"Klaipėdos" dviratininkams atšaukta daugybė lenktynių

"Klaipėdos" dviratininkams atšaukta daugybė lenktynių

"Klaipėdos" dviračių komanda visą vasarį rengėsi sezonui Ispanijoje, kovo pradžioje išmėgino jėgas pirmose dvejose lenktynėse Kroatijoje ir jau rengėsi trečioms, vėliau turėjo dalyvauti varžybose Lenkijoje, Rusijoje, Baltarusijoje, Estijoje, tačiau visus ekipos planus ir viltis sudaužė koronaviruso pandemija. Pastaruoju metu klaipėdiečiai dar bandė išsaugoti sportinę formą, bet, sustabdžius ne tik balandį, bet ir gegužę turėjusias vykti varžybas, dviratininkai treniruosis lengvesniu režimu.

"Po truputį įsivažiavome, tačiau staiga buvome priversti stabdyti. Grįžę iš Kroatijos dar stengėmės laikyti įgytą sportinę formą, bet, kai UCI sustabdė varžybas iki birželio, atšaukėme turėtus treniruočių planus. Dabar lieka tik minti pedalus be papildomų užduočių, nes nusimato ilgoka pertrauka", - sakė "Klaipėdos" dviračių komandos treneris Artūras Šiugždinis.

"Klaipėdos" komanda sezoną pradėjo kovo 4 dieną lenktynėmis "Umag Trophy" (154 km) Kroatijoje. Jose su pagrindine grupe finišavo trys "Klaipėdos" atstovai - Justas Beniušis, Rokas Kmieliauskas ir Denas Masiulis, o "Poreč Trophy" lenktynėse (156 km) kovo 8-ąją Rojus Adomaitis finišavo 13-as. Klaipėdiečiai kovo 12-15 dienomis Kroatijoje turėjo dalyvauti keturių etapų lenktynėse "Istrian Spring Trophy", bet jos starto išvakarėse buvo atšauktos.

"Jau ir Gediminas Bagdonas jautėsi geriau, ir Rojaus Adomačio sportinė forma sparčiai gerėjo, bet viskas nuėjo šuniui ant uodegos", - sakė A. Šiugždinis.


NERIMO ŽENKLAI. "Klaipėdos" komandos treneris Artūras Šiugždinis (dešinėje) džiaugėsi gerėjančia Rojaus Adomaičio sportine forma, tačiau nerimavo, kaip per karantiną pavyks ją išlaikyti. "Atšaukėme turėtus treniruočių planus. Dabar lieka tik minti pedalus be papildomų užduočių, nes nusimato ilgoka pertrauka", - pabrėžė A. Šiugždinis.

"Per pirmas dvejas lenktynes Kroatijoje lyderio vaidmuo buvo numatytas Rojui, o daugiadienėse visi būtų dirbę Venantui Lašiniui, nes prieš dviejų etapų finišus laukė pakilimas į kalną. Venantas per pirmas dvejas lenktynes jautėsi neblogai ir labai norėjo patikrinti savo jėgas daugiadienėse. Planavome ir pabėgimus, ir spurtus tarpiniuose finišuose. Būtų buvę įdomu", - pasakojo akcentavo A. Šiugždinis.

"Klaipėda" balandžio pradžioje turėjo dalyvauti lenktynėse Sobotkoje (Lenkija), balandžio 17-19 dienomis - daugiadienėse lenktynėse "Helena Tour 2020" taip pat Lenkijoje, gegužės 1-5 dienomis - daugiadienėse "Five Rings of Moscow" (Rusija), gegužės viduryje - lenktynėse "Minsk Cup" bei "Grand Prix Minsk" Baltarusijoje, o gegužės 28-30 dienomis - daugiadienėse lenktynėse "Tour of Estonia".

"Jau tikėjomės gegužę nuvažiuoti į varžybas Maskvoje ir Minske, bet UCI lenktynių sustabdymą pratęsė iki birželio 1-osios. Dabar dar neaišku, ar lenktynės bus visai atšauktos, ar joms bus ieškoma kitų datų, - sakė "Klaipėdos" treneris. - Birželį, jeigu jau bus galima, planuojame iki Lietuvos čempionato stovyklauti ir lenktyniauti Belgijoje. Jeigu bus nukeltas ir Lietuvos čempionatas Ignalinoje, tai vėl viskas keisis. Tad lieka laukti ir svarstyti įvairius variantus."

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder