliūdite pernykštį sidabrą šiemet iškeitę į bronzą? - pasiteiravome "Atlanto" vyr. trenerio.

Aišku, norėjosi pakartoti 2013-ųjų sėkmę. Ir visai nedaug trūko. Tačiau džiaugtis reikia ir trečiąja vieta. Juolab kad į ją pretendavo dar du pajėgūs klubai - "Trakai" ir Marijampolės "Sūduva". Mums labai padėjo, kad šios ekipos čempionato pabaigoje liko be vyriausiųjų trenerių. Džiaugiuosi, kad "Atlantas" šiemet į klubo metraštį įrašė naują puslapį - pirmąsyk dalyvavo UEFA Europos lygos turnyre ir žaidė dviejuose etapuose. Šis pasiekimas yra geriausias šiais metais tarp visų Lietuvos futbolo klubų. Smagu, kad patekome ir į 2014-2015 m. Lietuvos futbolo taurės pusfinalį. Gaila tik to, kad šiemet negalėjome būti lygiaverčiai varžovai Vilniaus "Žalgirio" futbolininkams kovoje dėl čempionų titulo. Bet tam buvo objektyvių priežasčių.

Sužaidėte du panašius sezonus - pernai ir šiemet leidote varžovams atitrūkti, o po to vijotės. Kaip paaiškintumėt tą aplinkybę, kad šiais metais per ketvirtą ratą surinkote daugiau taškų nei per pirmąją čempionato pusę?

Tai tik sutapimas, kad buvo du panašūs čempionatai. Juk ne specialiai sezono pradžioje pralošinėjom. Pagrindinius mūsų žaidėjus lydėjo traumos, o po jų reikėjo atsigauti. Todėl antrame rate patyrėme daug pralaimėjimų. Džiaugiuosi, kad ketvirtajame rate žaidėjai įgavo gerą sportinę formą ir "Atlantas" galingai finišavo. Nė vienas mūsų futbolininkas nesužaidė visų rungtynių ir tik keturi atlantiečiai peržengė 25 rungtynių ribą.

Kurie žaidėjai šiemet maloniai nustebino?

Didelę pažangą padarė Donatas Kazlauskas. Jis ne tik gerai žaidė "Atlante", bet ir debiutavo Lietuvos nacionalinėje rinktinėje.

Be to, Donatas prieš keletą dienų buvo išrinktas perspektyviausiu 2014 m. Lietuvoje žaidžiančiu jaunuoju futbolininku. Džiugu, kad šioje talentų nominacijoje antrą ir trečią vietas taip pat užėmė atlantiečiai Ovidijus Verbickas bei Edvinas Gertmonas. Progresavo Rolando Baravyko, Marko Benetos, Edgaro Žarskio ir Luko Baranausko žaidimas. Stabiliai rungtyniavo komandos veteranai - kapitonas Andrius Jokšas, Marius Kazlauskas bei Andrius Bartkus.

MAUDYNĖS. Po paskutiniųjų rungtynių su "Kruoja" atlantiečių strategas Konstantinas Sarsanija rūbinėje maudėsi bronzinio šampano pursluose.

Gal jau žinote žaidėjų pavardes, su kuriais teks atsisveikinti?

Komandą dėl įvairių priežasčių gali palikti nemažai žaidėjų. Tai Mantas Galdikas, Kazimieras Gnedojus, Gediminas Kruša, Tadas Eliošius, Antonas Jemelinas, Evaldas Razulis, Zigmantas Jesipovas, Karolis Laukžemis ir Ovidijus Verbickas. Pastarąjį mums buvo paskolinęs Sankt Peterburgo "Zenit" klubas. Dabar O. Verbickas Rusijos klubo sprendimu keliasi rungtyniauti į Ispaniją. Jis žais šios šalies "Segunda B" diviziono klube "Marbella". Ko gero, "Atlantą" paliks ir D. Kazlauskas. Jis turėtų žaisti Borisovo BATE klube. Su daugkartiniu Baltarusijos čempionu jau esame arti susitarimo.

"Atlantą" paliekančiųjų sąrašas yra gana ilgas. O kas juos pakeis?

Iki čempionato pradžios turime nemažai laiko. Ieškosime. Kol kas galiu įvardyti tik keturių naujokų pavardes. Maskvos "Dinamo" mums skolina dvidešimtmetį puolėją Andrejų Paniukovą. Jis pastarąjį pusmetį atstovavo Kaliningrado "Baltikai". Išreiškė norą tapti atlantiečiu saugas Justas Raziūnas, šiemet rungtyniavęs "Šiaulių" klube. Du žaidėjai atvyksta iš Panevėžio "Ekrano" - saugas Dovydas Norvilas ir septyniolikametis vartininkas Marius Adamonis. Mūsų akiratyje yra ir daugiau žaidėjų, tačiau jų įvardyti kol kas negaliu.

VALDŽIOS PADĖKA. Vakar Klaipėdos "Atlanto" futbolininkus už iškovotus bronzos medalius pagerbė ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, vicemeras Vytautas Čepas bei Klaipėdos sporto vadovas Mantas Bagočius. "Jūsų iškovoti bronzos medaliai - tarsi puikiausia Kalėdinė dovana", - sakė meras. Eimanto CHACHLOVO nuotr.

Naująjį čempionatą numatoma pradėti kitų metų vasario 28-ąją. Kiek laiko atostogausite?

Ruoštis naujam sezonui pradėsime sausio 10 dieną. Iš pradžių, jei sąlygos leis, treniruosimės Klaipėdoje, o po to turėsime dvi treniruočių stovyklas Kipre.

Su "Atlantu" per dvejus metus jau "nukalėte" sidabrą ir bronzą. Ar ne laikas imtis kūjo auksui?

Kitąmet noriu su "Atlantu" nuveikti daugiau - pakovoti dėl čempionų titulo ir LFF taurės, sėkmingiau pasirodyti Europoje. Dėl to ir pasilikau Klaipėdoje. Žiūrėsime, kaip pavyks sukomplektuoti komandą.

"Atlanto" futbolininkai 2014 m. sezone: rungtynės įvarčiai

Žaidėjai, A lyga, LFF taurė, Europos lyga

1. Ovidijus Verbickas 31(6) 2(1) -

2. Andrius Bartkus 31(1) 2 4

3. Andrius Jokšas 29(1) 1 4

4. Rolandas Baravykas 26 3(1) -

5. Evaldas Razulis 25(13) 1(2) 1

6. Tadas Eliošius 25(7) 2 4

7. Edgaras Žarskis 25(4) 2 -

8. Marius Kazlauskas 25 1 4

9. Gerardas Žukauskas 25 2 4

10. Marius Papšys 24(11) 2 4(1)

11. Donatas Kazlauskas 23(12) 2 4

12. Kazimieras Gnedojus 23 2 4(1)

13. Markas Beneta 21(1) 3 1

14. Mantas Galdikas (v) 18(-26) - 4(-5)

15. Rokas Krušnauskas 17(6) 2(1) 4

16. Donatas Navikas 17(2) 3(1) 1

17. Maksimas Maksimovas 15(1) 2 3(1)

18. Dovydas Virkšas 14(1) 2 -

19. Skirmantas Rakauskas 13(1) 2(1) 1

20. Antonas Jemelinas 10(2) 2 4

21. Lukas Baranauskas 9(2) 2(2) -

22. Edvinas Gertmonas (v) 9(-2) - -

23. Gediminas Kruša 9 1 1

24. Mindaugas Malinauskas (v) 9(-8) 3(-1) -

25. Jurijus Kirilovas 8(1) - -

26. Zigmantas Jesipovas 6 - -

27. Karolis Laukžemis 2 - -

28. Edgaras Ditmonas 1 - -

29. Julius Kasparavičius 1 - -

Pastaba: 4 įvarčius A lygos čempionate ir 1 LFF taurės varžybose į savo vartus įsimušė "Atlanto" varžovai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder