Klaipėdos irklavimo bazėje - krikštynos

Klaipėdos irklavimo bazėje - krikštynos

Klaipėdos irklavimo bazėje vyko smagus renginys - naujos valties krikštynos.

Į šį renginį atvyko Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas, Savivaldybės tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto pirmininkas Arvydas Cesiulis, Lietuvos irklavimo federacijos prezidentas Dainius Pavilonis bei dar būrys žinomų irkluotojų ir garbių svečių.

"Irkluotojams naujos valties krikštynos - svarbus akcentas. Tai savotiškas paprotys ir prietaras, kad valties negalima nuleisti į vandenį, kol ji nėra pakrikštyta. Tik irkluojant pakrikštytą valtį irkluotojus lydį sėkmė", - pabrėžė Klaipėdos irklavimo centro direktorius Liudvikas Mileška.

Šios valties krikštatėviu tapo buvęs Lietuvos irklavimo čempionas, bendrovės "Indorama Ventures" vienas iš vadovų Arūnas Jonuška.

Pasak S. Budino, visada smagu dalyvauti tokiuose renginiuose, kadangi visa tai daroma dėl jaunų žmonių užimtumo, sveikos gyvensenos propagavimo ir sportinių rezultatų.

"Linkiu, kad ši nauja valtis varžybose būtų apvainikuota aukso medaliais. Jau susiklostė graži tradicija, kad Klaipėdos irklavimo centro naujos valties krikštynose per metus dalyvauju ne po vieną kartą. Irklavimo sporto judėjimas mūsų mieste juda į priekį ir tai labai džiugina. Labai tikimės, kad artimiausiu metu prasidės Klaipėdos irklavimo bazės rekonstrukcijos darbai, ir klaipėdiečiams bus sudarytos dar geresnės sąlygos sportuoti", - sakė S. Budinas.

Jam antrino ir A. Cesiulis.

"Visada malonu, kai jauni žmonės sportuoja ir nuoširdžiai siekia rezultatų", - pabrėžė jis.

Peržvelgus Klaipėdos irklavimo istoriją, matyti, kad jau prieš beveik šimtmetį buvo krikštijamos naujos valtys.

1921 metais gegužės 18 dieną dienraštyje "Memeler Dampfboot" rašoma, kad Klaipėdos "Neptūno" irkluotojų klubo būstinėje prie senosios citadelės buvo pašventintos kelios valtys.

"Lenktyninė keturvietė valtis buvo pakrikštyta vardu "Dr. Denks", vienvietė - "Stange", o porinė dvivietė - "Dange". Krikšto ceremoniją atliko damos" panelė Pawlowski ir panelė Kramer", - rašoma dienraštyje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder