Klaipėdos futbolui reikia trijų milijonų

Klaipėdos futbolui reikia trijų milijonų

Klaipėdos miesto valdžia ir futbolo bendruomenė suka galvas iš kur gauti maždaug tris milijonus litų, kad galėtų rekonstruoti pagalbinę centrinio stadiono aikštę. Jei būtų įrengta instaliacija, pagrindas ir tribūnos, tuomet Lietuvos futbolo federacija (LFF) planuoja skirti daugiau nei milijono litų vertės šiuolaikinę dirbtinę dangą.

Tam reikalui jau yra rengiamas projektas, kurį planuojama baigti kovo mėnesio pabaigoje.

"Įrengtume tūkstančio vietų tribūnas, paklotume dirbtinę dangą. Viena aikštė atitiktų visus standartus, o kita - šiek tiek mažesnė, treniruotėms ir apšilimui", - antradienį Socialinių reikalų komiteto posėdyje sakė Klaipėdos Sporto ir kūno kultūros skyriaus vyr specialistas Ignas Pocius.

Komitete taip pat dalyvavo Klaipėdos miesto ir apskrities futbolo federacijos prezidentas Romualdas Jonaitis, Klaipėdos futbolo mokyklos vadovai Antanas Adomynas ir Audrius Žuta, FC "Klaipėda" atstovas Silverijus Puotkalis.

Visi jie pripažino, kad Klaipėdos futbolo infrastruktūros situacija yra apgailėtina.
"Mieste nėra kur treniruotis ir žaisti varžybų net mėgėjams, jau nekalbant apie aukščiausio lygio futbolą", - kalbėjo R. Jonaitis.

Jam akimirksniu atkirto Klaipėdos tarybos narys Vygantas Vareikis: "Apie kokį Klaipėdos aukščiausio lygio futbolą mes kalbame, kuomet praėjusio sezono rezultatai buvo 0:13 (2011 metų spalio 30 dieną tokiu rezultatu Marijampolės "Sūduva" įveikė Klaipėdos "Atlantą", - Aut. past.) ir panašiai. Žaidėjai pardavinėjami į kairę į dešinę, o du klubai pešasi?, - retoriškai paklausė politikas.

R. Jonaitis patikino, kad jokių pykčių nėra, o visi nori tik, kad gyvuotų Klaipėdos futbolas.

Socialinių reikalų komiteto pirmininkė Irina Rozova įpareigojo Klaipėdos sporto ir kūno kultūros skyrių, kad būtų sudaryta speciali darbo grupė, kuri per tris mėnesius aptartų futbolo situaciją ir sudarytų bendrą programą, išskiriant prioritetus.

"Mes už mėnesio jums atnešime programą. Esame jau daugybę kartų diskutavę ir parengę pluoštą dokumentų", - teigė Klaipėdos miesto ir apskrities futbolo federacijos prezidentas R. Jonaitis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder