Klaipėdos „Fortūna“ kausis dėl LMKL bronzos

Klaipėdos „Fortūna“ kausis dėl LMKL bronzos

Klaipėdos „Fortūnos“ krepšininkės kovos dėl Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) bronzos medalių. Klaipėdietėms pusfinalyje nepavyko įveikti šių metų Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės laimėtojos ir LMKL reguliariojo čempionato nugalėtojos „Utenos“ komandos.

Antrosios serijos rungtynės Klaipėdoje pralaimėtos rezultatu 38:77 (8:21, 8:17, 13:25, 9:14).

„Fortūnos“ gretose išsiskyrė Monika Grigalauskytė, pelniusi 12 taškų, Roberta Mizgerytė pridėjo 8 (8 atk. kam.), Marina Solopova ir Justina Matuzonytė - po 4 tšk.

„Utenos“ komandą į pergalę vedė Kristina Alminaitė, pelniusi 18 taškų (8/10 dvitaškiai, 6 atk. kam.) 18, Hollie Mershon - 16, Eglė Šulčiūtė – 11 (7 atk. kam.)

Uteniškės Klaipėdoje kontroliavo situaciją, priešingai nei pirmose pusfinalio rungtynėse. Priminsime, kad Utenoje pajūrio atstovės vienu metu pirmavo dviženkle persvara, tačiau galiausiai dvikovą pralaimėjo rezultatu 57:70.

Taigi, uteniškės pusfinalio seriją laimėjo rezultatu 2:0 ir finale susitiks Marijampolės „Sūduva“, kuri kitame pusfinalyje taip pat 2:0 įveikė Kauno „Aistės-LSU-Paradis“ krepšininkes.

Klaipėdietės dėl LMKL bronzos medalių iki trijų pergalių kovos su minėtosiomis kaunietėmis.

Alfredas Vainauskas („Utenos“ treneris): „Atlikome gerai namų darbus, dvikovą pradėjome gerai susikaupę, padarėme tai, ką turėjome padaryti ir šventėme pergalę. Laukia finalas su Marijampolės „Sūduva“. Tai gera komanda, žaidžianti įdomu krepšinį. Finalas yra finalas. Svarstyklės gali pakrypti į vieną arba į kitą pusę. Kas bus psichologiškai stipresni, kas įdės daugiau pastangų, jėgų, tas ir nugalės“.

Ramunė Kumpienė („Fortūnos“ vyr. trenerė): „Mes varžovėms padarėme staigmeną Utenoje ir jos padarė išvadą. Šiandien varžovės labai gerai gynėsi ir neleido pelnyti lengvų taškų. Dabar laukia ilga serija dėl bronzos medalių su Kauno „Aistės-LSU-Paradis“ krepšininkėmis. Nemanau, kad bus lengva. Reikės kautis, tačiau tikiu savo komanda.“

Monika Grigalauskytė (viena iš „Fortūnos“ komandos lyderių): „Varžovės nuo pat pradžių aktyviai gynėsi, galbūt mes to nesitikėjome, nepataikėme gerų metimų. Tai mus išmušė iš vėžių ir mums nepavyko atsitiesti. Dabar mūsų tikslas vienas – apginti bronzos medalius. Eisime tik kautis, nėra jokių kitų minčių, tik medaliai.“   

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder