Klaipėdos sunkiaatlečių pergalė

Klaipėdos sunkiaatlečių pergalė

Antradienį uostamiestyje vykusiame tarptautiniame sunkiosios atletikos turnyre "Grand prix Klaipėda 2011" netrūko ne tik tituluotų sportininkų - Europos, planetos ir net olimpinių prizininkų, bet ir smagių akimirkų: šių varžybų organizatorius, Lietuvos rinktinės treneris Bronislavas Vyšniauskas trumpam virto sultonu.

Būtent jam sultono rūbus bei kepurę per varžybų atidarymą viešai įteikė svečių iš Uzbekistano sunkiosios atletikos federacijos atstovai.

Taip pat turnyre dar dalyvavo Izraelio, Rusijos, Lenkijos, Uzbekistano, Ukrainos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos atletai, tarp kurių pasaulio jaunimo čempionas Aurimas Didžbalis, Europos prizininkai Aleksandra Stepanova, Marius Mickevičius, Vincas Šlevinskis ir kiti garsūs mūsų šalies sunkiaatlečiai.

Turnyre taip pat turėjo dalyvauti, tačiau neatvyko Suomijos atstovai.

Kaip ir tikėtasi, daug dėmesio sulaukė pasaulio rekordininkė, olimpinė prizininkė iš Ukrainos Olga Korobka. Tačiau šiai tituluotai atletei itin nepasisekė - jai per varžybų apšilimą plyšo šlaunies raumuo ir teko varžybas palikti be apdovanojimų.

"Šiai sportininkei apmaudžiai nepasisekė. Nieko nepadarysi - sportas nenuspėjamas. Šįkart varžybos buvo itin aukšto lygio. Tokie pajėgūs sunkiaatlečiai Klaipėdoje dar nėra varžęsi. Klaipėdiečiai turėjo išskirtinę galimybę išvysti pasaulio sunkiosios atletikos žvaigždes", - pabrėžė B. Vyšniauskas.

Absoliučiu varžybų nugalėtoju tapo A. Didžbalis, išstūmęs 212 kg ir išrovęs 170 kg.
Tarp merginų klaipėdietė A. Stepanova liko trečia.

Taip pat skirtingose amžiaus grupėse ant prizininkų pakylos laiptelio kopė ir daugiau klaipėdiečių.

Klaipėdiečiai bendroje komandų įskaitoje buvo nepralenkiami.

Varžybų atidaryme dalyvavęs Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas pasidžiaugė, kad pajūryje yra sunkiosios atletikos entuziastas B. Vyšniauskas.

"Ne veltui Klaipėdos mieste vyksta panašios varžybos, o mūsų miesto sportininkai gali didžiuotis skambiomis pergalėmis. Juk toli gražu ne kiekviena sporto šaka gali džiaugtis planetos čempionais, Europos prizininkais. Turime nuostabią sunkiosios atletikos salę ir entuziastingus trenerius", - pabrėžė uostamiesčio galva.

Viso turnyre varžėsi per 60 atletų. Iš pradžių buvo planuota turnyrą rengti dvi dienas, tačiau vėliau nuspręsta geriau pasivaržyti iki vėlesnio vakaro, nei į kovas stoti antrąją dieną.

"Treneriai ir sportininkai iš svečių šalių norėjo rasti laiko pasigrožėti ir mūsų uostamiesčiu, tad nusprendėme geriau ilgėliau paprakaituoti ir varžybas baigti per vieną dieną", - teigė varžybų organizatorius B. Vyšniauskas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder