Klaipėdos universiteto rankininkai - čempionai

Klaipėdos universiteto rankininkai - čempionai

Klaipėdos universiteto (KU) rankininkai, treniruojami Artūro Juškėno, tapo Lietuvos universitetų studentų rankinio čempionato nugalėtojais. Į Klaipėdą parvežti aukso medaliai ir nugalėtojų taurė.

Čempionatas vyko Kaune, VDU sporto arenoje.

Klaipėdiečių komanda, kurios pagrindą sudarė daugkartinių Lietuvos čempionų Klaipėdos "Dragūno" žaidėjai, pirmose rungtynėse be didesnio vargo rezultatu 39:24 (21:11) palaužė šeimininkus - Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) rankininkus.

Šiose rungtynėse iš klaipėdiečių išsiskyrė 9 įvarčius pelnęs Laurynas Simonavičius ir 8 įvarčius pridėjęs Mykolas Lapiniauskas.

Kitose rungtynėse pajūrio rankininkai rezultatu 38:30 (21:15) nugalėjo Lietuvos sporto universiteto (LSU) komandą.

Čia vėl siautėjo L. Simonavičius. Šįkart jis pelnė 11 įvarčių. Lukas Juškėnas prie pergalės pridėjo 10 įvarčių.

Po šių dvikovų jau tapo aišku, kad klaipėdiečiai - jau užsitikrino pirmąją vietą. Nieko nelemiančioje dvikovoje KU rankininkai rezultatu 32:23 (15:11) palaužė Kauno technologijos universiteto (KTU) ekipą.

Antrąją vietą čempionate užėmė LSU rankininkai, trečiąją - VDU, ketvirti liko KTU atstovai.

"Šįkart mums Lietuvos studentų pirmenybių dvikovos susiklostė gana lengvai. Kauno "Granitas" ruošiasi svarbiai Lietuvos rankinio lygos ketvirtfinalio dvikovai su HC "Vilnius" ekipa, tad studentų pirmenybėse nebuvo kelių pajėgių LSU žaidėjų. Tai mums palengvino kelią čempionų titulų link", - akcentavo KU komandos treneris A. Juškėnas.

KU sporto klubo pirmininkė Genovaitė Avižonienė "Vakarų ekspresui" pasidžiaugė, kad Klaipėdos rankininkai jau daugybę metų garsina savo miesto ir universiteto garbę įvairiuose čempionatuose ir turnyruose.

"Malonu, kad mūsų universitete studijuoja būrys Lietuvos čempionų - Klaipėdos "Dragūno" rankininkų. Jie vėl įrodė, kad yra savo sporto šakos lyderiai", - džiaugėsi G. Avižonienė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder