Klaipėdos lengvaatlečiams - varžybos ir atsinaujinimo darbai

Klaipėdos lengvaatlečiams - varžybos ir atsinaujinimo darbai

Šiandien ir rytoj Klaipėdos centriniame stadione (Sportininkų g. 46) vyks atviras Klaipėdos miesto lengvosios atletikos čempionatas.

Abi dienas lengvaatlečių kovos prasidės nuo 16 val. ir tęsis maždaug iki 19 val.

Varžysis ne tik jauniai ir jaunimas, bet ir suaugusieji.

"Į uostamiestį planuoja atvykti svečių iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių ir aplinkinių Klaipėdos apskrities miestelių. Dalyvaus geriausi miesto lengvaatlečiai, tarp kurių - Dominykas Čepys, Erika Krūminaitė, Gabija Klimukaitė ir kiti. Laukia įdomios ir intriguojančios kovos", - sakė Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos (LAM) direktoriaus pavaduotoja ugdymui Raimonda Murašovienė.

Keičia maniežo dangą

Priminsime, kad Klaipėdos lengvosios atletikos mokykla šiltąjį sezoną, kai lengvaatlečiai gali treniruotis lauke, išnaudoja atsinaujinimui - pakeisti avarinės būklės gaisrinio vandentiekio vamzdynai, šiuo metu dar vyksta maniežo dangos keitimo darbai.

Jau yra nulupta prieš 13 metų patiesta susidėvėjusi maniežo danga "Mondo" ir tiesiama nauja danga "Conica".

Teigiama, kad patiesta danga atitiks aukščiausius standartus ir Klaipėda bus pirmoji Lietuvoje, galinti didžiuotis tokia danga.

"Klaipėdos lengvosios atletikos mokykloje pakeisime 3 000 kv. m dangos. Europos šalyse danga "Conica" - jokia naujiena ir yra populiari. Ant tokios dangos vyksta Europos ir pasaulio lengvosios atletikos čempionatai", - pabrėžė maniežo dangos keitimo darbus atliekančios UAB "Rolana" direktoriaus pavaduotojas Irmantas Plytnikas.

Tikimasi, kad šie maniežo atnaujinimai dar labiau į Klaipėdą vilios ne tik Lietuvos, bet ir užsienio šalių lengvaatlečius.

DARBŲ SŪKURYS. Klaipėdos lengvosios atletikos mokykloje vyksta dangos keitimo darbai. Plušančius darbininkus užfiksavome vakar popiet. Pauliaus MATULEVIČIAUS nuotr.

LAM šiemet jau vyko daugybė svarbių lengvosios atletikos pirmenybių ir turnyrų. Tarp svarbesnių būtų galima išskirti Lietuvos lengvosios atletikos uždarų patalpų jaunimo, suaugusiųjų, veteranų čempionatus ir Baltijos šalių jaunių pirmenybes.

Gamins žalią energiją

Ant Klaipėdos miesto lengvosios atletikos mokyklos stogo rudenį planuojama įrengti saulės elektrinę, generuojančią net 92 procentus mokyklos elektros energijos poreikio.

"Gaminsime žalią energiją, taupysime ir mažinsime CO2 emisiją", - pasidžiaugė laikinai LAM direktoriaus pareigas einantis šios įstaigos renginių organizatorius Darius Raišutis.

Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija iš Klimato kaitos programos skyrė daugiau nei 10 mln. eurų subsidijas atsinaujinantiems energijos ištekliams (saulės, vėjo, geoterminės energijos, biokuro ir kt.) panaudoti visuomeniniuose ir įvairių socialinių grupių asmenims skirtuose gyvenamuosiuose pastatuose. Ši suma konkurso būdu paskirstyta 191 projektui. Tarp jų pateko ir Klaipėdos miesto lengvosios atletikos mokyklos projektas.

Anot D. Raišučio, atsinaujinti LAM jau reikėjo.

"Vamzdynai buvo avarinės būklės. Treniruoklių salę patys pasidažėme ir susitvarkėme. Reikėjo jau atnaujinti ir maniežo dangą. Norisi, kad Klaipėdos sportininkai galėtų treniruotis kuo geresnėmis sąlygomis", - sakė D. Raišutis.

STUMS RUTULĮ. Klaipėdos čempionate rutulio stūmimo sektoriuje turėtume išvysti jaunimo olimpinių žaidynių dalyvį Dominyką Čepį. Asmeninio archyvo nuotr.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder