Klaipėdos "Dragūnas" kelia sparnus į Islandiją

Klaipėdos "Dragūnas" kelia sparnus į Islandiją

Šiandien Lietuvos čempionai Klaipėdos "Dragūno" rankininkai išvyksta į Islandiją, kur šeštadienį jų laukia pirmosios oficialios šio sezono Europos rankinio federacijos (EHF) taurės turnyro rungtynės su Islandijos "Selfoss" klubu.

Atsakomosios rungtynės vyks rugsėjo 8 dieną (šeštadienį) 18 val. Klaipėdoje, "Dragūno" komandos namų aikštelėje (Taikos pr. 61A).

Kokios tvyro nuotaikos prieš išvyką į Islandiją? - pasiteiravome "Dragūno" komandos vyr. trenerio Artūro Juškėno.

Nuotaikos dvejopos. Visada mes siekiame įveikti varžovus ir patekti į kitą etapą. Visgi prieš kelias dienas Estijoje vykęs rankinio turnyras išryškino mūsų bėdas ir parodė, kad Luko Vanago patirta trauma (trūko kelio raiščiai. Aut. past.) mums atsiliepė labai skaudžiai. Apmaudu, bet jam šis sezonas yra jau baigtas. Atsivėrė skylė kairiojo pusiau krašto pozicijoje. Taip pat šioje pozicijoje rungtyniaujantis Lukas Simėnas tik dabar baigia reabilitaciją po traumos, patirtos praėjusiame sezone. Jis dar mažiausiai mėnesį neišbėgs į aikštelę. Blogai, negalime kviestis kitų tokio lygio žaidėjų, nes klubas neturi tam papildomų pinigų. Juk šie minėti du traumuoti žaidėjai turi su mumis sutartis ir mes jiems mokame pinigus.

Komandą papildęs Karolis Stropus kol kas dar nėra tokios sportinės formos, kad pakeistų vieną iš šių dalyvių. Grįžus Lukui Simėnui, situacija turėtų pagerėti, bet jis turbūt grįš tik tada, kai bus pasibaigęs Europos rankinio federacijos taurės turnyras.

Manau, kad sezono metu atsigaus tiek Karolis Stropus, tiek Lukas Simėnas ir viskas bus gerai.

VILTIS. "Dragūno" komandos treneris Artūras Juškėnas prieš dvikovą Islandijoje pažadais mėtytis nesiryžo. "Į Islandiją mes važiuojame tokiomis mintimis, jog liktų viltis viską išspręsti Klaipėdoje", - sakė strategas.

Grįžtant prie islandų, rankų anksčiau laiko tikrai nenuleidžiame. Mūsų tikslas Islandijoje sužaisti taip, kad viskas galėtų spręstis rugsėjo 8 dieną Klaipėdoje. Naudodamasis proga, noriu paraginti Klaipėdos ir visos Lietuvos rankinio sirgalius savo kalendoriuje pasižymėti rugsėjo 8 dieną ir atvykti į rungtynes palaikyti "Dragūno" komandos. Žinau, į uostamiestį planuoja atvykti 30-40 islandų ekipos sirgalių, tad labai norėtųsi, kad nesigirdėtų jų šūksnių, o tikrai jaustume, jog žaidžiame namuose. Jei klaipėdiečiai užpildys mūsų sporto salę, bus nuostabu. Sezono atidarymo rungtynėse Klaipėdoje norėtųsi geros atmosferos. Manau, kad tai vyrus paskatintų ir įkvėptų kovoti su dar didesniu entuziazmu.

Taip jau susiklostė, kad pastaruoju metu islandai jūsų kelyje atsiduria ne pirmą kartą. Su Lietuvos vyrų rinktine pritrūko šiek tiek sėkmės ir Reikjavike nusileidote islandams vos 3 įvarčių skirtumu - 31:34 (Lietuvoje sužaista lygiosiomis - 27:27) ir tai užkirto kelią į 2019 metų pasaulio čempionatą. Galbūt dabar turite daugiau sportinio pykčio?

Užtenka "Dragūnui" to sportinio pykčio, bet dar yra meistriškumas... Būkime atviri, islandai kol kas tiek meistriškumu, tiek žaidėjų sudėtimi, tiek žaidimo išpildymu, kiek stebėjome vaizdo įrašus, mus lenkia. Jie praėjusiais metais Islandijoje buvo treti, pastaruoju metu demonstruoja gerą rankinį.

Žiūrėsime kaip viskas susiklostys. Viščiukus skaičiuosime po rungtynių. Rankų anksčiau laiko nenuleidžiame. Kilsime į kovą, o kaip mums pavyks - matysime. Laukti liko nedaug.

Kaip į "Dragūną" įsiliejo naujokai - Deivydas Virbauskas, legionierius iš Ukrainos Maksimas Valiuvačas ir vienas Lietuvos 18-mečių rinktinės lyderių Mykolas Lapiniauskas?

Vartininkas iš Ukrainos pakankamai gerai pakeitė išvykusį Beną Vaicekauską. Manau, kad vartininko pozicija nesusilpnėjo. Gerai į komandą įsiliejo ir Gabrieliaus brolis Deivydas Virbauskas. Tik jį šiek tiek kamuoja maža trauma. Kalbant trumpai, mūsų naujokai yra nedidelio ūgio žaidėjai. Mums trūksta aukštesnių, galingesnių žaidėjų, kurie cementuotų gynybą. Tą turėtų daryti Karolis Stropus. Aš juo tikiu. Jis po traumos praleido sezoną antrojoje Islandijos lygoje, jam buvo suteikta mažai laiko žaisti. Tikiu, kad jam dar trūksta laiko, kad sugrįžtų į mano reikalavimų sritį ir žaistų taip kaip gali ir moka. Reikia laiko, bet šiai minutei mes laiko neturime. Tokia ir situacija...

Dar mūsų komandą turėtų papildyti Klaipėdos "Viesulo" sporto mokyklos auklėtinis 200 cm ūgio 21-erių žaidėjas Gytis Šmantauskas. Šis dešiniojo pusiau krašto žaidėjas jau spėjo paragauti legionieriaus duonos Vokietijoje ir Austrijoje. Mano nuomone, šiam žaidėjui tai buvo per anksti ir tai buvo klaida. Sugrįžus vėl viską reikia pradėti iš naujo. Jei jis liks komandoje, po gerų metų tai gali būti didelė "Dragūno" paspirtis. Į Islandiją Gytis su mumis dar nevyks, jis prie mūsų turėtų prisijungti šiek tiek vėliau.

Į Islandiją mes važiuojame su tokiomis mintimis, jog liktų vilties viską išspręsti Klaipėdoje.

"Islandai - jauni, greiti ir stiprūs"

Karolis STROPUS, "Dragūno" žaidėjas, pernai rungtyniavęs Islandijoje



Islandai pasižymi ganėtinai laisvu žaidimu, stipriais ir įvairiapusiškais metimais iš įvairių padėčių. "Selfoss" komandą treniruoja patyręs treneris, kuriam patikėta treniruoti ir Austrijos nacionalinę rinktinę, tai, manau, strategas tikrai labai geras ir bus paruošęs komandą labai stipriai. Pati komanda yra sąlyginai jauna, labai greita, stipri, užsispyrusi, kovos iki galo - nesvarbu, koks rezultatas degs švieslentėje, jie vis tiek norės įmesti dar. Jie turi įvairaus pobūdžio žaidėjų, gali ir puikiai atakuoti iš toli, atlikti greitas atakas, mesti iš gilaus krašto. Tai tikrai gera, visapusiška komanda. Manau, didžiausią įtaką rungtynėms gali daryti klaidos ir šaltakraujiškumas.
Aš asmeniškai norėčiau laimėti abejas rungtynes, kad ir koks bus rezultatas po pirmųjų, antrosios bus vis tiek velniškai sunkios ir atkaklios. Nemanau, kad yra koks tikėtinas rezultatas, kurio nepavyktų atsverti vienai ar kitai komandai per antrąsias rungtynes Lietuvoje. Kadangi abi komandos yra sąlyginai jaunos, tai nenustebčiau, kad ir rezultatai galimai "banguotų". Tam, kad išlaikytumėme psichologinį pranašumą ir neapkrautumėme savęs, manau, kad jei parsivežtumėme rezultatą tarp 0 ir plius 3, tai būtų tobula. Tada reikėtų pasistengti žaisti ir viską tinkamai užbaigti jau namų arenoje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder