Klaipėdos futbolas: "Atlantas" kėlėsi, o "Koralas" ne

Klaipėdos futbolas: "Atlantas" kėlėsi, o "Koralas" ne

Praėjęs savaitgalis uostamiesčio futbolo bendruomenei turėjo atsakyti į vienintelį klausimą, tęs ar netęs savuosius čempionatus ant bankroto slenksčio atsidūrusios klaipėdiečių ekipos "Atlantas" ir "Koralas". Deja, iš gilios duobės kėlėsi tik Lietuvos futbolo A lygoje rungtyniaujantis "Atlantas", o "Koralo" komanda (LFF I lyga) yra vis dar "komoje".

"Atlantą" egzaminavo "Sūduva"

Bandantis gilią krizę įveikti "Atlanto" klubas Marijampolėje susitiko su šalies čempione ir šiuo metu čempionate pirmaujančia "Sūduva".

Atlantiečiai į Suvalkiją išvyko iš pagrindų pasikeitusios sudėties, vos kelis kartus rimčiau pasitreniravę, jau nekalbant apie kontrolines rungtynes. Nepaisant to, "Atlanto" futbolininkai sužaidė visai neblogas rungtynes, nors ir pralaimėjo pajėgiam varžovui 0:3 (0:1).

Čempionai sugebėjo palaužti atkaklų klaipėdiečių pasipriešinimą ir įmušti pirmąjį įvartį tik baigiantis pirmajam kėliniui - 37 minutę kamuolį į "Atlante" debiutavusio vartininko Davido Smugo iš Lenkijos vartus įmušė Giedrius Matulevičius. Iki pertraukos aikštės šeimininkai turėjo dar kelias geras progas pasižymėti, bet fortūna buvo uostamiečio futbolininkų pusėje.

Atlantiečiai labai ryžtingai pradėjo antrąjį kėlinį, perėmė iniciatyvą ir 50 minutę Deividas Lukošius buvo arti tikslo išlyginti rezultatą. Deja, atlantiečio smūgiuotas kamuolys praskriejo šalia čempionų vartų. "Sūduvos" vyriausiasis treneris Vladimiras Čeburinas, matydamas jog įvykiai jo komandai klostosi nepalankiai, į aikštę išleido patyrusius Ovidijų Verbicką ir Robertą Vėževičių. Šie buvę "Atlanto" žaidėjai greitai viską sustatė į savo vėžes. Per paskutines dešimt rungtynių minučių "Sūduvos" futbolininkai tiesiog užgulė "Atlanto" vartus, ir Rigino Cicilia dviem įvarčiais (81 ir 88 min.) įtvirtino kur kas solidesnę savo komandos persvarą.

"Atlante" debiutavo net aštuoni žaidėjai - trys užsieniečiai ir penki Klaipėdos futbolo mokyklos auklėtiniai.

Po rungtynių "Atlanto" vyriausiasis treneris Algimantas Briaunys sakė: "Dieną prieš rungtynes dar neturėjome komandos, nežinojome, kokie žaidėjai žais Marijampolėje. Todėl rezultatas mums nėra blogas. Aišku, būtų maloniau pralaimėti 0:1. Gaila, kad palūžome rungtynių pabaigoje. Komandoje debiutavo visas būrys septyniolkamečių-aštuoniolikmečių vaikinų. Jie anksti kėlėsi, todėl visą kelią autobuse miegojo. Jaunimui, mėgstančiam vakare ilgiau pasėdėti prie kompiuterių, buvo neįprasta žaisti 13 valandą. Tarsi kačiukai jie buvo įmesti į vandenį ir reikėjo išplaukti. Išplaukė. Jų žaidimu likau patenkintas. Šiek tiek daugiau tikėjausi iš vyresnių žaidėjų."

Atlantiečių sudėtis: Davidas Smugas, Gustas Gumbaravičius, Leandro Da Silva, Andrius Bartkus (kapitonas), Tadas Labukas, Marius Papšys, Omaras Diarra (nuo 63 min. - Vladislavas Kučerovas), Martunas Abovianas, Benas Babenskas (nuo 80 min. - Dominykas Čiesna), Deividas Šiuša, Deividas Lukošius (nuo 88 min. - Jonas Latakas).

Atvyksta "Stumbras"

Šiandien naujojo "Atlanto" laukia dar vienas išbandymas. Atlantiečiai Klaipėdos miesto centriniame stadione 20 val. Lietuvos futbolo federacijos taurės (LFF) turnyro aštuntfinalio rungtynėse susitiks su dabartiniu taurės laimėtoju Kauno "Stumbru".

Kauniečiai šiemet debiutavo UEFA Europos lygos turnyre ir gana sėkmingai rungtyniauja A lygos čempionate - užima trečią vietą.

Susitikti su "Stumbru" atlantiečiams LFF taurės varžybose anksčiau nėra tekę. O štai A lygoje abu klubai varžėsi net 15 kartų: 11 rungtynių laimėjo "Atlantas" ir 4 susitikimai baigėsi lygiosiomis.

Mūsų turimomis žiniomis, šiandien Klaipėdos ekipoje turėtų debiutuoti dar keletas žaidėjų iš užsienio.

Po "Atlanto" ir "Stumbro" rungtynių bus aiškūs visi ketvirtfinalio dalyviai. Primename, kad anksčiau į šio etapo varžybas pateko Gargždų "Banga", Vilniaus "Žalgiris", Vilniaus "Viltis", Alytaus "Dainava", Marijampolės"Sūduva", "Kauno Žalgiris" bei "Palanga". Ketvirtfinalio burtai bus traukiami rugpjūčio 14 d. LFF būstinėje Vilniuje.

"Koralas" merdi

Nuo gegužės 22 dienos LFF pirmojoje lygoje nerungtyniaujantis Klaipėdos "Koralas" savo iniciatyva dar prasitęsė atostogas. "Koralo" futbolininkai šeštadienį savo aikštėje turėjo žaisti čempionato rungtynes su Gargždų "Banga". Deja, klaipėdiečiai atsisakė išbėgti į aikštę, nes į rungtynes atėjo tik devyniese. Taigi kartojasi ankstesnės klubo bėdos.

Gargždiškiai vietoje rungtynių surengė treniruotę ir išvyko į namus.

"Koralui" už čempionato nuostatų pažeidimą bus įskaitytas techninis pralaimėjimas 0:3 bei gręsia bauda, o pasikartojus tokiai situacijai - pašalinimas iš čempionato.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder