Klaipėdos veteranai pergales skina ir už tūkstančių kilometrų

Klaipėdos veteranai pergales skina ir už tūkstančių kilometrų

Klaipėdos lengvosios atletikos veteranai dar turi parako - sugeba skinti laurus bei puikiai miesto garbę ginti pasaulio ir Europos meistrų čempionatuose, nuolat gerinti Lietuvos rekordus. Klaipėdos vardas per pastaruosius mėnesius skambėjo ne tik Lietuvoje bei kaimyninėse šalyse, bet ir tolimose valstybėse - Pietų Korėjoje, Naujojoje Zelandijoje, Portugalijoje ir kitose šalyse.

"Vien per 2017 metus Lietuvos žiemos ir vasaros čempionatuose iškovota 13 aukso, 12 sidabro ir 12 bronzos medalių. Puikiai dalyvauta ir medalių iškovota pasaulio ir Europos čempionatuose, žaidynėse. Praėję metai buvo itin derlingi", - savo iškovotų medalių kraitį trumpai apibūdino Klaipėdos sporto klubo "Ąžuolas" veteranai.

Tarp pasaulio lyderių

"Ažuolo" klubo senjorai aukščiausio rango varžybų pasiekimais 2017 metais džiugino daug kartų - Pietų Korėjos Daegu mieste vykusiame pasaulio veteranų uždarų patalpų čempionate Lina Zaniauskienė penkiakovės rungtyje iškovojo bronzos medalį, o jos vyras Vytautas Zaniauskas pelnė bronzos medalį ne tik penkiakovės, bet ir šuolio su kartimi varžybose. Be to, jis arti medalio buvo ir barjerinio bėgimo varžybose - finale užėmė penktąją vietą.

Pasaulio meistrų sporto žaidynėse, vykusiose Naujosios Zelandijos Oklando mieste, šuolio į aukštį sektoriuje žibėjo Klaipėdos universiteto sporto klubo pirmininkė, "Ąžuolo" klubo pirmininko pavaduotoja docentė Genovaitė Avižonienė. Jai pavyko iškovoti bronzos medalį.

Europos lengvosios atletikos veteranų pirmenybėse Danijoje, Orhuso mieste, auksas suspindėjo Jadvygai Putinienei. Ji neturėjo lygių disko metimo varžybose, o rutulio stūmimo varžybose džiaugėsi sidabro medaliu. Dešimtkovininkai Vladas Zaniauskas tapo bronzos medalio savininku, Vytautas Zaniauskas pasidabino sidabro medaliu.

Parolimpietė Ramunė Adomaitienė gruodžio mėnesį pasaulio (IWAS World Games) neįgaliųjų žaidynėse, vykusiose Portugalijoje, tapo šuolio į tolį rungties aukso medalio laimėtoja, o rutulio stūmimo varžybose tapo vicečempione.

Senjorai, skindami laurus prestižinėse varžybose, tampa pavyzdžiu jaunimui, kaip užsispyrus ir kantriai siekti savo užsibrėžtų tikslų.

Daugėja veteranų

Nenuostabu, kad praėjusiais metais paminėjęs trisdešimties metų sukaktį nuo to laikotarpio, kai vyko pirmosios Lietuvoje veteranų lengvosios atletikos varžybos, Klaipėdos sporto klubas "Ąžuolas" pritraukia vis daugiau narių - 2016 metų pradžioje jų buvo 21, o dabar jų skaičius išaugo beveik dvigubai - 34.

"Ąžuolo" veteranai vien 2017 metais dalyvavo daugiau nei dviejose dešimtyse varžybų Baltarusijoje, Danijoje, Lietuvoje, Latvijoje, Pietų Korėjoje, Naujoje Zelandijoje. Beveik visi nariai varžybose gynė klubo, Klaipėdos miesto, o stipriausieji - ir Lietuvos garbę.

DEŠIMTKOVININKAS. Vladas Zaniauskas Europos veteranų čempionate, vykusiame Danijoje, iškovojo bronzos medalį.

Praėjusiais metais klubo nariai savo amžiaus grupėse pagerino net 11 Lietuvos veteranų rekordų. Uždarų patalpų rekordų autoriais (kiti - net po kelis kartus) tapo Mantas Semčenka, Steponas Baltuonis, Vladas Zaniauskas,Vytautas Kasparaitis, Vytautas Zaniauskas. Stadione rekordus gerino Algina Vilčinskienė ir Vytautas Zaniauskas.

2018 metais - varžybų gausa

"Džiaugiamės, kad klube nuo pat jo susikūrimo (klubas gyvuoja daugiau nei 20 metų) turime tokius sportininkus kaip pirmoji Klaipėdos olimpietė Jadvyga Putinienė. Ji jau 20 metų tampa Europos ar pasaulio čempionatų nugalėtoja arba prizininke. Ne kartą Europos ir pasaulio veteranų čempione bei prizininke tapo Algina Vilčinskienė, daug kartų sidabro ar bronzos medalius iškovojo Kazys Vilčinskas, Vladas Zaniauskas, Genovaitė Avižonienė, paskutiniais metais prie laureatų prisijungė Vytautas Zaniauskas ir Lina Zaniauskienė, sugrįžo Vytautas Kasparaitis, parolimpietė, daugkartinė pasaulio ir Europos neįgaliųjų čempionatų ir žaidynių čempionė bei prizininkė Ramunė Adomaitienė. Turime gražų būrį sportininkų ir visais jais didžiuojamės", - sakė Klaipėdos sporto klubo "Ąžuolas" pirmininkė Žiedūna Bielinienė.

Anot jos, klubo nariai (jų amžius nuo 30 iki 81 metų) sugeba ne tik dalyvauti varžybose ir garsinti Klaipėdos vardą už savo lėšas, bet ir teisėjauja varžybose, visi nariai prisideda prie klubo varžybų ir renginių organizavimo.

"Ąžuolo" pirmininkė akcentuoja, kad 2018 metai lengvosios atletikos veteranams taip pat bus aktyvūs.

"Šiemet mūsų nariai planuoja dalyvauti veteranų varžybose Baltarusijoje, Latvijoje, Lietuvos žiemos ir vasaros veteranų čempionatuose ir kitose Lietuvoje rengiamose varžybose, Europos veteranų uždarų patalpų čempionate Madride (Ispanija) ir pasaulio veteranų čempionate Malagoje (Ispanija). Matyti, kad "Ąžuolo" klubas atsigauna. Praėjusiais metais klubo iniciatyva gegužės mėnesį pirmą kartą Lietuvoje, Kvėdarnoje, buvo surengtos Lietuvos veteranų sezono atidarymo varžybos. Dvejus praėjusius metus spalio mėnesio pradžioje klubas surengė "Ąžuolo taurės" varžybas. Šiemet abi klubo rengiamos varžybos jau įtrauktos į Lietuvos lengvosios atletikos federacijos 2018 metų varžybų kalendorių. Tikimės, kad jos taps tradicinėmis. Klubo tikslas yra ne tik pergalės, bet ir aktyvi naudinga veikla, socialinė integracija. Klubas siekia telkti visus, besirūpinančius lengvosios atletikos veteranų sporto plėtra, sudaryti sąlygas klubo nariams ruoštis ir dalyvauti miesto renginiuose, Lietuvos, Europos, pasaulio veteranų čempionatuose bei žaidynėse", - pabrėžė Ž. Bielinienė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder