"Klaipėdos granite" - dar trys naujokai

"Klaipėdos granite" - dar trys naujokai

"Klaipėdos granito" ekipa atsakingai ruošiasi rugpjūčio 1 dieną (šeštadienį) vyksiančiai Lietuvos futbolo A lygos čempionato dvikovai su Klaipėdos "Atlantu". Šią savaitę užregistruoti trys naujokai: Juro Pejičius (Juro Pejič) iš Bosnijos ir Hercegovinos, estas Alenas Stepanjanas (Alen Stepanjan) ir rusas Dragomiras Duminika (Dragomir Duminika).

Estas ir bosnis gimė 1991 metais, rusas - 1989 m. Visi jie rungtyniauja saugo pozicijoje.

Jau rašėme, kad praėjusią savaitę į granitiečių ekipą įsiliejo 1991 metais gimęs vartininkas iš Kroatijos Franko Liličius (Franko Lilič). Jis anksčiau rungtyniavo FC "ASKÖ Stinatz" komandoje.

Taip pat klaipėdiečių puolėjų grandį sustiprino 1988 metais gimęs kroatas Pavle Sušičius (Pavle Susič, rungtyniavo FC "HŠK ZRINJSKI MOSTAR" komandoje). Į uostamiestį atvyko ir 1994 metais gimęs Kirgizijos atstovas Tamirlanas Kozubaevas (Tamirlan Kozubaev).

"Klaipėdos granito" gretose yra ir daugiau pokyčių - su komanda jau anksčiau atsisveikino ir į Klaipėdos "Atlantą" sugrįžo Kazimieras Gnedojus, į Marijampolės "Sūduvą" iškeliavo Karolis Laukžemis, legionieriaus duonos nusprendė imtis vartininkas Tadas Simaitis. Klaipėdiečių komandoje neliko ir Mindaugo Straukos bei bei Artiomo Jerošenkos.

Po šių permainų praėjusį sekmadienį "Klaipėdos granitas" aikštėje atrodė solidžiai - Klaipėdoje tik po įtemptos ir intriguojančios kovos rezultatu 1:2 (0:2) nusileido Lietuvos čempionui ir parako UEFA Čempionų lygoje pauosčiusiam Vilniaus "Žalgiriu".

Šeštadienį 17.30 val. Klaipėdos centriniame stadione ant natūralios vejos granitiečių laukia principinė dvikova su "Atlantu". Šįkart tai bus "Atlanto" namų rungtynės.

Per pirmąją šių komandų akistatą, vykusią kovo 14 dieną, puikų kovotojų charakterį pademonstravę ir vieningai it vienas tvirtas kumštis rungtyniavę "Klaipėdos granito" futbolininkai rezultatu 1:0 (0:0) nugalėjo 2013 metų Lietuvos vicečempioną ir 2014 metų bronzos medalių laimėtoją "Atlantą".

Pergalingą įvartį tąkart 74-ąją min. įmušė Titas Vitukynas.

Antrose rungtynėse, vykusiose gegužės 11 dieną, tik paskutinėmis susitikimo minutėmis rezultatu 2:1 (1:1) pergalę šventė "Atlantas".

16-ąją min. Maksimas Maksimovas realizavo 11 m baudinį ir išvedė "Atlantą" į priekį. 28-ąją min. granitietis Karolis Laukžemis rezultatą išlygino - 1:1, o 84-ąją min. pergalingą įvartį pelnė "Atlanto" žaidėjas Aleksejus Jepifanovas.

Tikėtina, kad šįkart "Atlantas" jau žūtbūt sieks reabilituotis ir iškovoti solidesnę pergalę.

Visgi, granitiečiai jokių būdu nelinkę dalinti lengvų taškų ir žada rimtą kovą.

"Tiek pirmos, tiek antros tarpusavio rungtynės buvo labai kovingos. Manau, kad ir trečioji dvikova nebus išimtis. Klaipėdietiški derbiai visada būna tokie. Juk nė vienas nenori nusileisti ir intriga išlieka iki paskutinių sekundžių", - kalbėjo "Klaipėdos granito" vyr. treneris Gediminas Jarmalavičius.

- Neramina tai, kad dvikovoje su "Atlantu" mums padėti negalės Rokas Borusas. Jis užsidirbo keturias geltonas korteles ir turės praleisti šias rungtynes. Jis pastaruoju metu demonstravo gerą sportinę formą, tad mums jo labai trūks", - pridūrė "Klaipėdos granito" strategas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder