Klaipėdos ekipų derbis atkeltas į sekmadienį

Klaipėdos ekipų derbis atkeltas į sekmadienį

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) pirmojo rato dvikova tarp Klaipėdos universiteto (KU) ir LCC tarptautinio universiteto ekipų atkeltos į vasario 25 dieną (sekmadienį) 12 val. Rungtynės vyks Klaipėdos sporto rūmuose (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10).

Šios rungtynės turėjo vykti 2017 metų lapkričio 20 dieną, tačiau LCC tarptautinio universiteto trenerio Mariaus Tamolio prašymu buvo atidėtos.

“Mus užpuolė traumos ir ligos, tiesiog neturime reikiamo žaidėjų skaičiaus. Kažkoks juodas periodas: Vladislavui Šarapovui lūžo pėda, Tadas Kymantas pasitempė kojos raumenį, Valentinas Mitalauskas pasitempė čiurną, Domantui Zaborai – ausų uždegimas. Dar keliems žaidėjams pakilo kūno temperatūra, du mūsų komandos krepšininkai suspenduoti dėl akademinių rezultatų”, – 2017 metų lapkričio 20 dieną situaciją aiškino LCC ekipos treneris.

Jau rašėme, kad nors iki LSKL reguliariojo čempionato pabaigos liko vienas turas, tačiau jau aišku, kad pirmąją vietą užsitikrino daugkartiniai šalies čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU, 13 pergalių, 2 pralaimėjimai) krepšininkai ir iš antrosios pozicijos jau garantuotai nebebus išstumti Klaipėdos universiteto (KU, 11 pergalių, 3 pralaimėjimai) studentai.

Praėjusiais metais pirmą kartą reguliariojo čempionato nugalėtojais tapę KU krepšininkai ir šiemet pagal pergalių skaičių dar gali pasivyti VDU ekipą, tačiau net ir tokiu atveju kauniečiai dėl geresnio tarpusavio rungtynių santykio nebenukristų žemiau pirmosios vietos. 2017 metų spalio 30 dieną KU namuose rezultatu 89:83 nugalėjo VDU ekipą, tačiau 2018 metų sausio 29 dieną VDU Kaune klaipėdiečiams atsirevanšavo su kaupu – 118:85.

Taigi, KU ir VDU ekipos iškovojo kelialapius į pusfinalius, o 3-6 vietas užimsiančios ekipos dar kausis ketvirtfinalyje.

LCC tarptautinio universiteto ekipa (5 pergalės, 9 pralaimėjimai) bet kokiu atveju žemiau šeštosios turnyro lentelės vietos nebenukris. Juos dar pagal pergalių skaičių gali pasivyti ŠU ekipa (4 pergalės, 11 pralaimėjimų, 8 vieta), tačiau LCC abu kartus yra nukovusi šiauliečius, tad tai pavojaus nebesukeltų. Taigi, LCC ekipa jau taip pat prasibrovė į atkrintamąsias varžybas – kusis ir ketvirtfinalyje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder