Klaipėdos merginoms – LSKL bronzos medaliai!

Klaipėdos merginoms – LSKL bronzos medaliai!

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) merginų čempionato bronzos medalius antrus metus iš eilės iškovojo Klaipėdos universiteto (KU) studentės. Daivos Drungilienės auklėtinės sekmadienį Klaipėdoje vykusiame mažajame finale po permainingos kovos rezultatu 73:68 (21:14, 15:18, 14:19, 23:17) nugalėjo Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) studentes.

Klaipėdietės, į priekį vedamos LMKL bronzinių prizininkių „Fortūnos“ merginų, nuo dvikovos pradžios pirmavo 3-7 taškais, tačiau trečiojo kėlinio pabaigoje VDU sužaidė sėkmingą atkarpą ir persvėrė rezultatą savo naudai – 51:48.

Tada jau į šturmą kilo pajūrio atstovės – sužaista atkarpa 13:2, leidusi Klaipėdos ekipos sirgaliams vėl ramiau atsikvėpti - 61:53. Visgi, VDU kovėsi iki paskutinių sekundžių ir rungtynių intrigą išlaikė iki pat dvikovos pabaigą skelbiančios sirenos.

Klaipėdos komandą į pergalę vedė Justina Matuzonytė, surinkusi 29 taškus (16 atk. kam.), Monika Grigalauskytė surinko 15 taškų, Kristė Druskytė – 14 (14 atk. kam.), Erika Kregždutė – 6, Simona Dobrovolskytė – 5, Milana Matiaš – 4 tšk. Mažajame finale rungtyniavo tik šešios klaipėdietės ir visos jos – „Fortūnos“ žaidėjos.

VDU komandai 19 taškų pelnė Dovilė Saurazaitė, 17 – Ieva Stankevičiūtė, 14 – Gintarė Jasiunskaitė, 10 – Gabija Morkūnaitė.

KU akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 59:35.

„Džiugu, kad apgynėme LSKL bronzos medalininkių vardą. Noriu padėkoti merginoms už atliktą darbą viso sezono metu, nuoširdus ačiū ir Klaipėdos universiteto sporto klubo pirmininkei Genovaitei Avižonienei ir „Fortūnos“ komandos trenerei Ramunei Kumpienei. Kai atsuki laiką atgal, supranti, kad jei ne kelios per plauką pralaimėtos reguliariojo čempionato rungtynės, galėjome su VDU susitikti pusfinalyje ir iškovoti kelialapį į didįjį LSKL finalą. Visgi, kaip bebūtų, reikia pasidžiaugti ir bronzos medaliais“, - iškart po rungtynių neslėpdamas šypsenos kalbėjo KU ekipos trenerė Daiva Drungilienė.

Bronzos medalius klaipėdietės ant kaklų kabino ir taurę įteikė LSKL prezidentas Rimantas Cibauskas.

„Tai buvo labai gražios ir kovingos rungtynės. LSKL čempionatas mane tuo ir žavi, kad nugalėtojai yra nenuspėjami. Vienose ar kitose rungtynėse gali suspindėti vis kita komanda. Šįkart triumfavote Jūs, Klaipėdos universiteto merginos, su tuo jus ir sveikinu bei linkiu išsaugoti tą nugalėtojų mentalitetą“, - teigė LSKL prezidentas.

Mažojo finalo ir viso LSKL sezono metu itin gerai rungtyniavo KU krepšininkė Kristė Druskytė. Jai LSKL prezidentas R. Cibauskas įteikė geriausios mažojo finalo žaidėjos prizą.

Po šių rungtynių geros nuotaikos išliko ir VDU merginos bei jos trenerė Liucija Kalvaitienė.

„Klaipėdos komanda – galinga, turinti daug aukštų žaidėjų. Uostamiesčio atstovės mus gerokai pranoksta ūgiu, tad jas sustabdyti po krepšiu yra labai sudėtinga. Visgi, džiaugiuosi, kad mano merginos kovėsi išties gražiai ir sukūrė intrigą. Jai mes būtume nugalėjusios klaipėdietes, tada būtų buvusi didžiulė sensacija. Kita vertus, buvome netoli to“, - kalbėjo VDU trenerė.

Priminsime, kad LSKL reguliariajame čempionate pajūrio krepšininkės VDU ekipą abu kartus nugalėjo didesniu nei 30 taškų skirtumu: Kaune rezultatu 91:49 ir Klaipėdoje rezultatu 99:45.

LSKL didysis finalas – balandžio 27 d. Kauno sporto halėje

LSKL didysis finalas vyks balandžio 27 dieną (pirmadienį) Kauno sporto halėje (Perkūno al. 5). Šią dieną 13 val. vyks LSKL II vaikinų grupės finalas tarp VK ir VDU-2 ekipų, 15 val. dėl aukso medalių susigrums LSKL merginos: LSU ir MRU ekipos. 17 val. vyks LSKL I vaikinų grupės mažasis finalas tarp MRU ir ŠU ekipų, o nuo 19 val. išvysime LSKL I vaikinų grupės superfinalą tarp LSU ir VDU komandų.

LSKL didžiajame finale bus ne tik intriguojančių krepšinio kovų, bet ir kraują kaitinančių šokėjų pasirodymų bei kita šou programa. Įėjimas krepšinio sirgaliams į visas LSKL rungtynes – nemokamas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder