Klaipėdos lengvaatletės ir tenisininkai – tarp geriausiųjų

Klaipėdos lengvaatletės ir tenisininkai – tarp geriausiųjų

Į rekordinę sporto šventę Klaipėdoje Olimpinės dienos savaitgalį aktyviai įsitraukė ir šimtai moksleivių iš įvairių Lietuvos miestų - uostamiesčio sporto arenose rungtyniavo prie finišo tiesiosios artėjančių Lietuvos mokyklų žaidynių finalininkai. Tarp prizininkų pateko ir dvi klaipėdiečių komandos.

Jie ne tik konkuravo, bet ir bendravo, žaidė pagal edukacinio projekto „Svajonių komandos“ dalyvių paruoštas veiklas, turėjo galimybę išbandyti Olimpinės dienos veiklas.

Sveikindama Olimpinės dienos dalyvius prezidentė Dalia Grybauskaitė atskirus linkėjimus siuntė ir moksleiviams. „Sveikinu Lietuvos mokyklų žaidynių finalininkus! Jūs – mūsų olimpinė viltis, - rašė šalies vadovė - Sportas ir fizinis aktyvumas mus visada sutelkia, įkvepia ir uždega džiaugsmą akyse.“

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius taip pat sveikindamas jaunuosius sportininkus pažymėjo, kad jie sukūrė puikų pavyzdį, kokia turi būti aktyvi augančioji visuomenės karta.

„Vaikai, dalyvaudami sporto varžybose, tobulėja kaip stiprios ir valingos asmenybės, kurios geba telktis bendram darbui, siekti aukščiausių rezultatų. Komandinės dvasios apsuptyje jie stiprina pasitikėjimą savimi, vienija ir padrąsina kitus. O tai yra tikrųjų ateities lyderių bruožas“, – sakė ministras A. Monkevičius. 

Mokyklų žaidynėse populiariausių sporto šakų atstovai iki finalų turėjo nueiti ilgą kelią - įveikti kelis etapus savo miestuose, regionuose. Į Klaipėdą varžytis lemiamose kovose susirinko geriausieji lengvosios atletikos, krepšinio, stalo teniso ir teniso sporto šakose

Iš šeimininkų sėkmingiausiai pasirodė Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijos lengvaatletės – jos merginų (gimusių 2000-2003 m.) atskirų rungčių varžybose komandinėje įskaitoje užėmė antrąją vietą. Vaikinai liko penktoje pozicijoje.

Asmeninėje įskaitoje klaipėdiečiai iškovojo penkias prizines vietas: 100 metrų bėgime Gabija Klimukaitė buvo greičiausia, trečia liko Greta Mickutė. 1000 metrų bėgime Arnas Emilis Hiršas užėmė 3 vietą. Šuolyje į aukštį geriausiai pasirodė Greta Remeikytė. Rutulio stūmimo varžybose Neda Daugėlaitė iškovojo trečią vietą.

Tarp mokyklų žaidynių prizininkų pateko ir Klaipėdos S. Dacho gimnazijos tenisininkų duetas, kuris iškovojo bronzos medalius. Apdovanojimus jiems didžiojoje Olimpinės dienos scenoje įteikė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. 

Šį sezoną mokyklų žaidynėse Klaipėdai bene sėkmingiausiai atstovavo Gedminų progimnazija. Gegužės pradžioje kroso estafečių varžybose jos komanda tapo nugalėtoja, o praėjusią savaitę tapo keturkovės vicečempione. Keturkovėje Gedminų progimnazijos septintokė Rimgailė Matulytė smeninėje įskaitoje užėmė antrąją vietą.

Finalai Klaipėdoje – vienas paskutinių šio sezono žaidynių akcentų. Šį sezoną žaidynėms užsiregistravo 700 mokyklų, jos rungtyniavo 24 sporto šakose. Varžybos startavo 2018-ųjų spalį ir finišuos birželio viduryje.

Lietuvos mokyklų žaidynės - masiškiausias sporto renginys Lietuvoje. Žaidynes organizuoja Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija, LTOK, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, savivaldybės ir mokyklos. Įspūdžiai iš mokyklų varžybų, istorijas apie sportą ir sveikatingumo žinias kiekvieną šeštadienį nuo rudens rodomi TV6 laidoje „Lietuvos mokyklų žaidynės“. Paskutinę sezono laidą žiūrovai išvys birželio 8-ąją.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder