Klaipėdos universitetas pagerbė savo geriausius sportininkus

Klaipėdos universitetas pagerbė savo geriausius sportininkus

Klaipėdos universitetas (KU) tradiciškai, einant metams į pabaigą, pagerbė labiausiai pasižymėjusius savo sportininkus. Šįkart įvairių prizų, liaupsių ir pripažinimo sulaukė per pusšimtis Klaipėdos universitetą (KU) šalies ir tarptautinėse varžybose garsinančių atletų.

"Visada džiaugiuosi ir didžiuojuosi sportininkų pergalėmis. Ne kartą esu minėjęs ir pasikartosiu: jauni žmonės, kurie sugeba būti lyderiai, ir sporto arenose, ir universitete yra puikūs pavyzdžiai mums visiems. Sporto pergalės yra puiku, tačiau reikia pripažinti, kad šiemet didžiausia pasiekta pergalė yra ta, kad Klaipėdos universitetas išliko laisvas ir nepriklausomas. Prie šios pergalės, garsindami universiteto vardą, prisidėjote ir jūs, mieli sportininkai", - sakė sportininkams padėkas įteikęs Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) prezidentas klaipėdietis Rimantas Cibauskas.

DIPLOMUOTI. Klaipėdos universitete prieš kelias dienas diplominius darbus apsigynė keturi garsūs sportininkai (iš kairės): Gediminas Bagdonas (bakalauro laipsnį), Aurimas Didžbalis, Ramūnas Navardauskas ir Tomas Delininkaitis (visi trys - magistrai).

Sportininkams gražių žodžių negailėjo ir prizus įteikė laikinasis KU rektorius Artūras Razbadauskas, KU studijų prorektorė Leta Dromantienė, Klaipėdos miesto savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto komiteto pirmininkas Arvydas Cesiulis, Klaipėdos sporto tarybos pirmininkas Liudvikas Mileška ir KU sporto klubo pirmininkė Genovaitė Avižonienė.

Dešimtuke - sporto šakų įvairovė

Jau vakar rašėme, kad geriausiu KU sportininku pripažintas Europos sunkiosios atletikos vicečempionas Žygimantas Stanulis. Šis 25-erių Bronislavo Vyšniausko auklėtinis geriausiųjų rinkimuose triumfuoja antrą kartą. Šiuo titulu jis džiaugėsi ir 2013 metais.

Tradiciškai prie geriausių sportininkų rinkimų prizais prisidėjo ir dienraštis "Vakarų ekspresas", įteikęs metines dienraščio prenumeratas bei Gražinos Juodytės ir Arvydo Juozaičio knygas.

Dar į geriausiųjų KU sportininkų dešimtuką pateko Europos karatė kiokušin čempionas Eventas Gužauskas, dviratininkas, įvairių tarptautinių turnyrų nugalėtojas ir prizininkas Ramūnas Navardauskas, pasaulio taurės ėjimo varžybų šeštos vietos laimėtoja Monika Vaiciukevičiūtė, Europos ir pasaulio studentų bokso čempionatų penktos vietos laimėtoja Austėja Auciūtė, Europos ir pasaulio imtynių čempionato dalyvis Andrius Mažeika, sambo imtynių U-21 bronzos medalininkė Akvilė Titorenko, Europos sunkiosios atletikos U-23 čempionato aštuntos vietos laimėtojas Vincentas Skirka, SELL žaidynių nugalėtojas, Baltijos šalių čempionas, įvairių tarptautinių bėgimo varžybų nugalėtojas ir prizininkas Benediktas Mickus bei Europos universitetų pirmenybių 7 vietos laimėtojai irkluotojai Tautvydas Vaitkūnas ir Dovydas Balsys.

ŠOKĖJOS. Į renginį susirinkusius sveikino Bronelės Švitrienės Klaipėdos universiteto krepšinio palaikymo grupės šokėjos.

"Malonu, kad Klaipėdos universitete studijuoja žmonės, kurie sugeba laurus skinti ne tik įvairiuose Lietuvos bei tarptautiniuose čempionatuose, bet ir Europos ar pasaulio čempionatuose. Turime ir olimpinį prizininką", - džiaugėsi Klaipėdos universiteto sporto klubo pirmininkė Genovaitė Avižonienė.

[CITATA]Ji pabrėžė, kad prieš kelias dienas magistro diplominius darbus KU apsigynė trys labai garsūs sportininkai - Europos čempionas, olimpinis prizininkas Aurimas Didžbalis, buvęs Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas, pasaulio ir Europos krepšinio prizininkas, dabartinis "Neptūno" žaidėjas Tomas Delininkaitis ir Londono bei Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyvis, planetos čempionato prizininkas, prestižinių daugiadienių lenktynių "Giro d'Italia" ir "Tour de France" etapų nugalėtojas Ramūnas Navardauskas. Taip pat praėjusią savaitę bakalauro studijas KU baigė ir kitas garsus dviratininkas, olimpietis Gediminas Bagdonas.

Renginio metu apdovanojimų ir padėkos raštų sulaukė ne tik į dešimtuką išrinkti sportininkai, bet ir dar kelios dešimtys atletų - krepšininkų, futbolininkų, badmintonininkų, irkluotojų, lengvaatlečių, imtynininkų, tinklininkų, stalo tenisininkų, karatistų, plaukikų ir kitų sporto šakų atstovų bei jų treneriai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder