KLFF prezidento rinkimuose – įtempta kova ir intrigos

KLFF prezidento rinkimuose – įtempta kova ir intrigos

Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacijai (KLFF) toliau vadovaus „Atlanto“ klubo prezidentas Romualdas Jonaitis. Daugiau nei dešimtmetį KLFF vadovaujantis klaipėdietis šįkart naujai ketverių metų kadencijai išrinktas tik po labai įnirtingos kovos – vos vieno balso persvara – 9:8. 

Anksčiau R. Jonaitis KLFF prezidento rinkimus laimėdavo aiškia persvara, be didesnės konkurencijos. Šįkart jau virė arši kova. 

Šiemet jam konkurencinę kovą sudarė anksčiau „Neptūno“ krepšinio klube dirbęs Viktoras Usovas. Jo kandidatūrą šiuose rinkimuose iškėlė Klaipėdos „Koralo“ futbolo klubas. 

Trečiasis savo kandidatūrą į KLFF prezidento postą kėlęs buvęs nacionalinės rinktinės futbolininkas Arūnas Šuika galiausiai nuo rinkimų nusišalino, taip dar labiau pakurstęs aistras. 

„Džiaugiuosi, kad mane perrinko prezidentu. Viskas vyko sklandžiai, demokratiškai. Toliau tęsiu savo pradėtus darbus“, - „Vakarų ekspresui“ iškart po rinkimų sakė R. Jonaitis. 

Konkurencinę kovą vos vienu balsu pralaimėjęs V. Usovas pabrėžė, kad visgi skųs šiuos rinkimus ir sieks, kad rezultatai būtų anuliuoti. 

Pagrindinis jo nepsitenkinimo motyvas, kad likus mažiau nei savaitei iki KLFF rinkimų, anot V. Usovo, Romualdas Jonaitis, nujausdamas, kad gali pralaimėti rinkimus, pasididino sau lojalių narių skaičių. 

Futbolas.lt rašė, kad V. Usovas LFF Vykdomajam komitetui, generaliniam sekretoriui Nerijui Dunauskui bei Klaipėdos futbolo nariams ir valdybai išsiuntė pretenziją, kurioje kelė R. Jonaičio vadovaujamos federacijos teisėtumo, etikos ir moralės normų, neveiksnumo bei kitus klausimus.

Pretenzijoje buvo teigiama, kad dabartinis prezidentas, likus mažiau nei savaitei iki rinkimų, tarp narių panoro matyti „Saremos futbolo klubą“ ir „Atlanto Veteranus“, kurie net prašymų dėl narystės nebuvo pateikę. 

„Jie visgi galiausiai gavo balso teisę ir tie balsai, manau, nulėmė rezultatą. Be to, balso teisę  turėjo, mano žiniomis, jau daugybę metų jokios realios veiklos nevydanti Klaipėdos futbolo akademija, kuriai vadovauja Romualdo Jonaičio partneris Vacys Lekevičius. Sieksiu, kad rinkimai būtų pripažinti neteisėtais. Dar noriu pabrėžti, kad aštuoni iš septyniolikos narių nepalaikė Romualdo Jonaičio šiuose rinkimuose ir tai daug ką pasako. Jei ir pripažins šiuos rinkimus teisėtais, visgi, mes turime vos vienu palaikymu mažiau ir bet kada, jei atsiras nepasitenkinimas R. Jonaičio darbu, galime inicijuota priešlaikinius rinkimus ir prezidentą pakeisti“, - situaciją komentavo V. Usovas.  

Pats R. Jonaitis į šiuos kaltinimus atsakė paprastai: „Viskas vyko demokratiškais principais, laikantis visų procedūrų. Jei jie nori skųsti ar bandyti anuliuoti rinkimus – tai jų reikalas“.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder