Klaipėdos motociklininkų klubo "ATV Monstrai" šėlsmas

Klaipėdos motociklininkų klubo "ATV Monstrai" šėlsmas

Rytoj Kaune bus pagerbti 2017 m. sezono visų disciplinų motociklų sporto geriausi sportininkai. Šioje šventėje dalyvaus ir gausus būrys klaipėdiečių iš uostamiesčio motociklininkų klubo "ATV Monstrai".

Jau gerą dešimtmetį Klaipėdoje motociklų sportą garsina vis gausėjantis klubas "ATV Monstrai", šiais metais galintis pasigirti ne tik istoriniais pasiekimais ar vis didėjančiu klubo narių skaičiumi, bet ir komandos čempionės titulu. Šį vardą atnešė Lietuvos plento žiedinėse lenktynėse klubą atstovavę sportininkai, pasiekę pergalių ne tik mūsų šalyje, bet ir užsienyje. Žinia, minėtos varžybos vyko keliais etapais - po du etapus Lietuvoje ir Lenkijoje, po vieną - Estijoje bei Slovakijoje.

Štai ką apie sėkmingai pasibaigusį sezoną kalba labiausiai pasižymėję "ATV Monstrai" lenktynininkai.

Tadas Paulikas: "Džiaugiamės, kad sportininkų sąmoningumas auga."

Mūsų klubo veikla prasidėjo keturračių lenktynėmis. Tačiau dabar vis daugiau narių ratus suka žiedinėms lenktynėms skirtose trasose "apsiginklavę" motociklais. Džiugina ne tik vis didėjantis klubo narių skaičius, bet ir motociklų mėgėjų sąmoningumas. Šis sezonas mums buvo ypatingas. Ne tik pasiektų pergalių, bet ir klubo narių skaičiumi.Didžiuojamės garsindami ne tik motociklų sportą, bet ir Klaipėdos miestą Lietuvoje ir už jos ribų. Šiemet sezonas mums buvo palankus dėl sportininkų: jų turėjome net 16, tai - pats geriausias sezonas. Žinoma, esmė yra ne skaičius ir net ne pergalės - kuo daugiau motociklų sporto mėgėjų prisijungia prie klubų veiklos, tuo ramiau gatvėse, o gretos gausėja trasose. Kalbant apie kitą sezoną, norime pritraukti kuo daugiau naujų narių, kad jie galėtų patirti tą tikrąjį adrenalino antplūdį lakstydami ne gatvėse, o tam skirtose trasose. Tam ir formuojama motociklizmo kultūra, infrastruktūra, kad nereikėtų baimintis automobilių ar tuo labiau pėsčiųjų - tada motociklų sporto mėgėjai ir gali atsipalaiduoti. Žinoma, norisi neprarasti rimtų klubo pozicijų - toliau siekti aukštų rezultatų per varžybas šalyje ir užsienyje.

Mindaugas Nemunis: "Treniruotės ir varžybos padeda augti kaip žmogui."

Didžioji visuomenės dalis smerkia adrenalino fanatikus. Tačiau aš manau kitaip - treniruotės ir varžybos trasose augina sportininkus ir adrenalino mėgėjus būti kur kas sąmoningesniu. Pradėjau nuo motorolerio, o jau 2014 metais persėdau ant motociklo. Žinoma, kad patirtis prieš tai padėjo - važiuoju kur kas drąsiau nei kiti naujokai. Šiais metais jau startavau "Superbike" įskaitoje ir užėmiau antrą vietą. Niekas nesako, kad yra lengva. Svarbu treniruotis ir siekti užsibrėžto tikslo. Dabar į gatvę išvažiuoju kur kas ramiau, nes savo adrenaliną palieku trasoje. Dalyvavimas motorolerių lenktynėse prieš tai išmokė savotiško "naglumo" trasoje, kurį dabar galiu realizuoti siekdamas pergalių. Gaila, kad treniruočių metu patirta trauma neleido siekti tikslų sezono pradžioje, bet niekada nebuvo abejonės, kad važinėsiu toliau. Dabar prisijungiau prie motobolo komandos. Tai padeda atrasti naujų motociklo valdymo subtilybių bei suteikia praktikos žiedinėse plento lenktynėse. Esu dėkingas savo komandai. Nors siekiant pergalių šį sezoną ar galvojant apie sezonus ateity, pagrindiniai konkurentai - mano klubo nariai. Tai džiugina. Augam, treniruojamės ir konkuruojam kartu, o galiausiai savo progresą pamatuojame trasoje. Įsigytas naujas motociklas man šiemet buvo savotiškas iššūkis su savais kaprizais ir gedimais, prie kurių šalinimo prisidėjo visa mūsų komanda.

Audrius Žukaitis ("ATV Monstrai" vadovas): "Motosportas - tai sunkiai išgydoma liga." 

Motosportas - tai sunkiai išgydoma liga, kuria sergu jau 10 metų. Per tuos metus dalyvavau ir keturračių motokroso varžybose, ir plento žiedo lenktynėse kur kas greitesniu motociklu. Toks adrenalinu persotintas sportas ne tik "pakrauna" pačius sportininkus, bet ir padeda ugdyti atkaklumą ir formuoja kiek kitokį charakterį, kitaip leidžia vertinti skirtingą riziką gyvenime. Mūsų Klaipėdos motociklų klubas "ATV Monstrai" susiformavo tam, kad galėtume padėti sportininkams tiek tobulėti, tiek išgauti iš sporto maksimumą. Suvienijome bendraminčius, padedame vienas kitam tobulėti, palaikome klubo narius. Ypač daug dėmesio norisi skirti naujokams. Tad dalijamės savo patirtimi tiek sporto, tiek technikos klausimais bei padedame išvengti klaidų, kurias per savo karjerą padarėme patys. Kaip klubo vadovas, aš labai didžiuojuosi šuo sezonu ir tuo, kad mes tapome Lietuvos žiedinių plento lenktynių komandine čempione. Žinant tai, kad šio titulo siekė net septyni klubai, dar labiau norisi pasidžiaugti saviškių pasiekimais. Belieka geriausiųjų titulą išlaikyti ir kitąmet. Džiaugiuosi, kad ir aš galėjau prisidėti prie ilgo komandos pasiekimų sąrašo šį sezoną. Asmeniškai man 2017-ieji buvo geriausi per visą sportinę karjerą: iškovojau Lietuvos čempiono titulą "B1000" klasėje ir tapau nugalėtoju "Baltic Rookie Cup" "1000cc" įskaitoje. Iškovojau pergales Estijos, Lenkijos ir Slovakijos trasose. Dėkoju klubo nariams ir rėmėjams už pagalbą bei palaikymą viso sezono metu.

"ATV Monstrai" kviečia prisijungti

Pačių klubo atstovų teigimu, jų narių skaičius - visai nemažas. Tai turėtų kitus sportininkus neišgąsdinti, o paskatinti jungtis į klubo narių gretas. "Kitą sezoną ruošiamės rimtai ieškoti ne tik naujų partnerių bei rėmėjų, bet ir užsiimsime technikos tobulinimu. Kviečiame klaipėdiečius ir ne tik juos prisijungti prie mūsų klubo veiklos, nelakstyti gatvėse, kur labai pavojinga, o pasirinkti tam skirtas trasas. Jose yra lengviausia parodyti savo sugebėjimus, negalvojant, kad tave gali nutrenkti automobilis ar pats sužalos einančius pėsčiuosius. Iš patirties galiu sakyti, kad komandoje augti ir tobulėti - kur kas lengviau", - kviesdamas jungtis prie "ATV Monstrai" kalbėjo jo vadovas Audrius Žukaitis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder