Konkursas dėl SAB gali būti paskelbtas jau šiemet

Konkursas dėl SAB gali būti paskelbtas jau šiemet

Atsiranda vis daugiau vilčių, kad Klaipėdoje po 2-3 metų iškils didžiulis sporto kompleksas, kurį siūloma pavadinti sporto aikštelių baze (SAB). Yra ruošiamas miesto bendrasis planas, kuriame norima patvirtinti, jog neveikiančios antrosios Klaipėdos vandenvietės Ryšininkų gatvėje teritorija būtų skirta būtent minėtam sporto objektui.

"Tikimės, kad tai bus padaryta šių metų pabaigoje arba kitų metų pradžioje. Esame pradėję ruošti dokumentus koncesijos sutarties konkursui. Kai tik bus patvirtintas miesto bendrasis planas, tada galėsime jį skelbti. Tačiau mums iki tol niekas netrukdo dirbti šiuo klausimu paraleliai", - situaciją aiškino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Anot jo, SAB'ui yra numatytas 3 hektarų žemės sklypas.

"Miestas koncesininkui suteiktų žemės sklypą, o koncesininkas pats projektuotų, statytų ir šį sporto objektą valdytų 10 ar 15 metų, o vėliau perduotų Klaipėdos savivaldybei. Mes mąstome apie tokį modelį", - sakė S. Budinas.

Jis pripažįsta, kad Klaipėdoje yra problema dėl sporto bazių trūkumo - į esančias sporto sales neišsitenka visi norintys sportuoti.

Teigiama, kad SAB'e galėtų glaustis ne tik ledo ritulininkai, rankininkai, krepšininkai, badmintonininkai, bet ir dar bemaž dešimties sporto šakų atstovai.

Sporto aikštelių bazės vizualizaciją, juridinį modelį ir projektinį pasiūlymą dar šių metų kovo mėnesį Klaipėdos miesto valdžios viršūnei - merui Vytautui Grubliauskui, jo pavaduotojai Juditai Simonavičiūtei ir Savivaldybės administracijos direktoriui Sauliui Budinui pristatė ledo ritulio asociacijos "Hockey Lietuva" atstovai ir Klaipėdos sporto bendruomenės nariai, tarp kurių - "Dragūno" rankininkų vyr. treneris Artūras Juškėnas, "Neptūno" komandos direktorius Algimantas Ercius, taip pat Klaipėdos badmintono sporto šakos atstovai.

Šią idėją palaiko ir tenisininkai, ir tinklininkai, ir dar būrio sporto šakų atstovai.

Vizualizacijoje numatytos multifunkcės rankinio, krepšinio, salės futbolo, teniso, tinklinio, badmintono, skvošo aikštelės, dvi ledo aikštelės, kuriose galėtų glaustis ne tik ledo ritulininkai, bet ir greitojo čiuožimo, dailiojo čiuožimo ir kerlingo atstovai. Taip pat jose galėtų vykti ir masiniai žmonių pačiuožinėjimai. Numatyta ir fitneso sporto salė.

VIZUALIZACIJA II. Štai taip pagal pirminius planus turėtų atrodyti sporto aikštelių bazės požeminis aukštas.

Pagal vizualizaciją yra net 24 rūbinės. Tai būtų didžiausias sporto objektas Baltijos šalyse.

Iš pradžių buvo planuojama statyti ledo areną, vėliau nuspręsta prijungti ir rankinio sporto salę, o galiausiai nutarta šioje teritorijoje įkurdinti visą sporto bazių kompleksą, pavadintą SAB.

Pasak Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, toks sporto bazių kompleksas, pagal šios dienos skaičiavimus, atsieitų maždaug 9-10 mln. eurų.

"Tai būtų trečiasis po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo didžiausias Klaipėdos objektas. Pirmasis - "Švyturio" arena, antrasis - multifunkcis baseino kompleksas, o trečiasis - SAB", - pabrėžė meras.

Jis sakė, kad SAB vizualizacija daugiau nei įkvepia.

"Smagu, kad iniciatyvos imasi Lietuvos ledo ritulio asociacija "Hockey Lietuva" ir Klaipėdos sporto bendruomenė. Tas siūlymas atrodo pakankamai patraukliai ir labai perspektyviai, ypač Klaipėdai, jaučiančiai sporto bazių stoką", - pabrėžė Klaipėdos meras.

Žinia, Klaipėdoje artimiausiu metu norima uždaryti dvi sporto sales - Burių gatvėje esančią badmintonui ir krepšiniui pritaikytą sporto salę bei Pilies gatvėje esančią specializuotą tinklinio salę.

"Sporto bazių poreikis didėja ir, manau, ateityje tik didės. Statistikos duomenimis, du kartus per savaitę sportuoja tik apie 10 procentų miestiečių. Palyginti su europiniais standartais, mes atsiliekame 3-4, o lyginant su skandinavais - net 5 kartus. Sporto bazių Klaipėdoje nepakanka jau dabartiniam poreikiui patenkinti, o jis ateityje turėtų tik augti", - akcentavo V. Grubliauskas.

Klaipėdoje yra 78 sporto aikštelės, kurios vidutiniškai generuoja 2 184 val. per savaitę (patogiausiu laiku, nuo 17 iki 21 valandos). Klaipėdoje sportuojantiems žmonėms poreikis yra 3 040 val. per savaitę. Sporto salių trūkumas - beveik 30 proc.

Teigiama, kad projektuojama SAB patenkintų apie 200 val. per savaitę poreikį, arba penktadalį trūkstamo laiko, tad Klaipėdoje SAB sporto aikštynų problemas išspręs tik trumpalaikėje perspektyvoje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder