Klaipėdos "Neptūne" - galimos permainos

Klaipėdos "Neptūne" - galimos permainos

Po paskutinio Klaipėdos "Neptūno" ekipos pralaimėjimo išvykoje rezultatu 69:92 Prienų "Prienų" ekipai pasigirdo kalbų, kad komandoje galimi pokyčiai. Tą patvirtino ir "Neptūno" klubo valdybos pirmininkas Eugenijus Gentvilas.

"Šitaip būti negali. Matau visišką komandos pakrikimą. Žaidėjai, išskyrus gal porą, visiškai nedirba, yra pasimetę. Nėra jokio nusiteikimo", - nevyniodamas žodžių į vatą kalbėjo E. Gentvilas.

Anot jo, dar šią savaitę ketina rimtai pasikalbėti su klubo direktoriumi Osvaldu Kurausku ir treneriu Kaziu Maksvyčiu.

"Pasikalbėsiu su jais asmeniškai, išklausysiu jų nuomones, argumentus, motyvus, kodėl toks prastas žaidimas. Mane itin nemaloniai stebina, kad žaidimas ne gerėja, o prastėja. Laukti ir nieko nedaryti nebegalime, reikia imtis rimtų priemonių", - pabrėžė E. Gentvilas.

Vakar Lietuvos interneto svetainėse pasirodė pranešimų, kad neva "Neptūnas" K. Maksvyčiui pateikė ultimatumą pagerinti žaidimą, kitu atveju bus su juo atsisveikinta.

TURI NUOMONĘ. Anot "Neptūno" klubo valdybos pirmininko E. Gentvilo, neatmetama galimybė, kad artimiausiomis dienomis "Neptūno" klubą gali sukrėsti permainos, tačiau konkrečių pavardžių įvardyti jis dar nesiryžo. "Aš jau turiu savo asmeninę nuomonę, tačiau jos dar nenoriu skelbti, dar noriu pasitikrinti ir pasitarti su kitais valdybos nariais", - sakė E. Gentvilas.

Komandos vadovų taurę esą perpildė skaudus pralaimėjimas "Prienams". Tiek E. Gentvilas, tiek O. Kurauskas tai paneigė.

"Tokie pranešimai man - naujiena. Net nustebino. Nežinau, iš kur jie pasirodė. Žinoma, kad komandos žaidimas ir rezultatai netenkina. Analizuojame priežastis. Kol kas apie trenerio atleidimą nėra kalbų. Galutinius sprendimus priims klubo valdyba", - aiškino O. Kurauskas.

E. Gentvilas nenorėjo atskleisti, kokios galimos permainos klube, tačiau pabrėžė, kad savo nuomonę jau turi susidaręs, tik nori ją pasitikrinti.

TRŪKSTA PASTANGŲ. Dvikovoje su "Rūdupiu" neptūnietis Rashaunas Broadusas per 25 aikštelėje praleistas minutes nepelnė nė taško ir prarado 4 kamuolius. "Nemačiau jokių šio žaidėjo pastangų. Tai piktina", - kalbėjo E. Gentvilas.

"Dar jokių sprendimų nėra priimta. Kuomet pasikalbėsiu su minėtais asmenimis, tuomet planuosiu valdybos posėdį ir priimsime sprendimus. Valdybos posėdis jau galėtų įvykti kitos savaitės pradžioje. Aš jau turiu savo asmeninę nuomonę, tačiau jos dar nenoriu skelbti, dar noriu pasitikrinti ir pasitarti su kitais valdybos nariais. Iš komandos laukiau rezultatų, o jų nėra. Pasakysiu taip: jei prastai dirbtų Uosto direkcija, Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija, su kuria esu sudaręs sutartį, nesigilintų į niuansus ir kviestųsi ant kilimo mane bei aš gaučiau pylos, o ne kas kitas. Taip ir su "Neptūnu". Aš nesu krepšinio specialistas, nesigilinsiu į žaidimą. Tam yra žmonės, kurie už tai atsakingi ir turi atsakyti už savo darbą", - kalbėjo "Neptūno" valdybos pirmininkas.

Artimiausias rungtynes "Neptūnas" žais spalio 28 dieną Čekijoje su vietos Nymburko ČEZ ekipa. Tai Klaipėdos ekipai jau bus trečiosios VTB Vieningosios lygos rungtynės.

STATISTIKA

"Prienai" - "Neptūnas" - 92:69 (21:15, 30:19, 20:15, 21:20).
"Prienams" Gediminas Orelikas pelnė 25 taškus, Gintaras Kadžiulis - 15, Žygimantas Janavičius - 11 (6 atk. kam., 9 rez. perd.), Arminas Urbutis - 11, Arnas Labuckas - 10.
"Neptūno" gretose išsiskyrė Martynas Mažeika, surinkęs 15 taškų, Deividas Gailius - 14, Marius Runkauskas - 9, Nikita Barinovas - 8, Vytautas Šarakauskas - 7, Giedrius Gustas - 6, David McClure - 5, Martynas Andriuškevičius ir Laurynas Mikalauskas - po 2, Raimundas Danys - 1 tšk.

"Susirūpinimą kelia auklėtinių gynyba"

Kazys MAKSVYTIS, "Neptūno" treneris
Žinojome, kad einame kautis prieš galingą ekipą, kurios panaši sudėtis ir tas pats treneris jau 2-3 metai, tačiau tokio galutinio rezultato nesitikėjome. Susirūpinimą man kelia auklėtinių gynyba. Ne kartą jiems kartojau, kol neatidirbsime 100 procentų gynyboje, tol pergalių ir stabilaus žaidimo tikėtis naivu. Privalome koncentruotis ne tik į puolimą, bet ir gynybą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder