Klaipėdos tinklininkai - lentelės viršūnėje

Klaipėdos tinklininkai - lentelės viršūnėje

Klaipėdos "Amber Queen" tinklininkai, prieš daugiau nei mėnesį iškovoję Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) Didžiąją taurę, pirmauja ir Lietuvos aukščiausiosios tinklinio lygos čempionate.

Dėl to, kad po dviejų čempionato ratų "Amber Queen" tinklininkai su 26 taškais užima pirmąją vietą, visas trečiojo rato rungtynes žais savų žiūrovų akivaizdoje Klaipėdos sporto rūmuose (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10).

Jau šeštadienį 15 val. minėtoje sporto salėje Klaipėdos tinklininkai susitiks su Šiaulių "Elga-Master Idea-SM Dubysa", o sekmadienį taip pat 15 val. - su Vilniaus "Kolegija / Flamingo Volley".

Nesėkmė nenustūmė žemyn

Praėjusį savaitgalį "Amber Queen" patyrė pirmąją sezono nesėkmę - išvykos rungtynėse rezultatu 2-3 (27:25, 21:25, 22:25, 25:15, 10:15) nusileido Kelmės "Etovio" klubui.

Po 10 taškų nugalėtojams pelnė Edvinas Vaškelis ir Karolis Šlimas, o Klaipėdos ekipoje rezultatyviausiai žaidė Artūras Vasiljevas (11 tšk.) ir Artūras Vincelovičius (10 tšk.).

"Džiaugiamės pergale, nes tai buvo principinis mūsų mačas. Pavyko atsirevanšuoti varžovams už nesėkmę pirmajame rate", - kalbėjo "Etovio" treneris Arnoldas Barauskis.

RUNGTYNĖS. Šiandien 15 val. Klaipėdos "Amber Queen" tinklininkai Klaipėdos sporto rūmuose (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10) susitiks su Šiaulių "Elga-Master Idea-SM Dubysa", o rytoj taip pat 15 val. - su Vilniaus "Kolegija / Flamingo Volley" ekipa.

Dar vieną pergalę "Etovis" pasiekė išvykoje 3-0 (25:20, 25:19, 25:16) pranokęs Šiaulių "Elgos-Master Idea-SC Dubysos" komandą.

Kitose rungtynėse "Amber Queen" išvykoje 3-1 (25:21, 23:25, 26:24, 25:17) įveikė čempionės titulą ginančią Marijampolės "Sūduvą".

Po antrojo rato lyderės poziciją čempionate išsaugojo "Amber Queen" (26 tšk.). "Etovis" atsilieka vos vienu tašku ir yra antras, o trečioje pozicijoje - Kauno "Rio Startas" (14 tšk.).

"Išsaugojome pirmąją poziciją, tačiau dar esame ieškojimų ir tobolėjimo kelyje. Manau, kad tikrąjį savo žaidimo lygį demonstruosime nuo trečiojo rato vidurio", - "Vakarų ekspresui" sakė vienas iš Klaipėdos "Amber Queen" komandos subūrimo idėjos autorių ir iniciatorių Salvijus Paškauskas.

- Siekiame aukščiausių tikslų. Ateityje net yra planų dalyvauti ir Baltijos šalių tinklinio čempionate", - neslėpė ambicijų S. Paškauskas.

Klaipėdiečių branduolys

Praėjusių metų rudenį, kai Klaipėdos sporto bendruomenei buvo pristatyta "Amber Queen" tinklinio komanda, S. Paškauskas sakė, kad apie aukščiausio lygio Klaipėdos tinklinio komandą svajojo ne vienerius metus.

"Kartais su komandos žaidžiančiuoju treneriu Sergii Shchegol padiskutuodavome, tiksliau, pasvajodavome apie aukščiausiosios tinklinio lygos Klaipėdos komandą, tačiau tuo svajonės ir baigdavosi. Tačiau kai Klaipėdos "Relax" tinklinio komanda tapo Klaipėdos A lygos čempione, treneris sako: ką darom toliau?" - pasakojo S. Paškauskas.

- Tada ėmiausi visų galimų veiksmų, kad Klaipėdoje pagaliau atsirastų aukščiausiosios tinklinio lygos komanda. Nuėjau pas Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorių Saulių Budiną ir pasidalinau mintimis apie šią idėją. Papasakojau, kad turime gerų klaipėdiečių tinklininkų, tačiau Klaipėdoje nėra aukščiausiosios lygos komandos ir klaipėdiečiai yra priversti atstovauti Gargždams. S. Budinas, aktyviai besidomintis ir nuolat besirūpinantis Klaipėdos sportu, patikino, kad Klaipėdos miestas pagal galimybes palaikys šį tinklinio projektą, ir tai mane paskatino žengti tolesnius žingsnius: ieškoti rėmėjų, burti komandą. Štai dabar turime šių gražių tinklininkų būrį, kurie atstovauja ne rajonui ar kokiam miesteliui, o mūsų gimtajai Klaipėdai", - per komandos pristatymą teigė S. Paškauskas.

Jis pasidžiaugė tuo, kad "Amber Queen" komandoje iš trylikos žaidėjų devyni yra klaipėdiečiai.

"Man didžiausias malonumas, kad savo gimtojo miesto garbę gina klaipėdiečiai. Kiti net grįžo į Klaipėdą, kad galėtų padėti savo mylimo miesto komandai. Žinoma, labai džiaugiuosi ir tais, kurie mums su malonumu talkina. Bendras darbas duoda saldžių vaisių. Tikiuosi, kad ši iškovota taurė bus papildomas stimulas tiek miestui, tiek rėmėjams solidžiau padėti mūsų komandai. Juk visi kovojame dėl vieno tikslo - Klaipėdos miesto garsinimo. Įrodėme, kad ne veltui Klaipėda - Europos sporto sostinė", - pabrėžė S. Paškauskas.

Daugelis tinklinio specialistų pripažįsta, kad šios komandos atsiradimas - didelė paspirtis vaikams ir jaunimui.

"Tai itin gerai ne tik dėl tinklinio progreso, bet ir jaunosios kartos skatinimo. Vaikai gali iš arti matyti aukšto lygio žaidėjus, iš jų pasimokyti. Tai Klaipėdoje skatina ir didesnį susidomėjimą šia sporto šaka. Juk talentai išgryninami per masiškumą", - pabrėžė S. Paškauskas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder