Klaipėdos "Fortūnai" - LMKL bronzos medaliai!

Klaipėdos "Fortūnai" - LMKL bronzos medaliai!

Klaipėdos "Fortūnos" krepšininkės pademonstravo puikų kovotojų charakterį ir iškovojo Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) bronzos medalius. Ramunės Kumpienės auklėtinės lemiamose mažojo finalo rungtynėse Garliavoje rezultatu 77:71 patiesė Kauno rajono "Hoptrans-Sirenų" ekipą ir seriją iki trijų pergalių laimėjo rezultatu - 3:2.

Pajūrio krepšininkės šią mažojo finalo seriją pradėjo prasčiau - pralaimėjo dvejas pirmas rungtynes - Garliavoje vos 2 taškų skirtumu - 62:64, Klaipėdoje - 7 taškų skirtumu - 65:72.

Jau Kauno rajono atstovės mąstė apie medalius, tačiau klaipėdietės net nesiruošė nuleisti rankų ir kovėsi iš paskutiniųjų. Tai davė saldžių vaisių.

[CITATA]

Trečiose serijos rungtynėse klaipėdietės jau laimėjo varžovių arenoje dviženkle persvara - 65:55, o ketvirtose rungtynėse Klaipėdoje šventė dar solidesnę pergalę - 68:54.

Tai pajūrio krepšininkėms suteikė dar daugiau pasitikėjimo savo jėgomis ir psichologinio pranašumo.

Lemiamą dvikovą fortūnietės pradėjo geriau - greitai išsiveržė į priekį - 11:4 ir nuolat diktavo savo žaidimo sąlygas.

Kelis kartus klaipėdiečių pranašumas buvo ir 12 taškų.

Priminsime, kad pajūrio krepšininkės stiprų smūgį "Hoptrans-Sirenų" atstovėms sudavė dar sausio mėnesį, kai eliminavo jas iš Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyro.

Klaipėdietės LKF taurės turnyro atsakomosiose pusfinalio rungtynėse Garliavoje rezultatu 75:66 palaužė Kauno rajono "Hoptrans-Sirenų" komandą. Pirmasis susitikimas, vykęs Klaipėdoje, baigėsi 5 taškų klaipėdiečių pralaimėjimu - 52:57.

"Fortūna" sugebėjo įveikti "Hoptrans-Sirenas", kai jos dar buvo pajėgiausios sudėties, kai dar žaidė viena iš LMKL lyderių Iveta Šalkauskė.

Taigi dviejų LKF taurės turnyro pusfinalio rungtynių rezultatas buvo palankesnis klaipėdietėms ir jos pirmą kartą istorijoje kovėsi finale. Čia buvo galingai pasipriešinta Lietuvos čempionėms ir moterų Eurolygos dalyvėms Vilniaus "Kibirkšties-VIČI" krepšininkėms, tačiau galiausiai pralaimėta rezultatu 71:83.

ŽAIDYBINĖ AKIMIRKA. "Fortūnai" ir "Hoptrans-Sirenoms" išsiaiškinti bronzos medalių laimėtojus prireikė net penkių rungtynių. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Visgi LKF taurės turnyre iškovoti sidabro medaliai - puikus pasiekimas, dabar dar pridėti ir LMKL bronzos medaliai. Klaipėdietės komandos vadovų, rėmėjų ir krepšinio sirgalių lūkesčius pateisino su kaupu.

Ramunė Kumpienė ("Fortūnos" vyr. trenerė): "Didžiuojuosi merginomis. Jos įrodė, kad turi tikrą kovotojų charakterį, kovėsi iš paskutiniųjų ir išplėšė džiugią pergalę. Tikėjau savo komanda, žaidėjos pateisino mano lūkesčius. Pergalė po tokios ilgos mažojo finalo serijos - dar saldesnė. Prieš šią dvikovą savo žaidėjoms pasakiau, kad tai paskutinės sezono rungtynės ir kito šanso pasipuošti medaliais mes nebeturėsime. Merginos mane suprato ir kovėsi taip, kaip priklauso. Buvo malonu matyti jų tokį nusiteikimą. Klausiate kaip švęsime pergalę? Na važiuosime autobusu namo, o ten jau tikriausiai liesis šampano purslai."

STATISTIKA

"Hoptrans-Sirenos" - "Fortūna" - 71:77 (19:21, 16:21, 18:17, 18:18).

Klaipėdietes į pergalę vedė Eglė Šikšniūtė, surinkusi 25 taškus (10 atk. kam.), Gabrielė Gutkauskaitė pridėjo 17 taškų, Kristė Druskytė - 16, Monika Grigalauskytė - 14 tšk.

Iš Kauno rajono atstovių išsiskyrė po 16 taškų pelniusios Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė ir Santa Okockytė, 15 taškų pridėjo Eglė Tarasevičiūtė, 14 - Kornelija Balčiūnaitė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder