Klaipėdos manieže - Airinės Palšytės šuoliai ant rekordus nešančios dangos

Klaipėdos manieže - Airinės Palšytės šuoliai ant rekordus nešančios dangos

Vasario 17-18 dienomis Klaipėdos manieže vyks Lietuvos uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionatas. Uostamiestyje kovos beveik visi pajėgiausi šalies lengvaatlečiai - pasaulio sezono lyderė Airinė Palšytė, dvejų olimpinių žaidynių prizininkė Austra Skujytė, normatyvų į Europos čempionatą besivaikantys bėgikai Eglė Balčiūnaitė, Eva Misiūnaitė, Rytis Sakalauskas bei šuolininkas į aukštį Raivydas Stanys.

Klaipėdos maniežas šuolininkei į aukštį A. Palšytei ypatingas, prieš trejus metus čia ji įveikė 197 cm aukštį bei pagerino 17 metų senumo šalies rekordą, prieš dvejus metus peršoko į 199 cm aukštį iškeltą kartelę, tačiau šis rezultatas nebuvo įskaitytas, nes dėl teisėjų klaidos kartelė buvo nuleista keliais milimetrais žemiau.

"Viskas su Klaipėdos maniežu yra tvarkoje, sektorius taip pat geras. Jame pirmą kartą man pakluso uždarų patalpų Lietuvos rekordas. Vienintelė likusi nuoskauda - teisėjavimui ir visai tai kuriozinei situacijai, kuri tąkart įvyko. Nuotaikos dabar geros, vis tik čia Lietuvos čempionatas, rinktinės nariams privaloma jame dalyvauti ir man malonu jame būti", - prieš svarbiausias sezono varžybas Lietuvoje kalbėjo A. Palšytė.

Rezultatų Klaipėdoje sportininkė neprognozuoja. Pasak jos, iki Europos uždarų patalpų čempionato likus vos dviem savaitėms, verta patausoti jėgas, tačiau minties bandyti įveikti ne žemesnį aukštį nei Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) taurės varžybose, kur ji peršoko du metrus, A. Palšytė neatsisako.

"Lietuvos čempionatas vyks likus porai savaičių iki Europos pirmenybių, o prioritetas yra pastarosios varžybos. Tikiuosi, kad Klaipėdoje nereikės atiduoti daug energijos ir palikti savo gerų šovinių. Žiūrėsiu, kaip seksis šokti, jei viskas gerai, gal bus galima eksperimentuoti ir drastiškai kelti aukštį", - sakė A. Palšytė.

Šalies čempionatas itin svarbus vis dar kovojantiems dėl teisės vykti į kovo 3-5 dienomis Belgrade (Serbija) vyksiantį Europos uždarų patalpų čempionatą. Šį sezoną normatyvus įvykdė trys lengvaatletės - A. Palšytė ir rutulio stūmikės Giedrė Kupstytė bei A. Skujytė. Arčiausiai normatyvo yra žiemos sezono atradimu tapusi Eva Misiūnaitė. Praėjusį savaitgalį Austrijoje lietuvė 400 m nuotolį įveikė per 54,11 sek., o normatyvas į Europos pirmenybes lygus 54 sek.

"Ką 400 m bėgime reiškia 0,11 sek.? Reiškia stresą ir nusivylimą. Tikėjausi įvykdyti normatyvą ir kai pamačiau, koks yra rezultatas, nusivyliau, bet tuo pačiu užsimotyvavau", - šyptelėjo E. Misiūnaitė.

Tiesa, koją pakišti E. Misiūnaitei gali ir lietuviški maniežai, juose sudėtingiau pasiekti aukštų rezultatų dėl posūkių.

"Lietuvos maniežai yra šiek tiek kitokie nei užsienyje dėl viražų. Pas mus jie yra statesni ir trumpesni, o užsienyje labiau ištiesti ir žemesni. Tai ir kelia pačius didžiausius keblumus bėgime, bet kaip bus, taip", - kalbėjo bėgikė.

Prieš kelis mėnesius E. Misiūnaitės pavardė nefigūravo Europos čempionato kandidatų sąraše. Vis dėlto kiekviename starte vis geresnį laiką rodanti lengvaatletė asmeninį rekordą uždarose patalpose pagerino daugiau nei dviem sekundėmis.

"Progresas prasidėjo nuo to, kad pasitaikė galimybė išvykti į stovyklą Pietų Afrikos Respublikoje. Ten pamačiau kitokių treniravimosi dalykų, rengiausi pagal šveicaro Lorano Mevli (Laurent Meuwly) treniruočių programą su jo sportininkų grupe. Nuo kovo mėnesio sportuoju pagal šio šveicaro sudaromus planus", - atskleidė E. Misiūnaitė.

Drauge su ja treniruočių stovykloje PAR buvo ir olimpietė Eglė Balčiūnaitė. Sezoną ji pradėjo taip pat sėkmingai - varžybose Šveicarijoje 800 m sportininkė įveikė per 2 min. 5,53 sek. bei pasiekė geriausią rezultatą per pastaruosius penkerius metus žiemos sezone. Europos čempionato normatyvas - 2 min. 4 sek.

"Rezultatas pasiektas Šveicarijoje džiugina ir rodo, kad su naujuoju treneriu ir jo komanda einame teisingu keliu ir po truputį grįžtu į savo formą. Žinoma, 2 min. 5 sek. nėra tai, ko noriu aš, bet viskam savas laikas, - kalbėjo E. Balčiūnaitė. - Svarbiausia išlikti sveikai ir be traumų, o visa kita parodysiu stadione. Kalbant apie Europos uždarų patalpų čempionatą, jis yra mano planuose. Jei viskas įvyks pagal planą Lietuvos čempionate, tada bus tobula".

Penktadienį varžybos Klaipėdos lengvosios atletikos manieže prasidės 13 val., šeštadienį - 11 val. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder